İÇ PARAZİTE KESİN ÇÖZÜM
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 09:14
Merhaba arkadaşlar ; Ben iç parazit hastalığından çok çekmiştim. Malawi cichlid lerim var, Artık bu hastalıkla baş edebiliyorum. Kendim deneyip uyguladığım ve başarılı sonuç eldettiğim ağızdan ilaçlama yöntemini sizlerle paylaşacağım.
HASTALIK: İÇ PARAZİTBELİRTİLER: BALIKTA DURGUNLAŞMA, YEM YEMEME, SALLANTILI YÜZME, KARNINDA ŞİŞLİK VEYA ZAYIFLIK, GÖZLERİN DIŞARIYA DOĞRU ÇIKMASI, AZ DA OLSA KUMA SÜRTÜNME.
İLAÇ: FLAGYL 500 MG TB.
TEDAVİ SÜRESİ: 7 GÜN
MALZEMELER: FLAGYL TB, ÇAY TEPSİSİ, 5 CC LİK ENJEKTÖR, 100CC LİK ŞİŞE, KAĞIT HAVLU
İLACIN HAZIRLANMASI: AKVARYUMDAN ALINAN 100CC SUYA İKİ TB FLAGYL ERİTİLİR (hazırlanan ilacı bir şişeye koyarak saklayın ve her kullanımdan önce iyice çalkalayın ve hemen enjeketöre çekin, balığa ilacı vermeden önce yine enjektörüde sallayın)
TEDAVİ ŞEKLİ: Öncelikle ellerimizi bir güzel sıcak su ile yıkıyoruz. Hazırladığımız ilacı 5 cc lik enjektör'e çekip tepsiye koyuyoruz, daha sonra havlu kağıt alıp yine akvaryum suyu ile ıslatarak tepsiye seriyoruz(bu balığın nemli kalması için)ve artık balığımızı yakalabiliriz. Balığı kepçe ile yakaladıktan sonra akvaryumdan çıkarmadan biraz elinize alarak alıştırın bu strese girmesi bi nebzede olsa engeller. Balığımızı artık dışarıya çıkarttık; 15 ila 20 sn ye bekledikten sonra yavaş yavaş ağzına ilacı sıkın 3cc kadar 1-2 sn aralıklarla. Geriye kalan ilacı solungaçlarına ve komple vücuduna sıkın ve 20 sn ye bekleyin tekrar akvaryuma atın. İlk 2 gün balığın çok daha durgunlaştığını göreceksiniz , fakat tedaviyi kesmeyin. 3'ncü günden sonra balığın hareketlendiğini ve yem yemeye başladığını göreceksiniz. Unutmayın tedavi 7 gündür günde bir kez bu şekilde tedavi edilen balığın 5'nci günden itibaren tamamen iyileştiğini ve normale döndüğünü gözlemleyebilirsiniz.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR: BALIĞI OLABİLDİĞİNCE TEDİRGİN ETMEMEYE VE İNCİTMEMEYE ÇALIŞIN, İLACIN SICAKLIĞINI AKVARYUM SUYUNUN SICAKLIĞINA DENK GETİRME ÇALIŞIN VE EN ÖNEMLİSİ ELLERİN TEMİZLİĞİNE DİKKAT EDİN (Bu konuda tuzlu sudan faydalanabilirsiniz. Ellerinizi yıkadıktan sonrs 5 dk. tuzlu suda bekletin ve tekrar yıkadıktan sonra işleme başlayın )
HERKESE SAĞLIKLI AKVARYUMLAR DİLEĞİ İLE SAĞLICAKLA KALIN.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 09:31
Levent bey:Paylaşım için kendi adıma teşekkür ederim.Gerçekten faydalı bilgiler vermişsiniz.
Yanlız ben flagy'nin iç parazitte kesin sonuç verdiğini düşünmüyorum,tamam bu ilaçta iç parazit tedavisinde olumlu sonuçlar veriyor ama başlık sanki flagy'nin bu hastalığın tedavisi konusunda tek alternatif olduğu yönünde olmuş.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 10:19
Öncelikle teşekkür ederim Uğur bey siz benden daha tecrübeli bir akvaristsiniz saygı duyuyorum. Ben sadece kendi denediğim ve başarılı olduğum yöntemi diğer arkadaşlarla da paylaşmak istedim. Bilmiyorum siz hiç flagyl tab. ağızdan tedavi yöntemi olarak denediniz mi?Çok başarılı tavsiye ederim. lafayette 2007-11-13 10:48:50
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 13:33
Flagly 500 mg tablet ilacı direk akvaryuma bir tablet atsak olur mu?Canlı ve karma akvaryumlar için. lafayette 2007-11-13 15:40:10
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 15:36
Kardeş 50 litre ye bir tablet ama 3 gün sonra suyun %40 nı değiştirmen lazım vede hasta olmayan balıklar için iyi olmaz ben fazla önermiyorum suyun biyolojik dengesini bozuyor .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 15:49
Hasta balığı yakalamak,elle tutmak,ilaç vermek,tekrar tanka bırakmak ertesi gün aynı işlemleri tekrar yapmak(bunlar balığın strese girmesine sebeptir),bunun yerine hasta balığı solüsyonlu(ister flagyl,ister sarmısak) bir karantina tankına almak daha mantıklı değilmi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 16:34
New Life'ın anti parazit yemini kullanan var mı? Faydalı oluyor mu? Yanında ilaç ta kullanmak gerekiyor mu? Bir de tüm balıklara sürekli verilir mi? Tecrübesi olan arkadaşlara teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 16:39
Öncelikle deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Dikkatimi çeken balığa direk 3 cc ilaç veriyorsunuz. Balığın iriliği, türü hiç farketmiyormu? Küçük bir balığa da 3 cc flagly solüsyonu verilirse zararı olabilir mi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 17:05
Zaten ilacın fazlası balığın solungaçlarından dışarıya çıkıyor yaptığımız ilacın dozuda aşırı değil balıkların boyutlarına gelince 5 ila 12 cm lik balıklarda rahatça kullanılabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 17:18
[QUOTE=rott]Hasta balığı yakalamak,elle tutmak,ilaç vermek,tekrar tanka bırakmak ertesi gün aynı işlemleri tekrar yapmak(bunlar balığın strese girmesine sebeptir),bunun yerine hasta balığı solüsyonlu(ister flagyl,ister sarmısak) bir karantina tankına almak daha mantıklı değilmi?[/QUOTE]
lewo58 2007-11-13 17:19:12
Tabiki daha mantıklı ama direk olarak ağızdan verilen balıkta iyileşme daha çabuk ve hemen hemen kesin oluyor. Stres girmesine gelince balık zaten çok huzursuz ve zaten hasta inanın hiç zorluk çıkartmıyor. Ben herhangi bir stres olayı yaşamadım aksine balıklarım artık bana alıştı .Ama bu değilki bütün balıklar böyle olucak .Sarımsaklı yem yaparak haftada bir gün verirseniz büyük ölçüde balığın iç parazit olmasına engel olabilirirsiz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 20:51
[QUOTE=lewo58]Öncelikle teşekkür ederim Uğur bey siz benden daha tecrübeli bir akvaristsiniz saygı duyuyorum. Ben sadece kendi denediğim ve başarılı olduğum yöntemi diğer arkadaşlarla da paylaşmak istedim. Bilmiyorum siz hiç flagyl tab. ağızdan tedavi yöntemi olarak denediniz mi?Çok başarılı tavsiye ederim. [/QUOTE]
Levent bey:Ben flagy ile tedavinin her türünü denedim ve tecrübe ettim.Dediğim gibi %60-70 gibi bir başarı oranı var ama özellikle ithal balıkların adaptasyon esnasında yakalandıkları iç parazit hastalığında flagy limonata gibi kaldı.Bu bahsettiğim hastalıkta Sera Bactopur Direct bile kesin çözüm olmadı.
Hastalığın erken safhasında farkettiğim balıkları flagy ile değilde bactopur direct ile kurtarabildim ama hastalığı çok erken fark edemezseniz kurtulmaları çok zor oluyor.
Sarmısak tedavisine gelince:Ben her zaman söyledim yine söylüyorum,sarmısak ile tedavi hasta insana c vitamini vermekten farsızdır.Halbuki C vitaminini hasta iken değilde hastalanmadan önce almamız gerekir.Haa şu var beslenme bozukluklarından kaynaklanan bloat hastalığında sarmısak işe yarıyor ama stres durumundan kaynaklanan bloat vakalarında ne flagy,ne bactopur direct,nede sarmısak tedavi için pek etkili olmuyor.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 23:40
Arkadaşım flagyl'i suda eritene kadar aynı etken maddenin ampul formu da var. Onu alıp kullanabilirsin. Ama kesin çözümü bulmuşsun. Yalnız doz ayarlaması ciddi problemler yaratabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2007 13:09
[QUOTE=mkgurkan]Arkadaşım flagyl'i suda eritene kadar aynı etken maddenin ampul formu da var. Onu alıp kullanabilirsin. Ama kesin çözümü bulmuşsun. Yalnız doz ayarlaması ciddi problemler yaratabilir.[/QUOTE]
Evet flagyl in 100 cc serum şeklinde olanı var ama 100 cc lik serum da toplam 500 mg etken madde var buda tam yeterli değil fakat bir altarnatifi var. Balığa 5 cc lik olarak uygulanabilir ama balık 5 cc yi kaldıramayabilir. ..........saygılar bizden.........
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir