İstanbul’da Tür Bakımından Zengin Petshoplar


RecepOnarÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 10
RecepOnarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2024 14:05
İstanbul’da yaşıyorum ve haritada akvaryum petshop diye aratıp gittiğim bir çok mağazada 3-4 japon akvaryumu ve 2-3 canlı doğuran tankı dışında çeşit olmayan ağırlıklı olarak kedi, köpek, kuş...vs ihtiyaçları satan mağazalar oluyor. Aradığınızı, bilinen bir kaç mağaza dışında bulamıyorsunuz.
Hem ekonomik hem de ürün, tür yelpazesi geniş bildiğim akvaryumcular.

Avcılar - Atakan Petshop (Burası benim favorim hem çalışanlar çok ilgili ve bilgili hem de bitki, balık, malzeme almak istediğinizde çeşit bol

Cikletist Akvaryum Petshop (Yine bu mağazada atakan petshop gibi ürün, tür bakımından zengin ama bir tık altında)

Eminönü - Mısır çarşısının hemen yanında Çiçek pazarında adlarını bilmediğim 3 adet akvaryum mağazası mevcut bu mağazalar da ziyaretinizde tatmin ediyor. Yalnız çok kalabalık oluyor

Sefaköy - Juss akvaryum (Burada ki gibi beta balığı çeşidini başka hiç bir mağazada göremedim diğer mağazalarda klasik beta balığının fiyatları 250 den başlarken aynı türü burada yarı fiyatına bulmak mümkün )

Guppy Center - Burada da lepistes’e dair bir çok türü bulmak mümkün

Bunlar benim ihtiyaç halinde ziyaret edip alışveriş yaptığım mağazalar. Birbirlerine göre ürün, fiyat, çeşit farklılıkları olabiliyor.

Mesela bi caridina karides türünü bu saydığım hiç bir mağazada bulamazsınız. Özel bir beta balığı türünü juss dışında bulamazsınız. Güzel bir bitki alayım deseniz atakan dışında zor...vs

Sizlerin eklemek istediği mağazalar varsa lütfen buyurun

Beğenenler: [T]237685,Leskova[/T][T]240130,Carcharodon[/T]
Teşekkür Edenler: [T]111197,Iskarmoz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mutlubabaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 988
mutlubabaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2024 14:44
Anadolu yakası
Aquarubi karides üzerine ordinaryus diye bilirim
Fenerbahçe stadı dere ağzı tarafında yol üstünde
ayrıca balık ve malzeme bitki olarak ta fazla fazla tatmin edici
bilenler bilir pet pazarım
Kazaskerde Adist aynı şekilde içeri girince ikisinde de oyuncak
dükkanına ilk defa giren çocuk gibi oluyorsunuz

Beğenenler: [T]237866,RecepOnar[/T][T]240130,Carcharodon[/T]
Teşekkür Edenler: [T]111197,Iskarmoz[/T]
+1: [T]218194,Alehar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CarcharodonÇevrim Dışı

Kayıt: 02/07/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 138
CarcharodonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2024 18:41
Aquarubi ve Cikletist'i ben de tavsiye ediyorum. Aquarubi uzmanı oldukları karideslerin yanında high tech ışıklandırma, aquascaping ve bitki konularında önder. Madagaskar dantel bitkisi ve özel buce kültivarları gibi nadir bitki türlerini onlardan aldım. Beni pleko hayranlığına başlatan L106 balığım onlardan, elimdeki 200 litre akvaryumu da çok uygun bir fiyata yaptırmama ve donatmama aracı oldular. Yeni yerleri hayırlı olsun, önceden Ayrılık Çeşmesi Marmaray çıkışı Nautilus AVM'nin yanındaydılar.

Cikletist ise balık türü açısından zengin bir yer. Mesela geçen gittiğimde arı gobiler (ne yazık ki ismi benzer diğer bir tür olduğunu unutup ilanı "arı balığı" diye yazmışlar, ben arı kedi balığıdır diye gittim gobi çıktı) ve rainbow shiner gelmişti, ondan önce de alıp üretmeyi düşündüğüm ama yeni akvaryum kurmaya vaktim yok diye caydığım katil balina tatia (Centromochlus orca) vardı. Ancak çok satış yapan bir yer oldukları için balıklar bazen hemen tükeniyor. Ayrıca high tech bitki severler için doku kültürü bitki getiriyorlar, galiba Akvared'den. Hatta bir ara suda yaşayan bir etçil bitki olan kese otu (bladderwort/Utricularia) bile vardı, fiyatı da iyi hatırlıyorum 80 TL idi. Alıp büyütmeyi beceremedim, daha gelir mi diye hala bekliyorum.

Canavar sevenler için de Üsküdar'daki Ali Baba Akvaryum çok nadir türleri getirebiliyor. Mesela parmak boyunda bir balığı 3500 TL'ye satıyor ve türü bilenler için bu inanılmaz kelepir bir fiyat, çünkü balık dünyanın en büyük tatlı su balıklarından biri olan, boyu iki metreyi bulabilen, yurt dışında 300-400 dolar civarına satılan su kaplanı Hydrocynus goliath. Malikanesinde olimpik yüzme havuzu olmayan bizler için de Afrika ve Güney Amerika cichlidlerini F0 olarak getirebiliyor (ben cichlidlerle pek ilgilenmesem de yine Afrika'dan F0 gelen ve epeydir dükkanda olan iki tane Synodontis batensodaları var, küçük olana yer açmaya çalışıyorum).

Son olarak da discus bakmak isteyenler için yine Üsküdar'daki Discus Marketim hem üretim, hem ithalat yapıyor, sistem kurulumu konusunda da son derece deneyimliler. Atakan Petshop'un namını çok duysam da gitmeye hiç fırsat olmadı, demek ki bir vakit oraya da yolum düşecek. [EDIT]Carcharodon,2024-07-08 18:45:31[/EDIT]

Beğenenler: [T]237866,RecepOnar[/T][T]203055,mutlubaba[/T]
Teşekkür Edenler: [T]111197,Iskarmoz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir