Aslak türü bir şey anlamadım acil yardım
Fotoğraf:http://picasaweb.google.com/efebahser/BalKlarM
Canlıdaki Belirtiler: Kuyruk kısmında şefaf griye dönük noktalar
Akvaryum Kapasitesi (litre):180 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:8 adet japon
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:F3 dış filtre,boyu iç filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Tuz,Bactopur,contra
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Arkadaşlar 2-3 gündür tül kuyruklarımın kuyruk kısmına yapışmış şeffafsı gri renkli oval küçük 2 3 tane nokta var.
Bunlar karanlıkta balıkları terk ediyorlar ama ışı açınca tekrar balıklarımın kuyruklarında yerlerini alıyorlar. Tutundukları yerleri tariş edip o bölgeye kan oturuyor. Bu olay japonumun birisi yumurta döktükten hemen sonra başıma geldi.
Resilerime bakarsanız özellikle sarı tül kuyruk üzerinde görebilirsiniz. Lütfen acil yardım..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba,
Kanca kurdu diye tabir edilen bir asalak türüdür ve en çok japon balıklarında görülür, beyazımsı şeffaf gözle rahat görülebilen bir asalak türüdür ve balığın kuyruk başlangıç ve gövde bölümüne yapışarak beslenir ..
Yapmanız gereken balığınızı yoğun tuzlu bir suya alın (10lt 1-1,5 çorba kaşığı gibi) kanca kurdu yoğun tuzda 2-3 dakika içinde baygın duruma gelecektir bir cımbız yardımı ile kurtları temizleyin, balıktaki mantar olusumlarını önlemek amacı ile 10lt 2 damla metilen mavisi eklenmis akvaryuma alarak gözetim altında tutun..
Ayrıca ana tankı boşaltarak dezenfekte edin..
Sağlıklı balıklar,
Serdar bey,
Ben resimlerinize baktım ve teşhisi net olarak koyuyorum, dediklerimi harfiyen uygulayın ve merak etmeyin doğru tedavi yöntemidir..
Balıklarınızın üzerindeki kurtları belirttiğim yöntemle temizleyin, ve ayrı temiz bir karantina akvaryumunda söylediğim şekilde gözetim altında tutun.. (Gözden kaçanlar olabilir, aralıklı kontrol edin)..
Ana tanktaki balıkları çıkarın ve mutlaka komple dezenfekte edin..
iyi günler,
Merhaba,
Siz gereken herşeyi yapmışsınız bundan sonra balıkların üzerinde dediğiniz gibi hiç kalmadıysa sorun olmayacaktır..
Akvaryuma yeni soktuğunuz balık,bitki,malzeme vs. üzerinde gelmiş olabilir, özellikle 2.el bir malzeme aldınızmı (filtre vs.gibi)?..
İyi günler,
Merhaba,
Yeni ekleyeceğiniz malzemeleri dezenfekte ederseniz yeni alacağınız balıkları karantinada gözlemledikten sonra ana tanka koyarsanız, kısaca önleminizi alırsanız problem olacağını sanmıyorum..
Zonguldaktaki arkadaştan bende bitki almıştım ve salyangozdan ziyade başka birşeye rastlamamıştım, yinede kurulu sorunsuz bir akvaryuma yeni bir şey eklerken çok dikkatli olmakta fayda var..
Ben bitki üzerinden değilde yeni aldığınız japondan geldiğini tahmin ediyorum..
İyi günler,
Merhaba Burak Bey.
Bende öyle tahmin ediyorum. Size bir şey daha sormak istiyorum. Yeni çıkan japon yavrularıma likit yem nereden bulabilirim. Sularına sıvı vitamin damlatıyorum ve toz yavru yemi aldım onu kullanıyorum. Ara öğün olarak çok az haşlanmış yumurta sarısını ılık suda eritip veriyorum. Bunlar yeterli olurmu daha önce hiç japon yavrusu almamıştımda bu yüzden titiz davranıyorum bu konuda.
Ayrıca size ve yardım eden arkadaşlara çok teşekkür ederim..
[QUOTE=efebahser]
Merhaba Burak Bey.
Bende öyle tahmin ediyorum.
[/QUOTE]Merhaba,
Kadir ve Burak sanırım ismim pek net görünemiyor..
Likit yemi nerden bulacağınız bilemiyorum ama toz yavru yemi yemeye başladılarsa alternatif olarak artemia ve microkurt verebilirsiniz büyümelerindeki farkı böylelikle görebilirsiniz..
Ayrıca Yumurta sarısı kullanımını azaltmanızda yarar var zira fazla kullanımı suyun zehirlenmesine ve toplu ölümlere yol açar..
İyi günler,
Pardon yanlışlık oldu. Başka bir arkadaşımlada bu konu üzerinden konuşuyorduk hatlar karışmış
Kusuruma bakmayın siz..
Siz anladınız onu