ön filtre gerekli mi??
Selam
Gereklilik konusunda bir mecburiyet yok.
Önfilitrelerin amacy akvaryum içerisindeki büyük parçaly pislikleri dy? filitreye göndermeden toplamaktyr.
Yani dy? filitre temizli?ini mümkün oldu?unca geç yapar bunun yerine daha syk fakat kolay olan önfilitre temizli?i yaparsynyz.
Saygylar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
te?ekkürler,
projeler kysmynda yoktu sanyrym bunula ilgili bir DIY?
becerikli arkada?lardan bekliyoruz en kysa zamanda
saygylar.
Burkay bey,
Ön filitre, dy? filitrenize yapaca?ynyz bakym periyodunu uzatyr ve (ön filiteyi her hafta temizlerseniz) nitrat seviyesinin dü?mesini sa?lar... malum ne kadar aty?y tanktan hyzla uzakla?tyryrsanyz, nitrat seviyeniz o kadar dü?er... ne kadar az nitrat o kadar sa?lykly balyk... yani olmazsa olmaz de?il tabii ama çok i?e yarady?y kesin... sakyncasy ise ?u: unutkanlyk ya da tembellik sonucu, ön filitreyi temizlemezseniz, dy? filitrenizin çeki?i dü?er ve balyklarynyzyn sa?ly?yny tehlikeye atarsynyz...
sa?lykly balylar dile?iyle...
yardym için te?ekkür ederim
ucuz bir iç filtre veya hava motorlu filtrenin sünger kysmyny dy?yndaki plastik kylyfyyla birlikte ön filtre olarak kullanmak istiyorum. Herhangi bir sykynty olabilir mi?
hazyr olanlary bana biraz pahaly gibi geldi.
....ucuz bir iç filtre veya hava motorlu filtrenin sünger kysmyny dy?yndaki plastik kylyfyyla birlikte ön filtre olarak kullanmak istiyorum. Herhangi bir sykynty olabilir mi?[/QUOTE]
Burkay bey, bu söylediklerinizi ve de Murat bey'in tavsiyeleri Tetratec EX700 için benim de aklyma geldi. Sirkülasyonu yava?lataca?yndan korktu?um için cesaret edemedim.
Bildi?iniz gibi dy? filtrelerin sirkülasyonu, filtre haznesi hacmine göre belirli standartta üretiliyor (her orjinal ön filtre de ona uygun hazyrlanyyor)
Fazla sirkülasyon: Nitrifikasyon bakterilerinin görevini yapmalary için yetersiz süre
Az sirkülasyon: Anaerob ortam yani yetersiz biyolojik flora
Kullanaca?ym süngerin sirkülasyonu ne derecede azaltaca?yny kestiremedi?im için bu sevdadan vaz geçtim.
Saygylar
Sedat Bey, benim çekindi?im ?eyde sirkülasyanun azalmasyydy. gev?ek dolgulu, yada büyük gözenekli sünger kullansakta akym azalyr sanyrym.
ilginiz için te?ekkürler...
Bu arada bu ön filtre nedir?Çeki? borusuna bir?eyler takyyorsunuz sanyrym.Foto?rafy var my hiç?