İÇTEN SUMPLU AKVARYUM
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2013 11:18
Merhaba,
achillies06 2013-06-24 11:20:10
Evde hobi olarak malawi bakıyorum. Yavru sayısı arttıkça akvaryum sayısını arttırmaya karar verdim. Üretim seti şeklinde altlı üstlü 2 adet içten sumplu 120*50*50 akvaryum yaptırmayı düşünüyorum. İçten sump sisteminin artı/eksisi nelerdir. Bu hacimdeki akvaryuma uygun fiyatlı hangi kafa motorunu önerirsiniz ve sump kısmını nasıl doldurmamı tavsiye edersiniz, tecrübeli arkadaşların önerilerine ihtiyacım var.
Birde bu akvaryumların bina mimarisi açısından bir sakıncası olurmu daire 4.katta
Şimdiden teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2013 12:32
Selamlar, bir sürü kablo, hortum-pahalı kafa motorları-sızdırma, akıtma sorunları gibi problemlerden kurtulmanızın yanında son derece etkili filtrasyon sağlarsınız. Eksi olarak sayılabilecek yegane durum görselliktir.
Kafa motoru olarak öyle aşırı pahalı ve yüksek hacimli motorlara ihtiyacınız olmaz görüşündeyim, çünkü yükseklik farkı neredeyse yok (sump ile akvaryum arasında).
-Çok ucuz kafa motoru olarak tavsiyem;
Kuvvetli iç filtrelerin kafaları olabilir (Seastar, sobo vs gibi markalar)
Normal fiyatlarda kafa motoru;
Atman at103 veya 104 ayarında kafa motorları
Kaliteli almak isterseniz;
Eheim compact+ 2000
Sump dolumunu seramik, bioball, mavi biyolojik sünger ve elyaf kullanarak yapabilirsiniz. Malzemeleri suyun akış yönüne doğru önce seramikler gelecek şekilde belirtilen sırada koyabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2013 16:04
Merhaba Caner Bey,
ahmetnihat 2013-06-25 16:05:03
aynı sistemi bir yıla yakın süre kullandım. iç sump için söyleyebileceğim iki olumsuz şey yüzme alanı kaybı ve görsellik.
ben sump kısmını akvaryuma yapıştırmadım. ayrıca tank gibi yapıp akvaryumun içerisine batırdım. renkli pleksiglass kullanırsanız hem cama yapıştırma derdiniz olmaz, hem hafif olur, ağırlık derdiniz olmaz, hem görüntüyü biraz daha kurtarırsınız, hem de bakteri kolonileri karanlık ortamda olacaklarından rahat yaşarlar. ben yan tarafa koyduğum sump içerisine 3 bölme yaptırmıştım ama sadece orta kısma filtre malzemesi yerleştirdim. en üstte kaba pislikler için elyaf, onun altında sünger, onun altında seramik halkalar onun da altında sünger vardı. arkada kalan bölüme 900L/h iç filtrenin kafasını ve ısıtıcıyı koymuştum. önde kalan bölüme de sadece nitratı az da olsa azaltması için bambu yerleştirdim ve çok hızlı büyüdüler. :)
kafa motoru için herhangi bir tavsiyem yok. Harun Bey'in de dediği gibi yükseklik farkı sıfır olduğundan ekstra bir güce de ihtiyacınız olmaz sanıyorum. bitkiliye geçtiğim için benim sump haznesi boş yatıyor. isterseniz bi ara fotoğrafını çekebilirim.
özet olarak,
kesinlikle tavsiye ediyorum
yapıştırmak yerine ayrıca yaptırıp akvaryuma daldırın.
cam yerine pleksiglass ve ya dekota malzemeden yaptırın.
içerisine bambu koyarsanız değişikliği farkedersiniz.
kolay gelsin.
Teşekkür Edenler: [T]169121,halil05[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2013 08:55
Harun bey ve Ahmet bey ikinizede değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Ahmet bey fotoğraf koyma imkanınız varsa fikir sahibi olabilmek açısından sisteminizi görmek isterim. sumpı ayrı yaptırıp akvaryuma batırma fikri gerçekten çok mantıklı yalnız plexi malzeme fiyat olarak pahalı diye duymuştum fiyatları nasıldır ve akvaryum imalatı yapanlarda renkli plexi bulunurmu nereden temin edebilirim?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2013 11:22
çok iyi bir örnek değil ama işimi görüyordu. su 3. bölmedeki beyaz ızgaralı deliklerden girip 2. bölmeye üstten dökülüyor ve motorun bulunduğu 1. bölmeye alttan geçiyor.
plexi dediğiniz gibi cama kıyasla pahalı bir malzeme ve işlenmesi de biraz sıkıntılı. ancak cam hem ağırlık hem de takıp çıkarırken akvaryum camına çarpma riski olduğundan daha tehlikeli. ancak reklamcılarda dekota diye bir malzeme var. suda batırması biraz zahmetli olabilir sanıyorum ama onu da araştırmakta fayda var. akvaryum için kullananları okumuştum bu forumda. plexi yi de yine reklamcılarda bulabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2013 12:12
140*50*50 2'li set siparişi verdim, nasip olursa 10 gün içinde elimde olacak akvaryumlar içten sump sistemli buhar camlı önerilerinizden faydalanarak 2 adet atman at104 almayı düşünüyorum daha zamanım olduğundan şimdilik araştırıyorum. Bu arada aydınlatma sistemi led düşünüyorum bu konuda önerileriniz nelerdir kaç sıra şerit led döşenmesi gerekir ve maliyet ne kadardır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir