Elektrik kesilip gelince kafa motoru su basmıyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ayni sey degil ama bilgisayar acikken elektrik gelip gidince bendede acilmazdi zamaninda.Elektrik gidince kafa motorunun fisini cekip gelince takarsaniz sorun cozulur galiba.
Haklısınız, fakat evde yokken bu çok büyük problem oluyor tahmin edersiniz. Fikir verebilecek uzman arkadaşlar olursa çok sevinirim. Saygılar.
Orjinalini yazan: serkan.canbaz |
Merhaba,
Elektrik kesilip gelince sumptaki kafa motorum çalışmasına rağmen su basmıyor. Acaba çekvalf kullanırsam bu problem çözülür mü yada başka öneriniz var mı? 300 litre tropheus kaskalawe akvaryumum, aquabee 3000 kafa motoru... Teşekkürler. |
[/QUOTE] Benim akvaryuma su girişi su seviyesinin altında. Sump seviyesini buna göre ayarlıyorum. Seviyenin üstünde kaldığında su sesi geliyor. Aslında problem bu. Elektrik kesilince motor duruyor ve su basma hattından sumpa geri dökülüyor. Sonlara doğru doğal olarak hava kabarcıklarıyla beraber su sumpa döküldüğü için sanıyorum kafa motoru içerisinde hava kalıyor. Sizin kullandığınız atman, sobo gibi markalarda akvaryuma su veren boru seviye üzerindi mi acaba? Henüz çekvalf bulamadım o yüzden deneyemedim. Burdan görebilirsiniz http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=374862&PID=1995660#1995660 Problemi çözene kadar eski dış filtremi tekrar kullanıyorum şu an. Saygılar.
[/QUOTE] Benim akvaryuma su girişi su seviyesinin altında. Sump seviyesini buna göre ayarlıyorum. Seviyenin üstünde kaldığında su sesi geliyor. Aslında problem bu. Elektrik kesilince motor duruyor ve su basma hattından sumpa geri dökülüyor. Sonlara doğru doğal olarak hava kabarcıklarıyla beraber su sumpa döküldüğü için sanıyorum kafa motoru içerisinde hava kalıyor. Sizin kullandığınız atman, sobo gibi markalarda akvaryuma su veren boru seviye üzerindi mi acaba? Henüz çekvalf bulamadım o yüzden deneyemedim. Burdan görebilirsiniz http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=374862&PID=1995660#1995660 Problemi çözene kadar eski dış filtremi tekrar kullanıyorum şu an. Saygılar. [/QUOTE]
Her iki şartta da sorun olmuyor selamlar
Yani benim kullandığım marka kafa motorunun yada bendeki kafa motorunun bir kusuru mu var? Kısmete bak....
[/QUOTE] Benim akvaryuma su girişi su seviyesinin altında. Sump seviyesini buna göre ayarlıyorum. Seviyenin üstünde kaldığında su sesi geliyor. Aslında problem bu. Elektrik kesilince motor duruyor ve su basma hattından sumpa geri dökülüyor. Sonlara doğru doğal olarak hava kabarcıklarıyla beraber su sumpa döküldüğü için sanıyorum kafa motoru içerisinde hava kalıyor. Sizin kullandığınız atman, sobo gibi markalarda akvaryuma su veren boru seviye üzerindi mi acaba? Henüz çekvalf bulamadım o yüzden deneyemedim. Burdan görebilirsiniz http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=374862&PID=1995660#1995660 Problemi çözene kadar eski dış filtremi tekrar kullanıyorum şu an. Saygılar. [/QUOTE]
Her iki şartta da sorun olmuyor selamlar
[/QUOTE]
Sorun çözüldü. Aquabee 3000 motor 1,2m. yüksekliğe suyu bazen basamıyor. Sumptan gelen hortum veya boru akvaryumun içerisindeyse kesinlikle bu motoru tavsiye etmiyorum. Belki bu hortum veya borunun ucu su seviyesi üzerindeyse problem olmayabilir. Hailea 3000lt/h kafa moturuyla bu problem ortadan kalktı. Yeni motor 3,1m yüksekliğe su basabiliyor.
Sorun çözüldü. Aquabee 3000 motor 1,2m. yüksekliğe suyu bazen basamıyor. Sumptan gelen hortum veya boru akvaryumun içerisindeyse kesinlikle bu motoru tavsiye etmiyorum. Belki bu hortum veya borunun ucu su seviyesi üzerindeyse problem olmayabilir. Hailea 3000lt/h kafa moturuyla bu problem ortadan kalktı. Yeni motor 3,1m yüksekliğe su basabiliyor.
[/QUOTE]Ben de aynı motoru kullanıyorum. Yaklaşık 1.4-1.5 m yükseliğe sorunsuz su basıyor. Bence sizin cihazınınzda bir sorun var.