Bu Hastalık Hakkında Bilgin Varsa Profesör Olursun
Canlıdaki Belirtiler:
Arkadaşlar ilk başlarda ana akvaryumumdaydı 2-3 gün orda bu hastalıkla boğuştu çünkü teşhis koyamadım. Daha sonraları kuyruğu tel tel olmaya başladı ve kopmaya başladı mantar şüphesiyle ayırdım sol ve sağ gövde sertleşmeye ve tahriş olmaya başlamıştı yanakları bembeyaz olmuştu sonra siyahta oldu 10 gündür bu 70 litrelik akvaryumda ilk 3-4 gün öldü ölücek diyordum ama şimdi çok düzeldi yüzüyo yemini yiyor beyazlık ve siyahlıklar gitti gövdenin bir yanı düzeldi diğer yanı sertlik gitti fakat üstündeki yara ufalsada geçmiyor ama eskisi gibi gövdesi kaygan o kuruluk gitti eskisinden daha az sağa sola sürtünüyor ama bir sürtündümü deli gibi sürtünüyor bu hastalık mantar mı acaba balığım ölürmü 2 senedir baktığım balığım şu anda haftada bir tüm suyu değiştiriyorum(sadece karantina akvaryumunda) içme suyuyla suya tuz ekliyorum kaya tuzu eritip filtre çalıştırmıyorum çünkü akıntı balığı yoracaktır hava motoru var sadece akvaryumda ısıtıcı yok su sıcaklığı sabit 26 derece ışık var Ana akvaryumumda eheim dış filtre var ısıtıcı var eheim hava motoru var akvaryum 200 litre hasta balığı ayırdığımda tüm suyu değiştirdim korkumdan ana akvaryumdaki bütün balıklar çok sağlıklı sadece bir gariplik var geceleri bir japonum havaya bakarak duruyor yaklaşınca düzelip yüzüyor son 2-3 gündür tekrarlıyor bu durumu ama hasta değil suyun dibinde duruyor üstünde falan değil dip çekimleri 2 haftada bir yapıyorum filtre temizliğini 1,5 2 ayda bir bu akvaryumada kaya tuzu katıyorum 4 japon 4 melek 3 vatoz 2 pangasus var NOT: japonlar 2 seneyi doldurdu vatozlarda sonra melek ve pangasusu aldım küçük olarak ve büyüdüler 4 aydır akvaryumumdalar sorun eminim bunlardan değil bana mümkünse japon melek pangasus bir akvaryumda olmaz demeyin bende oluyor bana hastalıkla ilgili yardımcı olabilirseniz memnun olurum
Akvaryum Kapasitesi (litre):
200
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
pangasus,Mlek,vatoz,japon
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
sıcaklık 26-27
Filitrasyon:
eheim
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
ilaç kullanmadım kullanmıyorumda işe yaradığını görmedim
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
2 haftada bir dip çekimi %20 su değişimi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu balık şimdi bağırsak kanserimi olmuş ? Tedaviye cevap verirmi yoksa ne yapsak ne etsek ilerleyip hayvanı kayıpmı etceğiz.
Eğer balığın içinden bir sorunu yoksa, tuz banyosu yaptırın. Hasta tankında baktopur kullanın. Sonra dinlenmiş suyla suyu tazeleyin. Hasta tankındada kaya tuzu olsun az miktarda. Yemlemeyi günde bir kere az yapın ve bitkisel bir yem olsun. Yemi ıslatarak verin. Kabızlık sorunu varsa iyice zorlanmasın. Bitkisel yem yoksa bir iki gün bezelye verin sadece.
Bir yerde yazdığı kadarıyla 6 tableti suda eritip 2cc şırıngaya çekip ağızdan verip kalan kısmını akvaryumdan su alıp 1 saat içinde banyo ettirip akvaryuma geri koymak ve suyu değiştirmek gibi bilgiler var sizce bu uygun mu ?
Tedavide kullanılan en etkili ilaç dimetridazole ve metranidozole,dir bu maddeler en çok Flagyl,Vagimid,Emtry, gibi ilaçlarda bulunmaktadır.400 Mg metranidozole 100 lt akvaryum suyuna karıştırılarak 3 gün tedaviye bırakılır bu zaman zarfı içinde balığınıza yem vermeyip 3 gün akvaryum suyunuzun 3/1 değiştirilir 3 günün sonunda yem verilmeye başlanır balığınıza ve birdahaki 3 gün yani toplamda 6 gün sonrada akvaryumunuzdan 3/1 yine taze ve dinlenmiş suyla değiştirilir.Sağlıklı balıklar dileği ile..
Değerli Akvarist arkadaşlarım hepinizin yardımları ve bilgileri için çok teşekkür ederim. Tuz banyosu yaptırdığımı zaten yazdım konumun içinde az miktarda yem verdiğimi ve 2 kaliteli markanın 3 ayrı yemini kullandığımıda söyledim zaten bu yemler bitkisel ağırlıklı.