Demasoni, Kırmızı Prenses ve Yavrular..
Akvaryumlarımın resimlerini, yavruların gelişim aşamasını, artemia ile gerçekleşecek olan büyümeyi ve dişinin kusacağı yavruları fotoğraf çekerek sizlerle paylaşmak istedim Ancak fotoğraf makinam yok. Cep telefonum ise felaket çekiyor, fotoğraf makinasının sensörü bozuk. Çekilen fotolarda hiçbir şey anlaşılmıyor. Yarın Yazıcıoğlu'na uğrayabilirsem uzunca bir USB kablosu alıp webcamimi akvaryumların bulunduğu odaya koyacağım ve ordan fotoğraf çekeceğim. Böylece hem anlaşılabilir fotoğraflar olacak hem de balıklar, odadaki varlığımdan çekinmemiş olacağından daha doğal fotoğraflar olacak. Eğer güzel anlar yakalayabilirsem video da çekeceğim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bütün günüm fotoğraf çekmekle geçti
Ana akvaryumum:
100x50x40 ölçülerinde, camı 6mm.
Dış filtre: Lifetech 838 1200L/H
İç Filtre: Mozoo MF-1300 1300L/H
Isıtıcı: Atman 300W
Şu an içinde 7 adet kırmızı prenses var. Hiç biri gözükmüyor fotoğrafta çünkü kayaların arkasından hiç çıkmıyorlar nerdeyse. 8. ise ağzı dolu halde kavanozda duruyor:
Kum kırmızı prenseslerin çok sert suya gereksinim duyduklarından ince ve kalın mercan kırıkları ağırlıklı, bunun yanında cichlid kumu, ince beyaz kum ve doğal kum karışımından oluşuyor. Bir çok kişi akvaryumda bulunan kırmızı mercana balığın doğasında bulunmadığından karşı çıkacaktır. Hak veriyorum ve katılıyorum. Ama dediğim gibi balıklar kayaların arkasından çıkmadığından hangisinin ağzında yavru var takip etmem zor oluyor. Böyle olunca da yavruları balıkların kendileri akvaryuma attıkları oluyor. Yavrulara da saklanabilecekleri bir yer lazım. Bu görevi de kırmızı mercanlar üstleniyor Motorun 1200L/H olması ve ısıtıcının 300W olması biraz gereksiz oldu ama çok ucuz fiyatlara aldım bunları. Isıtıcının sıcaklığı ayarlaması için 10-15 saniye yanıp sönmesi yetiyor, motor da suda aşırı akıntı yaratmıyor. Bitkilerin ise tamamı anubias familyasından.
Bir de bir arkadaşımın bana daha yavruyken hediye ettiği zebralarım var. 8 taneler. 1 erkek var eğer birinden sağlam bir fotoğraf makinası ödünç alırsam mutlaka fotoğrafını çekeceğim. O kadar güzel renk aldı ki albino zebra demeye bin şahit ister Yumurtlamaları için biraz daha büyümeleri gerekiyor:
50x40x30 ölçülerinde, camı 6mm. Seneler önce tetra veya melek beslerim diye almıştım ama sonradan cichlidleri keşfedince cichlid akvaryumu olarak kullanıldı hep Sayısız malawiye ve yavruya ev sahipliği yaptı bugüne kadar.
Motor: 2 atman iç filtre. Modellerini unuttum alalı bayağı oldu. Biri hava üflüyor diğeri havasız çalışıyor.
Isıtıcı: Atman 100W var ama daha takma gereği duymadım. Şu anda sıcaklık 26.8 derece. Kum olarak zebralar orta derece sertlik istediğinden mercan kırıkları koyup doğallığı bozmak istemedim. Sadece cichlid kumu, ince beyaz kum ve doğal göl kumu var.
Bu iki akvaryumdaki balıklara Sera Flora, Sera Granugreen, Sera Discus Granulat, Sera Granu Meat, Sera vipagran, Spectrum Thera+A, Sera FD Mixpur karışımı yem veriyorum:
Kırmızı prenseslere ayrıca Discus Color Red de veriyorum. Bu kavanozda yok ondan. Bir de yine bu iki akvaryuma da 2-3 günde bir dondurulmuş sterilize kan kurdu veriyorum. Yakın zamanda tubifex kurtlarını canlı olarak hiç korkmadan verebileceğim bir sistem hazırlayacağım. DIY bölümüne açacağım ilk konu bu olacak eğer becerebilirsem
Bir de yavru akvaryumum var:
40x25x15 ölçülerinde. Şu anda içinde iç filtre yok. Artemia verdiğimden zaten çalışmayacak boşu boşuna durmasın diye çıkarttım. Kavanozdaki artemialar bitince tekrar takacağım. Atmanın en küçük iç filtre modeli, model adını hatırlamıyorum. Isıtıcısı 50W Mozoo. Yem olarak artemia yiyorlar. Bir de yukarıda resmi olan yem kavanozundaki herşey %60, ek olarak da %40 Sera Mikropan karışımı toz halinde yem veriyorum. Şu anda içinde 9 tane kırmızı prenses yavruları var. Resimde de görebileceğiniz gibi bu akvaryuma az kaya koydum. Hem bu sayıda kaya yavrulara fazlasıyla yetiyor, hem de gelişimlerini yakından takip etmek istediğimden yavruları sayabiliyorum.
Son olarak da artemia kavanozum var:
Aslında bu hobiye (6-7 sene öncesine göre daha ciddi olarak) Balık Yemi ile yeni akvaryumlar alarak başlamıştık. Başta ikimiz de demasoni istiyorduk ama bulamadık ve kırmızı prenses aldık. Çok ufaklardı ve dişi erkek anlaşılmıyordu. Şansa onun tüm balıkları erkek çıktı ve demasoniye geçti. Benim balıklarım 4 dişi 4 erkek çıkınca ben devam ettim. Akvaryumların kurulumunda ve temizlenmesinde, dekor değişiminde vs. emeği çoktur.
Yavruların gelişiminin ve eğer herhangi bir aksilik olmazsa ağzı dolu olan dişinin yavrularının fotoğraflarını belirli zaman aralıklarıyla ekleyeceğim.
Herkese sağlıklı, bol yavrulu balıklar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvaryumun lider erkeği:
Diğer balıklardan bazıları:
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Teşekkürler Mehmet bey 80 litrede kırmızı prensesler Altuğ beyin de dediği gibi 1 erkeğe 3 dişi yada 4 dişi rahatlıkla yavru yaparlar.
Altuğ umarım senin de herşey yolunda gider de yavruluğunda yavruları koyacak yerin kalmaz alttaki akvaryuma geçersin
Az önce yavrulara tekrar artemia verdim. Şu anda yiyorlar. Kavanozdaki artemiaların 3/4'ünü verdim şu ana kadar. Az kaldılar. Azalan sularının üstüne ana akvaryumdan su ekleyip 1 tutam da kaya tuzu koydum.
Şu anda ana akvaryumu bilgisayardan izliyorum. Lider erkek resminin ordaki bölgede lider dolaşıyor. Oradan geçen dişi oldu mu affetmiyor Çok hızlı olduklarından videolar kötü çıkıyor. Resimde arkadaki kabuğun altı padişahın tahtı, kayaların olduğu bölge de haremi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bugün Altuğ ile beraber Eminönü'deydik. O saf erkek acei alacaktı ben de 1e2d demasoni alıp 4 erkek 4 dişi olan kırmızılarımın 2 erkeğini satacaktım. Bir sürü dişi acei bulduk ama hiç erkek bulamadık Birsürü hastalıklı ve zayıf düşmüş demasoninin arasından 1e 2d sağlam bulduk ve onları aldık. Şu anda ana akvaryumda 1e 2d demasoni, 2e 4d kırmızı prenses var. Demasonilerin şimdilik vücutları biraz zayıf ve karınları içe göçük hafiften. Kısa zamanda düzeltebilirim umarım. Webcamin netlik ayarıyla oynadım biraz. Fotoğraflar eskilere göre daha anlaşılabilirdir umarım.
Ana akvaryumdan en küçük 2 erkeği seçerken ağzı dolu 1 dişinin daha olduğunu fark ettim Ağzındakiler henüz yumurta halinde. Yavru akvaryumunda yerini aldı.
Kavanozda duran kırmızı prensesi havalar soğuduğundan yavru akvaryumuna yavruluk içinde koymuştum. Bugün 17. günüydü ve artık yeteri kadar sağlıklı olmuşlardır diye kusturalım dedik. Dişi bayağı zayıf düşmüş, karnı iyice içe göçmüştü. Yavruları bırakmakta biraz inatçı çıktı, sağolsun Altuğ hepsini kusturdu yavruların. Tam 14 yavru çıktı. Şu an toplam 23 yavrum var. Aile genişliyor
Eski yavrular kusturulanların 2-3 katı olduğundan yem yedirmeyebilirler diye bir süreliğine yavrulukta tutmaya karar verdim. Soldaki minik yavrulukta ise ağzında yumurta olan balık var.
Demasoniler suya hemen uyum sağladılar. Hatta erkek demasoni, akvaryumun lideri olan kırmızı prensesin tahtını ele geçirmeye bile kalktı. 1 dakika kadar kavga ettiler ve kırmızı galip çıktı. İkisinde de gözle görülebilir bir hasar yok.
Bütün akvaristlere sağlıklı balıklar dilerim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Maşallah çok güzel görünüyor hepsi. Tecrübeli iseniz aşağıdaki konuda yardımlarınızı bekliyorum.
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=48154& PN=1
Sağlıklı balıklar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir