Japonda Cinsiyet Ayrımı (Resimli)
Selam Arkadaslar ,
Baska bir forumda, japonun cinsiyeti ile ilgili yazili bilgimi aktarmistim ve bir arkadasimizin istegi üzerine resimli yeni forum konusu açacagimi söylemistim ..
Resimleri çektim ve bilgilerinize sunuyorum ..
Erkek japon
Baligin Kuyrugu ile anüs arasindaki yüzgeç çifttir. saga ve sola dogru iki parçadan olusur, tipki gögüste bulunan yüzgeçleri gibi.
Baligin Kuyrugu ile anüs arasindaki yüzgeç tektir. sadece anus hizasindadir. (yani ortadadir.)
- Japon üremesinde en önemli konu uygun disiyi yakalamaktir. Zira disi salgilayacagi bir koku ile erkekleri harekete geçirir ve kendini bir yere sikistirarak erkeklerden gelecek kafa darbelerini bekler. (Basinç olusmasi için) ilk yol açildiktan sonra disi yagmur gibi yumurtalari döker ve erkekler spermleri suya birakir ve serbest gezen spermler yumurtalari döller.
Japon akvaryumunda kaya asla olmaz, kendilerini yaralarlar. Ihtiyaç duyduklari tek ortam bol bitkidir.
Saygi ve Sevgilerimle,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Selam Selman Bey,
Evet, resim karelerinin üstüne yazdigim gibi, yani; beyaz balik erkek , turuncu olan ise disi baliktir.
Saygi ve Sevgilerimle
Pardon. Evet, tüm japon türleri için ayni ayrimi kullanabilirsiniz. (tek kuyruk hariç diyecem zira hiç beslemedim ve bilmiyorum)
Saygi ve Sevgilerimle,
Resimdeki balik shubinkin degil oranda.
Beyaz olan disi , turuncu olan erkek.
Selam,
Bu ayrim yillardir yapilan bir ayrim. Yanakta cikan sivilcelerden vs. den bahsediyorsaniz, Sivilceli tek yüzgeç çok disiden yavru aldim. Bu ayrim kesindir.
Saygi ve Sevgilerimle,
Selamlar Bahadir bey
o zaman yanaklardaki sivilceler sadece erkeklerde olmuyor.yani disilerde de oldugunu yaziyorsunuz ben sadece erkeklerde var oldugunu biliyordum,galiba yaniliyorum.saygilarimla.