iç filitre gerekli midir,optimum sirkülasyon nedir
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2008 12:33
Bugün yüzeyde hafif sirkülasyon yapan dış filitre çıkışını co2 kaybı olmaması için 45 derece açıyla tabana doğru verince ortalık ta bir sürü küçük parçacık uçuştu bende küçük eski dış filitremi geçici olarak akvaryuma ekledim, anladığım kadarıyla bitkili akvaryumlarda sirkülasyon besin dağılımı için hem istenen birşey hemde minimumda tutulması gerekiyor,bunun optimumu nedir? dış filitre bitkili akvaryumda mekanik filitrasyonda yetersiz midir?yanına iç filitre gereklimidir(sirkülasyonda kör nokta kalmaması ve daha iyi mekanik filitrasyon için) görüşlerinizi ve deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim(dış filitrem tetratec600(akvaryum 65 litre)içifilitreyi görüntüyü bozduğundan düşünmüyordum )
teşekkürlerubeceren 2008-04-07 12:40:15
teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2008 22:03
Genelde suyunuzun saatte 2-4 kez çevirilmesi gerektiği söylenir. Ben saatte 3 kez çevirecek debide iç filitre kullanıyorum. Co2 yi de dıy difrüzörle verdiğim için iç filtreyi tercih ediyorum. Siz iç filtre yerine şelale filtrede düşünebilirsiniz.
Saygılar,
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2008 23:15
Uğur bey iç filtre genelde mekanik filtrasyon görevini üstlenip dış filtreye biyolojik temizlik görevini tam yerini getirmesinde yardım için kullanılır. Ben akvaryumumun suyu bulanıkken bir süre Atman F201 iç filtre kullanmıştım ama dediğiniz gibi görüntü büyük problem. Bir süre yoğun elodea ile gizledim sonra da cabomba ile ama onları çıkarınca iyice sırıttı ve bende gerek kalmadığı için çıkarttım. Şuan 108 litre tankımda sadece Tetra Tec Ex 600 çalışıyor su çıkışını direk arka cama verdim ve su seviyesi de çıkış hortumunun baya bir üstünde. Suda sirkülasyon u bazı bitkiler çok sever bazıları ise sevmez bildiğim kadarıyla besin dağılımı ise sirkilasyonla mı tam dağıtılır yoksa zaten eklenen her besin maddesi suda homojen olarakmı dağılır tam emin değilim ama nitrat'ın suda homojen olarak bulunduğu aklımda kalanlar arasında.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir