Fotosentez
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 16:41
Gün içerisinde bitkilerin fotosentez yaptıgını gözlemleyemiyorum taki su degişimi yaptıgım zaman kadar.Su degişimine başladıktan 10 dk içinde muazzam bir fotosenteez oluyor.Normal zamanda bir zerre bile gözlemleyemzken su degişiminden kısa süre sonra nedne oluyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 16:51
Normalde sudaki fotosentezde kullanılan elementler bitmiş oluyordur siz bu elementleri su değişimiyle tanka verdiğinizde fotosentezi yine max noktaya çıkararak gözle görülür bir durum yaptırıyor olabilirsiniz.
Bir yerde okumuştum sudaki o2 miktarı doymuş hale ulaştığında suda o2 baloncuk halini alarak gözle görülür bir duruma ulaşıyormuş bununda etkisi olabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2011 14:29
Su değişimi esnasındaki basınç değişimi nedeniyle fotosentez oluyor diye okumuştum.
Normal zamanda eğer co2 vermiyorsanız fotosentez göremezsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2011 15:27
İlginç bir yorumda bulunmak istiyorum. Bende böyle bir gözlemde bulundum ama daha farklı şeylere bağladım açıkçası. Suyu yarıya kadar yada her ne kadar ise... boşaltıyorsunuz. Sonra suyu tamamlıyorsunuz. Boşalttığınız seviyenin üzerinde kalan cam yüzeynde çok miktarda baloncuklar oluşuyor. Heleki akvaryumda ki tavsiye edilmemesine rağmen %90 gibi bir su değişimi söz konusu ise camların tamamı baloncuklarla kaplanıyor. Kastetiğiniz bu değil sanırım?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2011 17:53
Normal zamandada co2 veriyorum akvaryuma.Akvaryumum da samp istemi var buda otomatik su tazelemeye baglı yaptım.Belirledigim saatlerde belirledigim miktarda akvaryuma su gönderiyor sampın gider deligindende su balkon su tahliyesine gönderiyorum.Fotosentezi yogun sekilde taze su akvaryuma girmeye başladıgından 10 dk sonra izlemeye başlıyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2011 15:23
Olay şu şekilde açıklanabilir;
Akvaryum içindeki su zamanla yoğunlaşmaya başlar. Bunun sebebi sudaki buharlaşma, gübreleme, yemleme ve organik atıklardır. Bitki bu basınca karşı koymalıdırlar ki bünyelerine su içinden besin vs. alabilsin. Bu sebeple artan su yoğunluğu ve basıncına karşı koyabilmek için bitki bünyesinde oksijen tutarak iç basıncını arttırır.
Su değişimi yapıldıktan sonra akvaryum suyunun yoğunluğu düşer ve bu nedenle bitki biriktirmiş olduğu fazla oksijeni dışarı salar. Aynı zamanda fotosentez yapan bitkide daha fazla gaz çıkışı görülebilir.
Ayrıca eklenen suyun sıcaklığı da bitkiden gaz çıkışını etkilemektedir. Eklenen su akvaryum suyundan daha sıcak olursa bitki bünyesindeki gaz basıncı artacak ve gaz kaçışına neden olacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir