frontoza üreme hakkında
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Birde bu bölümü okumanyzy tavsiye ederim.
http://www.akvaryum.com/forum/forum_posts.asp?TID=10780& PN=1
Giresunda sanyrym tuzlu su karidesi bulma ?ansynyz pek yok.Dondurulmu? ürün satan ma?azalara bakyn.Ama size pahalyya gelecektir.Birde tuzlu su karidesini üremesini dü?ündü?ünüz balyklara vermeyin.Asla hayyr demeyecekleri için yumurtalary a?zyna lyp atabilir karides için.
Sa?lykly balyklar dilerim...
Erkek di?iyi kabul etmiyor olabilir. Daha önce 3 kez yavru aldy?ym bir di?iyi, son yavrulamasyndan sonra yine ayny akvaryuma koymu?tum ve bir daha yavru alamamy?tym. Kusturma yöntemine kar?y oldu?um için di?i baly?y, a?zyna yumurta aldyktan 18 gün sonra ayyrmy? ve ondan 12 gün sonra yavrulary salmasynyn ardyndan akvaryuma almy?tym. Farketti?im gerçek ?uydu: Di?i balyk koloniye kabul edilmemi?ti bu kez. Geçti?imiz günlerde, bizim sitede (akvaryum.com'da yani) bir arkada? frontozalarda üretime dair bir link vermi?ti. Deneyimli oldu?u anla?ylan bir hobici, a?zyna yumurta alan di?i baly?yn koloniden dy?lanmamasy için sa?ylmasyny (kusturulmasy) öneriyordu. Aksi takdirde benim de ya?ady?ym durum ile kar?yla?ylabilece?ini yazyyordu. Onun iki tane büyük frontoza tanky varmy?. Di?inin ayny tankta kabul edilmemesi durumunda di?er tanktaki frontozalaryn yanyna alyyormu?. Baly?yn sa?ylmasynyn, baly?a ihanet oldu?u dü?ündü?üm için bu seçene?e hep uzak durmu?tum, ancak bu deneyimden de çok ?ey ö?rendi?imi belirtmeliyim. ?imdi açykçasy, sa?lykly bir sa?ma yönteminin belli balyklar açysyndan (e? seçenler) gerekli olabilece?ini dü?ünmeye ba?ladym.
Ben di?iyi ya da erke?i ba?ka yeti?kin bir frontoza ile de?i?tirmenizi öneririm.
saygylar
Kazym Bey;
Arkda?lar zaten frontosalar ile ilgili gerekli bilgileri yazmy?lar, Metin Bey'in ekledi?i linki okumanyzy bende tavsiye ediyorum. Balyklary kusturarak yavru almayy bende tavsiye etmiyorum, mecburiyet durumlarynda yaptym ama kustururkende kusturduktan sonrada hep kendimi iyi hissetmedi?im bir konu bu. Ama Selim Bey'in anlattyklaryda (Koloniden dy?lanma) çok ince ve önemli bir ayrynty, dikkate alynmaly bence.
Benim bahsetmek istedi?im asyl konu; "1 botya 2 makrakanta" oldu?unu söylemi?siniz akvaryumuzda, ben bir tecrübemden bahsedeyim, belki syrununuz bu olabilir. Bir arkada?ymyn akvaryumunda da 2 adet makrakanta vardy, Ventralisleri devamly kur yapyyorlardy ama halen yumurta almy? bir di?i göremiyorduk. Bir gün oturup izlerken yumurtlamalaryna denk geldik ventralislerin. Ama bir süprizle kar?yla?tyk, kraterin yanynda bekleyen bir makrakanta, di?i yumurtlar yumurtlamaz "kapkaç" yaparak yumurtlary çalyp mideye indiriyordu, ?ok olduk tabiki ve güzel bir tecrübe sahibi. Anynda makrakantalar ?ut. 1 Ay sonra yeni yavrular yavruluk akvaryumundaydy.
Tüm makrakantalar bunu yapacak diye bi?i yok ama makrakanta besleyen arkada?laryn dikkatine...
Saygylarymla;
arkada?lar cmts. günü 7 günlük yavru yunuslary boylary:5-7-10cm olan front,laryn yanyna saldym.o günden beri bereberler.yemiyorlar.ba?ka tür yok.buradan çykardy?ym fikir,frontlar tek tür olarak bakylyrsa,yavru almak için akvaryumdan ayyrmaya gerekyok.çok ?a?kynym açykçasy.ölü yavru attym onu bile a?yzlaryna alyp byrakyyorlar.sizce bu nasyl bir durum?iyimi kötümü?
saygylar..........
selam aykut f sanki yorumlarynyzda bana kar?y bir saldyry sezdim in?allah yanly? anlyyorumdur. resimleri görmek istersen hepsi evcilde ki akvaryumlar bölümüne bakman yeterli olacaktyr (akademist).tropois çimbalary da çiftle?irken cep teline kaydettim seyretmek istersen hem yavrularyny hemde çiftle?melerini sana izlettirebilirim.frontoza yumurtalary maalesef mantarla?ty.ama bir sonraki kusurmamy da syrf senin için kameraya alaca?ym.calvus yavrularynyda görmek istersen seve seve, ba?ka merak etti?in bi?ey varsa seve seve sana gösterebilirim. ama genede tatmin olmazsanyz akademisavas@hotmail.com dan bana ula?abilirsin msn den sana canly olarak seyrettirebilirim.
Bilgi payla?yldykça artan hazinedir.
saygylar
Selam bekliyoruz Sava? Bey foto?raflarynyzy akvaryum com'dada görmek isteriz. Estahfurullah ne saldyrysy yanytlarynyzyn genelini okudu?umda bildiklerimizin dy?ynda ve ilginç cevaplar veriyorsunuzda o yüzden yanly? anlalmy?synyz, kanytlarynyzyda vede açyklamalarynyzyda e?er bir?eler biliyorsak zaten hepimiz burada bildiklerimizi söyleyip yardymcy olmaya çaly?yyoruz öyle de?ilmi? Bilgi payla?yldykça artan hazinedir. Sözünün herzaman arkasyndayymdyr vede payla?maya çaly?yyorumdur. Sa?lykly balyklar dilerim.
Saygylarymla...