Hobiye Yeni Başladım, Yorumlarınızı Bekliyorum.


Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2017 12:41
Sadece eksilen su tamamlamak zırt pırt su değiştirmemek. Fazla uzatmadan basit bir soru nitratı nasıl uzaklaştırıyorsunuz? Kendini beğenmiş güruh olmayan Refet bey emek çekmiş yazmış anlatmış bende paylaşayım sonuçta güruhgillerden değil. [:)]

"Nitratı sudan almak için 3 yöntem uyguluyorum. [K]Birincisi ve en çok kullanılanı su değişimi. Su değişimi çok gerekli bir şeydir. Pek çok element ve bileşik akvaryum suyunda zamanla biter veya birikir. İkisi de genellikle kötü sonuçlara yol açar. Bu nedenle ne kadar iyi filtrasyonumuz olsa da su değişimi yapmayı ihmal etmemeliyiz[/K]. İkinci yöntem bitki yöntemi. Bitkiler nitratı kullanır ancak bitkilere aktif karbon muamelesi yapmamak gerekir. Bitkiler durdukları yerde değil, büyüyüp yeni yaprak açtıkça nitrat ve fosfatı alırlar. Bu nedenle bitkiyi büyüten gübre ve ışıklandırmayı unutulmamalı, kocaman akvaryuma yavaş büyüyen anubias gibi 2-3 bitki konularak onların önemli miktarda nitrat çektiği zannedilmemelidir. Son yöntemim ise bakteri maması. Amonyağı nitrite, nitriti de nitrata çeviren bakteriler üreticiydi. Nitrat tüketen bakteri ise tüketici bir bakteridir ve çok hızlı ürer ancak ne yazık ki oksijensiz ortamda yaşar. Azotu ve fosfatı enerji kaynağı olarak değil yan ürün olarak kullanır, asıl tükettiği besin dışarıdan verilmelidir. Eskiden akvaryuma bu besin için alkol dökülüyordu (özellikle vodka) ancak bu riskli işe gerek kalmadı, reeflowers’ın bacteria feeder adlı ürününü kullanıyorum. Bu ürün ile nitratı düşürüyorum. Dikkat edilmesi gerekenler var. Birincisi nitrat veya fosfattan biri biterse, bu besinden ne kadar eklerseniz ekleyin, bitmeyen değer düşmüyor. O yüzden örneğin fosfat bitti diyelim, fosfat gübresi ekleyip fosfatı biraz arttırıp bu ürünü kullanıp nitratı düşürmeye devam etmek gerekiyor."

[URL=https://www.akvaryum.com/Forum/nitrati_ve_fosfati_yenme_oykusu_k715354_sn1.asp]Burada da [/URL]nitratın nasıl yenilebileceğini anlatıyor.

Aşağıda da çok güzel açıklamış, her gün değişim yaparsan filtre kullanmayabilirsiniz. Nereye gitti bu üstatların! floraları, kum altı muhteşem çalışan bakterileri?
"Filtre kullanmamız şart mı?
Değil. Amaç amonyak nitrit ve nitratı düşük tutmak. Her gün yoğun su değişimi yapabiliyorsanız,değişimler arasında da amonyağı güvenli seviyede tutabiliyorsanız gerek yok."




Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ibrahim90Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/04/2017
İl: Izmir
Mesaj: 1432
Ibrahim90Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2017 13:23
Ayda bir 1/4 su değişimi nedir ? Hiç beklemediğim insanlardan böyle şeyler duyuyorum ve çok şaşırıyorum. 1970ler 80 ler bitti artık. Hala aynı kulaktan dolma hareketler ile devam edemeyiz. Su değişimi ile ph dalgalanmasına sebebiyet vermekten çekiniliyorsa, eklediğiniz suya dikkat edersiniz. Haftada iki defa %50 su değişimi yapıyorum ph0.3 den fazla dalgalanmalanmıyor ki bunu birçok tür tolere edebilir. Aksi olsaydı discus boylandırma sırasında amonyağın en düşük seviyede kalması için sık su değişimi yapılmazdı.
Bir kesim var , babasından ,dedesinden,abisinden,ustasından kalma yöntemler ile hala altını doldurmadan,sözde geleneksel yaklaşım ile bilgi veriyor. Yaptığı eylemin sebebi sonucu yok. Bilimsel en ufak bir dayanağı yok. Dahası ayda bir su değişimi yapıp su değerlerini ölçüm tablosunu paylaşamıyor bile. Ama bütün bunlara rağmen ne söylerseniz söyleyin,hala yanlış görüşlerinde ısrar ediyor. Gözler kulaklar kapalı yaptım oldu mantığı...
Birde aksi paylaşımlara, neden soneç sorgulayan görüşlere, ''ego tatmini yapan güruh'' itamında bulunuluyor. Paylaşım yapılamıyormuş,düzeltildikleri için.
Düzelttirmeyin kendinizi! Yada yaptığınız şeyleri adam akıllı altını doldurun, neden paylaşmaktan kaçıyorsunuz?
Aksi olumsuz örnek ve bilgi kirliliğinden öteye gitmeyecektir.[EDIT]Ibrahim90,2017-09-23 21:16:31[/EDIT]

Beğenenler: [T]173168,Tunc Berk[/T][T]197989,ceyh[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeisenbergÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2494
HeisenbergÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2017 18:05
Su değişimi akvaryum için hayati öneme sahiptir. Sonuçta insanlar tam bir ekosistem yapamazlar. Bir dere yatağını taklit etmek bile imkansızdır. Devamlı taze suyun gelip kirli suyun gittiği bir ortam yapmak imkansız olmasada israftan ibarettir. Bu yüzden haftalık ya da 3 günde bir su değişimleri çok faydalıdır. Hastalık amonyak nitrat olmasa bile. Yeni su ile gelen mineral çeşitliliği balıkların bağışıklık sistemine güç katar. Eski sudaki tortu birikmiş nitrit nitrat amonyak ne kadar doğal görünsede akvaryumların doğal bir ortam olmadığı unutulmamalıdır. Doğanın simüle edilmiş bir versiyonudur ve illaki dışarıdan etki gerektirecektir. Su değişimlerinde sıcaklık ve ph gibi değerlere dikkat edildiği sürece vereceği yarar zarardan fazla olacaktır.

Beğenenler: [T]197989,ceyh[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihsahinÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13710,1[/B]
Kayıt: 14/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 1379
fatihsahinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2017 14:05
[QUOTE=fahrisinan]

Ben yazacağımı yazdım, bu forumda yazılan her görüşe muhalefet edip, kendi egosunu tatmin etmeye çalışan bir güruh türedi.
Bu güruh artık bu forumda görüş paylaşımını da imkansız hale getirip, başlık açan kişinin de asıl amacını çarpıtıyor.
Başlıklar uzayıp gidiyor ve altında yazılanlar saçmasapan yerlere uzanıyor.
Sanki çok kesin bir bilimmiş gibi, sadece benim söylediğim doğru, başka kimsenin söylediği doğru değil hadi bakalım dediğini kanıtla bakalım modunda adamlar var.
Bu adamların birçoğu da üç beş koşul yahut tank veya sağdan soldan okudukları birkaç yazı ile yazılan herşey sataşan tipler. Son 4 başlıkta yazdıklarıma hep bu tip adamlar takılıyor, cevap vermeyince de sizin yaptığınız gibi taciz ve bak konuşamadı yazamadı modunda yine kendilerini tatmin ediyorlar.
Gerçekte bıkkınlık verdi, bu forumdan yıllarını bu işe vermiş, uğraşmış kişilerin uzaklaşmasının sebebi de bu.
Cevap vermeyeceğim, istediğin kadar yaz. Yeterince vakit aldın.
[/QUOTE]

Aynen öyle, hislerime tercuman olmuşsunuz. Günde 20 ortalama mesaj yazıp, hayatı bu forumdan ibaret olan insanlara vaktimi çaldırmıyorum artık [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fahrisinanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12342,1[/B]
Kayıt: 24/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1348
fahrisinanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2017 16:44
[QUOTE=fahrisinan]Hoşgeldin kardeşim, filtreyi arkadaşlar söylemiş, sana tavsiyem şu içine doğal olmayan süs vs. koyma. Anubias denilen bir bitki var, dayanıklı japonlar vs yemez, ondan al bir köşeye bir kütük de edin, kütüğe misinayla bağla koy, akvaryumun havasını çok değiştirir. Bir de güzel arka plan kaplaması yap çok güzel olur.

Ayrıca filtreyi zırt pırt yıkama, debisi düşünce akvaryum suyundan aldığın suyla hafifçe yıka, süngeri çok temizleme, onun üzerinde oluşan bakteriler suyu temizliyor. Suyu zırt pırt değiştirme, ayda bir 4'te birini değiştir. Japon fazla kirletir, biraz da gözlemle karar ver ama suyu çok değiştirirsen florasını bozarsın.

Çok yemleme yapma, 2 dakikada bitirecekleri kadar günde 2 defa at.

Hastalık halinde tanka sakın ilaç atma, ayrıca bir kapta ilaçlama yaparsın, Allah göstermesin.

Hayırlı olsun.[/QUOTE]

Bazı arkadaşlara kendi mesajımı yeniden okutmak istedim. Ne yazmışız?

"Suyu zırt pırt değiştirme, ayda bir 4'te birini değiştir. Japon fazla kirletir, biraz da gözlemle karar ver ama suyu çok değiştirirsen florasını bozarsın."

Ayda bir 4'te bir su değişimi, eğer tankınızda aşırı yük yoksa olması gerekendir. 35 litre nano Amazon tankımda 9 pygmeaus, 20 tane x-ray tetra bir otocinclus var. Sadece RO su ekliyorum, buharlaşan suyu. Dün akşam nitrat ölçümü yaptım, 0-2 ppm arası. Yani ideal ötesi! Balık ne zaman etkilenmeye başlar? 100 ppm'de, japon vs 160'a kadar yolu var...Bitki gelişimi, dip tortusu 10 numara. İsteyen cep telefonunu yazsın özelden fotosunu göndereyim. Yarışmaya sokacağımdan şimdiden fotosunu koymak istemiyorum.

7 senedir Türkiye'de satın alınabilecek ve hatta matarayla yurtdışından getirdiğim Trifasciata, İnka, Macmasteri, Cacatuoides(vahşi form) ve daha saymayı unuttuğum birçok apistogramma balığı aldım, ürettim, büyüttüm. Okuyun başlıklarımı. Bu balıklar sözkonusu japondur, lepistestir tümünden çok daha hassas canlılardır, özellikle F0 olanları. Corydoras Pygmeaus'tan yavru büyütenlere sorun ne kadar hassas olduğunu. Şu anda tankımdakiler 3.nesil. Bu balıklar sizden daha iyi biliyordur bence sudaki sağlık koşullarını. Kimsenin pratiğini bilmeden, ayrıca yabancı literatürü falan okumadan lütfen saygısızlık etmeyelim. Bilgi paylaşımı saygı çerçevesinde olur.

Tank küçük ise, filtre medyası kötü, aydınlatması berbat, içindeki balık sayısı çooook fazla ise zaten o tank tank değil, içinde zavallı balıkların yüzdüğü garibanlıktır. O garibanlığın amelesi de sen olursun, haftada bir su değiştirir ama balıkların ölmesini de izlemeye devam edersin.

Düzgün kurulmuş, düzgün filtrelenen, aşırı balıkla yüklenmeyen, aşırı yemleme ile mahvedilmeyen ve dengeleri oturmuş bir tankta aylık su değişimi yukarıda yazdığım gibi %25 olsun yeter. RO su kullanıyorsanız daha da iyi, canlı yükü de azsa sadece eksileni koyun bence.
Yüksek miktarlarda su değişimi çok klasik olarak çok eskilerden beri süregelen bir otonom kabulleniştir. Aynı dip çekimi teranesi gibidir. Bu biraz da ben akvaryuma bakım yapıyorum psikolojisinden de kaynaklanıyor. Discus örneği komik, üretim tanklarında her gün kanlı yürek atılan tankta zaten değiştirmeyi bırakın suyun akar olması lazım nitrata gelinceye kadar amonyaktan yıkılır balıklar.
Bleher'in kitaplarını okudunuz mu? Türkçesi yok, İngilizce lazım ama kafa açar. Discus uzmanı, kaşiftir. Yoksa videolarına bakın, Amazon'da az su mevsiminde yağış olmayan zamanda küçücük göletlerde 30-40cm derinliğinde suda yüzlerce sürülük corydoras ve tetra sürülerinin yağmur mevsimine kadar canlı kalmasını bilmeyenlerin bu işleri gerçekten daha sağlıklı ve geniş kaynaklarla inceleyip dimağlarını genişletmelerinde fayda var.
Akvaryum hobisi doğayı taklit edebildiğin ölçüde sanata dönüşür. Haftada %50 su değiştir, sonra 1 haftada yine su boza olsun bir daha değiştir. Bu marifet değil. Daha ne yazıyım bilmiyorum, İngiliz forumlarında millet filtre bile kurmadan dip tortusuyla su değiştirmeden döngü kurmanın keyfini yaşarken biz haftada %50 su değişmeyi falan konuşuyoruz. Evet değiştir tabii filtre süngerini de çeşmede her hafta yıka mis gibi olsun...

Herkes düzgünce fikrini yazsın, yazdığının içerisinde geçen saygısız sözlerle başkası ile uğraşmasın. Bilgiyi paylaşmaya değecek tavırlar sergilesin "lütfen".

Bazı şeyler insanın kendisine kalmış, istediğin kadar anlatmaya çalış kabullenişini değiştirmez. Burada paylaşım yaptığımızda sarfedilen yazılan kelimeler saygısızca, ölçüsüz. Kimse kimseyi inandırmak, ikna etmek zorunda değil. O sebeple mesafeyi koruyup, ölçüyü kaçırmadan saygı çerçevesini yitirmeden yazmak lazım.


[EDIT]fahrisinan,2017-09-26 16:51:28[/EDIT]

Beğenenler: [T]196575,Hasancan[/T]
+1: [T]168086,brigantes[/T][T]196575,Hasancan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihsahinÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13710,1[/B]
Kayıt: 14/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 1379
fatihsahinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2017 17:27
[QUOTE=fahrisinan]

Bazı arkadaşlara kendi mesajımı yeniden okutmak istedim. Ne yazmışız?

"Suyu zırt pırt değiştirme, ayda bir 4'te birini değiştir. Japon fazla kirletir, biraz da gözlemle karar ver ama suyu çok değiştirirsen florasını bozarsın."

[/QUOTE]

Buradaki muhteşem arkadaşlara desem ki 2,5 - 3 ayda bir %60 - %70 su değiştiriyorum, tankı kurdum kuralı (13 ay) dip çekimi yapmadım, neredeyse hiç nitrat gübresi vermiyorum, verirsemde nitrik asit (porçöz) veriyorum. Ooooo seyreyle cümbüşü. Ispat istemeler, açıkla demeler, yalancı diyenler şunlar bunlar. En son kapak olsun diye yarışmaya soktum tankı 1. oldu, kapak da oldu utanmadan onun altında yazdılar [:)] Nasıl bir egoları var ise artık.

Lafa gelince hepsi prof. Tartışma adabı, fikir sunma falan dersen hiç alakası yok. Boş teneke gibi tınlamaktalar. Amaçları sadece burada ego körlemek. Bir şey sorarsın iki googlelar gelir bilirkişi gibi ahkam keser. Konuyu darmadağın eder, eee ne oldu tartışıyoruz.

Birde bunların +1 cileri var. Birşey yazıyorlar, hoop +1 ciler beğenenler. Facebookta birbirine laf sokan ergenlerin, hobi aracılığı ile laf sokma yeri ve onların likecıları doldu forum.


[EDIT]fatihsahin,2017-09-26 17:31:36[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinan m.dÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/05/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 1571
sinan m.dÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2017 23:19
Cevap vermeyeceğim parafını gördükten sonra ısrarla soru sorulmasını anlamsız buluyorum.. Alıntıyı tartışmayı sürdürmeyecek mahiyette verebilirdiniz bence..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emretezÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/04/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 203
emretezÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2017 00:55
Selamlar, tartışmayı kazanmak, kazanana kadar peşini bırakmamak gibi bir amacın hiç bir kimseye faydalı olmayacağı, hatta bu durumun forumda kaliteyi ciddi şekilde düşürdüğü kanısındayım. Bana göre asıl amacın farklı tecrübelerin paylaşılması ve konulara farklı açılardan da bakılabilmesi. Yoksa zaten yeni hobiciler için çok fazla sayıda temel bilgileri içeren kaynaklar forumda çok kolay erişilebilir durumda.
Yazılı iletişim tehlikelidir bence, söz ve mimiklerle çok kolay anlaşabileceğimiz konular yazılı ortamda ciddi yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilmektedir. Çok dikkatli yazmak gerekir özetle.
Dünün pek çok doğrusunu bugün reddettiğimizi de unutmadan her türlü tecrübeye saygı duymak gerektiğini hatırlatmak isterim.
Sevgilerimle

+1: [T]196575,Hasancan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkauraÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 02/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4325
darkauraÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2017 12:48
Su değişimi olmadan olmaz diye mutlak bir kural yok. Aslında işi bilen tecrübeli adamın elinde hiç bir mutlak kural olmaz. Tabi balıkların akvaryumun durumunu okuyup anlayabilcek kadar tecrübeliyse, nerde ne zaman müdahale edeceğini biliyorsa.

Zamanında bir abimizin öyle bir apisto tankı vardı. 2 seneden fazla su değişimi yapmamıştı, sadece eksilen suyu tamamlamıştı. Ve tankın içinde nazik apisto türlerinden biri vardı, inanamadığım şekilde yavru gezdiriyordu. Başka akvaryumlarda su parametreleriyle uğraşırsın, reverse osmos, torf kullanırsın yumurtalar açılmaz bile, burda gayet sağlıklı yavrular dolaşıyordu. Ama burdaki ince nokta akvaryum 200lt civarı sadece 1 çift apisto ve 4-5 kardinal tetra ile bolca bitki vardı. Tek çözmediğim üzerine sürekli su eklendiği halde neden tuzlanma olmadıydı, muhtemelen yoğun bitki fazla mineralleri emiyordu.

İnternetten daha uçlarda örneklerinide gördük. Eski meşhur deneysel bir çalışmadır, scarlet badis - dario dario ile kendi kendine dönen bir akvayum vardı. Ne ışık, ne filtre, ne hava motoru hatta yemleme bile yapılmıyordu. Sadece eksilen su tamamlanıyordu. Ama akvaryum büyük genişti, bol bitkiliydi, içinde az sayıda dario vardı, birde tanka kendi üreyen su pireleri vardı. Akvaryum güneş ışığı alıyordu. Dariolar kendi üreyen su pireleriyle besleniyordu. Hiç müdahale olmadan o akvaryum uzun süre kendi kendine döndü.

Yani bu işte mutlak kanun sudur, bu kuralı çiğneyemezsiniz diye bir durum yok. Keza yaptığımız iş y=f(x,z,t) şeklinde aynı değişkenlere her zaman aynı sonucu veren bir sistem değil. Daha çok kaos teorisinin kurallarına göre işliyor. Başlangıç değişkenlerine göre çok farklı sonuçlar çıkabiliyor. Bu yüzden işi bilen en temel kuralları bile temelinden baş aşa edip başarılı sonuç alabilir. En önemlisi sonuca giden tek bir yol yoktur.

Beğenenler: [T]196575,Hasancan[/T][T]152084,fahrisinan[/T][T]187047,mrah[/T][T]120920,Acil Stop[/T]
+1: [T]196575,Hasancan[/T][T]152084,fahrisinan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2017 14:34
[QUOTE=fatihsahin]

Buradaki muhteşem arkadaşlara desem ki 2,5 - 3 ayda bir %60 - %70 su değiştiriyorum, tankı kurdum kuralı (13 ay) dip çekimi yapmadım, neredeyse hiç nitrat gübresi vermiyorum, verirsemde nitrik asit (porçöz) veriyorum. Ooooo seyreyle cümbüşü. Ispat istemeler, açıkla demeler, yalancı diyenler şunlar bunlar. En son kapak olsun diye yarışmaya soktum tankı 1. oldu, kapak da oldu utanmadan onun altında yazdılar [:)] Nasıl bir egoları var ise artık.

Lafa gelince hepsi prof. Tartışma adabı, fikir sunma falan dersen hiç alakası yok. Boş teneke gibi tınlamaktalar. Amaçları sadece burada ego körlemek. Bir şey sorarsın iki googlelar gelir bilirkişi gibi ahkam keser. Konuyu darmadağın eder, eee ne oldu tartışıyoruz.

Birde bunların +1 cileri var. Birşey yazıyorlar, hoop +1 ciler beğenenler. Facebookta birbirine laf sokan ergenlerin, hobi aracılığı ile laf sokma yeri ve onların likecıları doldu forum.


[/QUOTE]

Kurekle gubre atiyordunuz en son uzerinden 13 ayda gecmedi kurekle attiklariniz anca kullaniliyordur. :) Bir de tartisma adabi derken, yanilmiyorsam siz biriyle tartisirken (benimle degil) hakaret etmis ve uzaklastirilmistiniz. Lafa gelince saygi :), lafa gelince kurekle, lafa gelince sizinde elestirdiginiz kesimden farkiniz kalmiyor. Kapakli mapakli cumleler, saygilar cerceveler. Konuyu darma dagan edenlere laf atip, konuyu darmadagan etmeler falan filan. Sorsak simdi konuyu saptiran siz degil benim. [:)][EDIT]mrah,2017-09-27 14:49:16[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihsahinÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13710,1[/B]
Kayıt: 14/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 1379
fatihsahinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2017 15:10
[QUOTE=mrah]

Kurekle gubre atiyordunuz en son uzerinden 13 ayda gecmedi kurekle attiklariniz anca kullaniliyordur. :) Bir de tartisma adabi derken, yanilmiyorsam siz biriyle tartisirken (benimle degil) hakaret etmis ve uzaklastirilmistiniz. Lafa gelince saygi :), lafa gelince kurekle, lafa gelince sizinde elestirdiginiz kesimden farkiniz kalmiyor. Kapakli mapakli cumleler, saygilar cerceveler. Konuyu darma dagan edenlere laf atip, konuyu darmadagan etmeler falan filan. Sorsak simdi konuyu saptiran siz degil benim. [:)][/QUOTE]

Bir zamanlar film vardı beterböcek diye. İsmini 3 kere telaffuz edince geliyordu. Bir şey yazsam hemen etrafımda bitiyorsunuz :) Size birşey mi dedim ben? Neden alındınız?

Bakın üstte zaten o kişilerin yaptığı hareketi önce ki mesajımda yazdım. Aynen dediğimi yaptınız. Bakın mesajı alıntılayım;

"Amaçları sadece burada ego körlemek. Bir şey sorarsın iki googlelar gelir bilirkişi gibi ahkam keser. Konuyu darmadağın eder, eee ne oldu tartışıyoruz. "

Şimdi biz tartışıyoruz öyle mi. Gitmiş eski mesajımdan cımbızlamışsınız, kürekle atıyor v.s. falan. Tank benim istersem ısıtıcı yerine altına ateş yakarım [:)] Çocukça şeyler bunlar. Çocukla çuvala girilmez der atalarımız. Haydi kalın sağlıcakla.

[EDIT]fatihsahin,2017-09-27 15:24:41[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2017 15:42
[QUOTE=fatihsahin]

Bir zamanlar film vardı beterböcek diye. İsmini 3 kere telaffuz edince geliyordu. Bir şey yazsam hemen etrafımda bitiyorsunuz :) Size birşey mi dedim ben? Neden alındınız?

Bakın üstte zaten o kişilerin yaptığı hareketi önce ki mesajımda yazdım. Aynen dediğimi yaptınız. Bakın mesajı alıntılayım;

"Amaçları sadece burada ego körlemek. Bir şey sorarsın iki googlelar gelir bilirkişi gibi ahkam keser. Konuyu darmadağın eder, eee ne oldu tartışıyoruz. "

Şimdi biz tartışıyoruz öyle mi. Gitmiş eski mesajımdan cımbızlamışsınız, kürekle atıyor v.s. falan. Tank benim istersem ısıtıcı yerine altına ateş yakarım [:)] Çocukça şeyler bunlar. Çocukla çuvala girilmez der atalarımız. Haydi kalın sağlıcakla.

[/QUOTE]

Beter bocegi iyi bilirim, en sevdigim filmlerden biri. Benim cocuklugum sizin gencliginiz donemleri. :) Ben bana laf attiginiz icin degil, elestirdiginiz seyi kendiniz yaptiginiz icin yazdim. Herneyse ne kadar uzatirsak uzatalim ucu igneli degnek :) sonuc yok nasilsa. Iyi hobiler.

Beğenenler: [T]66071,hakanturken108[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihsahinÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13710,1[/B]
Kayıt: 14/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 1379
fatihsahinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2017 15:55
[QUOTE=mrah]

Beter bocegi iyi bilirim, en sevdigim filmlerden biri. Benim cocuklugum sizin gencliginiz donemleri. :) Ben bana laf attiginiz icin degil, elestirdiginiz seyi kendiniz yaptiginiz icin yazdim. Herneyse ne kadar uzatirsak uzatalim ucu igneli degnek :) sonuc yok nasilsa. Iyi hobiler.[/QUOTE]

Ben gelip sana senden alıntı yapıp "Hahahaa 9 ppm demir veriyordun nooldu yazmadım." Genel yazdım, aldınız üstünüze geldiniz. Siz benden alıntıladınız, kürek diyorsun şu bu yazdınız. Tank benim, kürek atarııım, porçöz dökerim, üre gübresi veririm, mum yakarım, ağaç dikerim, pancar dikerim, ateş yakarım, asit dökerim. Ben böyle yapıyorum doğrusu bu dersem orası yanlış. Anlatmaya çalıştığımız o.

Sonuç olarak benim yıllardır tankım var ve bakımını yapamayacak duruma düşünceye kadar da evimin salonunda olacak da. Bu benim için sadece bir hobi. 9 Yıl olmuş foruma üye olalı. Çok fırtınalı zamanlar geçti, siz de o dalgalardan birisiniz. Ekipmanları sattınız, balkonda sera yapıyorsunuz. Yarın o da gider, geçer gidersiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2017 15:58
[QUOTE=fatihsahin]

Ben gelip sana senden alıntı yapıp "Hahahaa 9 ppm demir veriyordun nooldu yazmadım." Genel yazdım, aldınız üstünüze geldiniz. Siz benden alıntıladınız, kürek diyorsun şu bu yazdınız. Tank benim, kürek atarııım, porçöz dökerim, üre gübresi veririm, mum yakarım, ağaç dikerim, pancar dikerim, ateş yakarım, asit dökerim. Ben böyle yapıyorum doğrusu bu dersem orası yanlış. Anlatmaya çalıştığımız o.

Sonuç olarak benim yıllardır tankım var ve bakımını yapamayacak duruma düşünceye kadar da evimin salonunda olacak da. Bu benim için sadece bir hobi. 9 Yıl olmuş foruma üye olalı. Çok fırtınalı zamanlar geçti, siz de o dalgalardan birisiniz. Ekipmanları sattınız, balkonda sera yapıyorsunuz. Yarın o da gider, geçer gidersiniz.
[/QUOTE]

Haklisiniz aynen katiliyorum.

Beğenenler: [T]66071,hakanturken108[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir