yanık balık
slm ben 6 aydır 40 litrelik bir akvaryumda melek balığı besliyorum ama balıklarda hiçbir büyüme olmadı.yaklaşık 1 ytl büyüklüğündeler akvaryumcu yanık diye nitelendirdi. düzenli dip çekimi yapıyorum içme suyu koyuyorum ph değeri 7.1 olan ve tetra min diye bir yem veriyorum yine de bi işe yaramıyo bu balıkları büyütmenin bir yolu yok mu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Balıklar su şartları,akvaryum hacmi,stres v.b. gibi dış faktörlerin etkisiyle bazı yaşam fonksiyonlarını(genellikle büyümek gibi) durdururlar.Balıklarınız,küçük su hacmi ve buna bağlı su şartlarındaki düzensizlikler nedeniyle yanık kalmış olmalılar.Elinizdeki balıkları büyütme şansınız artık çok düşük.
Önerim yeterli kapasiteli bir akvaryum edinmek veya mevcut akvaryumunuza uygun balıklar beslemenizdir.
Balıkların Gelişimini Etkileyen Faktörler
Saygılarımla...
Önerim yeterli kapasiteli bir akvaryum edinmek veya mevcut akvaryumunuza uygun balıklar beslemenizdir.
[/QUOTE]
Balıklar akvaryum şartlarına bağlı olarak gelişirler.
slm ben 6 aydır 40 litrelik bir akvaryumda melek balığı besliyorum ama balıklarda hiçbir büyüme olmadı.................(yaklaşık 1 ytl büyüklüğündeler akvaryumcu yanık diye nitelendirdi.)
[/QUOTE]
Sorarım sizelere bir akvaryumcu size yanık balık diye nasıl satar hala anlamış değilim o satıcının aklından zoru var demektir bu. SİZ SİZ OLUN HER AKVARYUMCUNU SATTIĞI TASVİP EDİP ONAYLADIĞI BALIĞA ŞÜPE İLE BAKIN VE BALIKTA KUSUR ARAYIN ve pahalı bir balık düşünüyor iseniz (özellikle discus'cu arkadaşalar bir uyarımdır bu) balığınızı almadan önce enaz iki gün ara ile takip edin. Balığın duruşu,renkleri, yüzüşü, hareketleri, suyun rengi, balığın ortam koşullarını izleyin ve acele kara vermeyin. Akvaryum işi aceleye gelmez.
saygılar.............
slm ben 6 aydır 40 litrelik bir akvaryumda melek balığı besliyorum ama balıklarda hiçbir büyüme olmadı.................(yaklaşık 1 ytl büyüklüğündeler akvaryumcu yanık diye nitelendirdi.)
[/QUOTE]
Sorarım sizelere bir akvaryumcu size yanık balık diye nasıl satar hala anlamış değilim o satıcının aklından zoru var demektir bu. SİZ SİZ OLUN HER AKVARYUMCUNU SATTIĞI TASVİP EDİP ONAYLADIĞI BALIĞA ŞÜPE İLE BAKIN VE BALIKTA KUSUR ARAYIN ve pahalı bir balık düşünüyor iseniz (özellikle discus'cu arkadaşalar bir uyarımdır bu) balığınızı almadan önce enaz iki gün ara ile takip edin. Balığın duruşu,renkleri, yüzüşü, hareketleri, suyun rengi, balığın ortam koşullarını izleyin ve acele kara vermeyin. Akvaryum işi aceleye gelmez.
saygılar.............
[/QUOTE]
Sanırım akvaryumcu yanık diye satmamış, yanık diye teşhis koymuş..Buarada tankınızda kaçtane balık mevcut?Eğer balıklar fazlaysa yanık kalma olasılığı yüksektir.
Akvaryumunuzun hacmi nekadar fazla olursa balıklar o kadar hızlı büyürler. Mesela 200 litrelik akvaryumdaki bir balık, 2 tonluk akvaryumdaki aynı cins balığa göre kat kat daha yavaş büyüyecektir.
Ama eğer bir balık; gelişimde belli bir aşamayı akvaryumun hacminin az olması(15 litrelik bir akvaryumda 10 tane melek bakmak gibi), yeterli yem verilmemesi veya su değerlerinin kötü olması gibi sebepler yüzünden tamamlayamamışsa o balık yanıktır. Daha da büyümez. Burada yapmanız gereken, balığı aldığınız akvaryumcuya geri götürmektir.