Yosunlaşmayı arttırmak için bitki besini?
Merhabalar;
Birşey sormak istiyorum. Akvaryumdaki yosunlaşmayı arttırmak için süs bitkileri için üretilen bitki besinlerinden kullansak (Akvaryumun içine döksek nasıl olur? Bu arada akvaryumun içinde balık yok, geçen hafta çıkartıldı balıklar.
İçeriğini yazıyorum;
MİKRO ELEMENTLER;, Azot (N) %18, Fosfor (P2O5) %18, Potasyum (K2O) %18, Magnezyum (MgO) %2
MAKRO ELEMENTLER; Demir %0.100, Çinko %0.015, Mangan %0.050, Bakır %0.011, Bor %0.020, Molibden %0.007
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bence denemeyin.Çünkü, su içinde çözünen maddeler ile Toprak içinde çözünenler farklı tepki verebiliyor.En azından bende öyle oldu.
Saygılar.
Denedim. 1 hafta oldu. Şu anda kayaların üzeri full yosun kaplı. Tropheuslarım gelmeden şu yosunlanmayı bir hızlandırayım demiştim.
Balıklı akvaryumda denemeyiniz. Ama taş yosunlandırmak istiyorsanız balıksız, ayrı bir yerde yapmanızı mutlaka tavsiye ederim.
Mustafa Bey; gerçi siz de açıklamışsınız ama ileride konuyu okuyacak kişiler için şimdiden bir uyarı olsun istedim.
Kesinlikle haklısınız Onur Bey;
Ben biyolojik ortamı oluşmuş akvaryumumu boşaltmıştım ve 2-3 hafta boş kalacaktı ve sonrasında tropheuslar gelecekti. Bu olayı denedim fakat sürekli su ölçümleri yaparak. Hatta bu besinden olabilir mi bilmiyorum, nitrat çok yüksekti ürünü kullandıktan sonra.
Tekrarlıyorum, içinde balık olan akvaryumlarda kesinlikle denemeyin. Fakat tropheus besleyen arkadaşlardan dışarıda bir kapta ya da boş bir akvaryumda taş yosunlandırmak isteyenlere tevsiye ederim. Ama taşları ana akvaryuma koymadan da yıkayın derim gene de.