İşte Amerikan Rüyası


rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2009 00:26
Merhabalar.
Arkadaşlar nişanlılıktan ziyade, hastalıktan ötürü nete giremiyorum. Gün boyu iş için koşturuyorum üstüne birde hastalık geceye pek enerji kalmıyor. Yoksa ben Karadeniz'liyim. Bizde öyle şeyler olmaz. KahkahaKahkahaKahkaha
Gün içinde bazen forumu okuyup hemen kalkıyorum.
Cenk anaçlar ve yavrular mükemmel. Benim nigaraguensislerimde baya baya büyümüş.
Eda Hanım, iyi gidiyorsunuz. Tankın bitmiş halini merak ediyorum.
 
Bu aralar tankımla pek ilgilenemiyorum. Motaguensisler gene yumurta döktü. Bu batımı da ayırmayacağım. Elimde 80 kadar 3 cm boya ulaşmış motaguensis yavruları var. 10 Melek, 4 Kılıç Kuyruk, sanırım 50 kadar Calico Zebra yavrusu (1 ila 4cm arası), 1 Neon, 2 adet survivor zebra yavrusu (3-4cm), 4 adet çöpçü, 2 çeşit salyangoz ile kardeş kardeş yaşıyorlar. Diğer yandan ana tanktan yer yokluğu yüzünden zebraları çıkarıp 200 litrelik tankıma aldım. Orda da 12 - 13 cm Amerikan Zebra çifti, 13cm Uaru (2 adet) ve 2 adet gurami ile kardeş kardeş yaşıyorlar.
Ana tankımdaki mbunalar baya baya büyüdüler. Crabrolar 8,5cm boya ulaştı. Uğur Abi 12cm boyda yavru vermeye başladıklarını söyledi. Sanırım yaza doğru onlardan da yavru alırım. Kenyilerden bazıları büyüme rekorları kırıp baskınlaştılar. SP'leri ve bilimum değişik mbuna türlerini çıkardım. Amerikanlarla zerre sorunları yok. Enteresandır iki kıtanın balıklarıda birbirleri ile hiç uğraşmıyorlar. Amerikanlar Amerikanlara, Mbunalar Mbunalara baskınlık kurmaya çalışıyor.  Dekoru hem Amerikanları hem mbunaları düşünerek yeniden tasarladım ve çok işe yaradı.
 
Motaguensisler: Tankın bir köşesini yuva edindiler. Erkek 18cm idi dişide o boylarda. Mükemmel haldeler. Kanlısı Salvini. Birbirleri ile karşılaştıklarında kabarma rekorları kırıyorlar. Sanırım Zebralar gibi ömrüm yettiğince bakacağım türler arasına girdi.
Salvini: Dişi bulduk derken kaybettik. Oğluşum kocaman oldu. Kendisi piskopat olduğu kadar küçüklere dokunmayarak bana zamanının İstanbul Kabadayılarını anımsatıyor. Akranlarına istinaden çok yüksek vücutlu oldu. Bir türlü dişi bulup everemedim. Bilginiz olsun dostlar. En az 12cm boyunda dişi salvini arıyorum. Daha küçüğünü oğluşum parçalayabilir. Kahkaha Eğer dişisini bulabilirsem üreteceğim. Çünkü High-Body türler kadar yüksek vücutlu. İyi bakıldığından ve genotipinden kaynaklandığını düşünüyorum. Eğer üretebilirsem piyasada çok güzel salvinilerimiz olmuş olur.
Vieja bilmem ne: "Bilmem Ne" dedim çünkü tür teşhisi koymak acayip zor. 3 erkek 1 dişiler. Baskın erkek 14 cm boya ulaştı. Yakında ürerler. Çok tombik görüntüsü var. Tebessüm Bunlar forumumuz üyesi Recep Dost'un bana emaneti idi. Sanırım 2 ay önce 4cm boyda almıştım. Yakın zamanda sahibine geri vereceğim.
Jack Dempsey: Bir çiftler. Erkek dişisini çok önemsiyor. Sürekli kollama halinde. Eğer dişisi curcunadan yem yiyemiyorsa ortada tıfıl bir tane balık bırakmıyor. Taa ki dişisi yeme ilgisiz kalana dek. Karmadan çıkarırsam üreyecekler. Ancak kızımız erkeğe göre küçük olduğundan enerjisini büyümeye ayırmasını istiyorum. Yani ürememesi şuan onun için çok daha iyi.
Zebra: Çift olarak mükemmeller ve yaşadıkları sürece öyle kalacaklar. Ecellerinden ölene dek onlara elimden gelen en iyi yaşam ortamını sağlayacağım. Umut kardeşime Erkek zebra için bir kere daha teşekkür ederim. Bundan önceki erkek hayatımda gördüğüm en güzel erkekti. Umut kardeşimden aldığım ise hayatımda gördüğüm en karakterli erkek zebra. Yumurta koruyorlar yine. Malesef tüm yavrularına yuva bulamayacağım için selesyonun merhametsiz kollarına teslim ediyorum yavruları. Her batımdan hayatta kalan yavrulara ise yuva bulmakta sıkıntı çekmiyorum. Buradaki akvaryumcum yavruların 50 tanesini her ay yem, malzeme ve balık karşılığı
alabileceğini söyledi. Vereceği şeyler zerre umrumda değil. Yavrucukların yaşam şansı bulmuş olmalarına seviniyorum.
Pollini: 13 - 14 cm boyda. Her zamanki gibi sert. Enteresandır severuma ilişene ilişiyor. Küçüklüğünden beri böyle idiler hala böyleler. Tamamen siyahlaştı ve parlak noktaları iyice belirginleşti.
Uaru: İthalattan 4 adet almıştım. 1i ithalat yorgunluğunu atlatamadığı için diğeri ise tank arkadaşlarının vahşiliğine kurban gitmişti. Elimde sadece 2 adet kaldı. Dişi erkek ayrımı yapamıyorum. Birbirlerinden hiç ayrılmıyorlar. Melek tankındaki başarımlarını gözlemleyeceğim. Haziran gibi hatunuma kurmayı planladığım bitkili melek tankında uyum içinde yaşarsalar bende kalmaya devam edecekler. Yoksa elden çıkaracağım.
Jaguar: Şuan 200 litrede yavru büyütüyorlar. Tek tür olarak yaşıyorlar. Erkek inanılmaz büyüdü. Elimi suya sokmaya korkar oldum. Kafasi%20KarismisKahkaha
Oscar: Ta küçüklükten beri elimde olan bir tiger ve bir albino beraber yaşayıp gidiyor. Tiger sürekli biryerleri kazıyor. Bunlarda hiç ayrılmıyor. 19 - 21 cm arası boyları var. Dişi erkek kestiremiyorum ancak, genel itibari ile vücut yapılarını incelediğimde albinonun dişi olduğu kanaatine varıyorum.
Severum: Aydın'dan aldığım severum kendi halinde yaşayıp gidiyor. Pollini ile aynı tanktalar. Polliniden ayırmamayı planlıyorum.
Melek: 10 kadarlar. Hepsi birbirinden farklı varyeteler. Hem kendim sevdiğimden hemde hatunumun sevdiği için küçük boyda aldım. Yaza kadar bir hayli büyürler. Bitkilide yaşamlarına devam edecekler. 100X50X60h gibi bir tank düşünüyorum onlar için. Eş tuttuklarında gidecek ve kalacak olanlar belli olacak. Ciddi manada karma denemem bu tankta olacak zaten.
Rainbow: Eş tuttukları için çift hariç diğerlerini elden çıkardım. 50 litrelik tanka tam dekor ile üremeleri için bıraktım. Karmada yeri göğü kazarken başbaşa kaldıklarında hiç çiftleşme belirtisi göstermiyorlar. Yine 525 litrelik karmaya salacağım ve JD çiftini 50 litrelik üreme tankına alacağım.
Calico Zebra: Yavrular aldığımdan bu güne 2 kat büyüdüler. Sanırım 2 haftadır bendeler. Anneannem besliyor desem neden büyüdüğünü açıklamış olurum sanırım. Kahkaha Seçici üretme yöntemi ile lekesi en çok olanları alıp üreteceğim. Aynı seçici üretmeyi yavrulara da uygulayacağım. Yani dostlar bu balığa kavuşmanız için biraz sabretmeni gerekecek. Göz%20Kirpma
Mota Yavru: Desenler hepsinde tam manası ile oturdu. Renklenme emaresi henüz yok ancak bu türde 6 - 8 cm boydan sonra renklenme başlıyor. 4 - 5 Cm boya ulaştıklarında siz dostlara ulaştıracağım.
Kılıç Kuyruk: 3 dişi 1 erkek var bildiğiniz üzere. 3 Dişi de hamile. Vahşi form erkek arıyorum. Ve bulana kadarda doğacak yavruları selesyona bırakacağım.
Neon: Bu canlıyı suyumun kalitesini kontrol etmek için aldım. Oldukça keyifli. Kendisini bitkili tanka kadar yalnız yaşatacağım.
 
Eee hep Amerikanlardan bahsettik. Birazda elimdeki diğer güzeller yani mbunalardan bahsedeyim.
Crabro: 7 adetler. 2 erkek 5 dişi gibi duruyorlar. Tank büyük olduğundan erkekler kendi bölgelerine çekilip efeleniyorlar. Alalı en fazla 1 ay olmuştur. Aldığımda 4cm idiler. Şuan 8,5 cm. Erkeklerin birbirine karşı tutumu biraz sert. Dişilerle bir alıp veremedikleri yok.
Kenyi: Baya baya kenyi var. Sayısını bilmiyorum. 4 tane erkek saydım şu ana kadar. kendi bölgelerinde titreyip duruyorlar. Hoş balıklar. İlk yavru aldıklarında koloni olarak çok sevdiğim bir kardeşime hediye edeceğim. Ben daha nadir bulunan mbunalardan bakmak istiyorum.
 
Diğer az sayıda karışık halde bulunan malawilerimi elden çıkardım.
Tanka tüm filtre sistemlerine ilaveten Mbunalar akıntıyı seviyor diye boşta duran 1200lt/sa kafa motorunu taktım ve faaliyete geçirdim.
 
Eğer elimde bulunan unuttuğum veya şuan aklıma gelmeyen türler varsa affola.
 
Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliMuratÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 640
AliMuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2009 01:32

Arkadaş kaç tank var sende aklım karıştı. İmzandaki kadar olmadığı kesin.

Yalnıııız Ümit öyle kuru kuru yazmakla olmuyor bilen var bilmeyen var, ben o türlerin yarısından çoğunu canlı olarak görmedim bile , biz maşallah deriz merak etme ; o koyu başlıkların her biri için en az 3 foto lazım. Ve hatta video!
Geçmiş olsun bu arada tamamen iyileşene kadar bekleriz.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baris.aydinÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
baris.aydinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2009 09:22
Ümit kardeşim şu yılbaşı hastalıını bir türlü atlatmadın. Balıklara baktığın kadar kendine bakmıyorsun sanırım. İş konusunda ise inşallah en kısa zamanda dilediğine kavuşursun.
Arkadaşlar dün akşam, 10 litrelik yoğurt kabı içerisine 1 tablet flagy attım.Tabi iyice erittim önce. Sonra Sera'nın iç parazit için Baktopur'un dan 4 damla damlattım.Oldukça yoğun bir karışım oldu. İçine hava taşı ve ısıtıcı yerleştirip, hasta olan ateş ağızımı yakaladım. Yanlız şu dikkatimi çekti, üst yüzgecin tam başlangıç noktasında, gövde ile birleştiği yerde sanki pul/deri kalkması gördüm. Ayrıca gövde üzerinde kuyruğa yakın bir noktada yaralanma izi gördüm. Sanırım balık hareketsizleştiği için diğerleri tarafından ufak ufak saldırıya tabi tutuluyor :(
Balığı yoğurt kabına koyduktan sonra yaklaşık 3 saat burada tuttum. Sonra tekrar ana tanka aldım. Son durum olarak ateş ağız hala derin ve hızlı nefes alıyor, vücudunda bazı deformeler var, yem yemiyor, ama diğer ateşağız ve bazı kılıçları kovalıyor.İlaç tedavisinden önce hareket kabiliyeti az iken, ana tanka alımdan sonra hareketlenme gözlemledim.
Yaklaşık olarak 3-4 gün akvaryumla pek ilgilenemeyeceğim. Bu süre zarfında sadece yem ve ışık kapatıp açmayı yapabileceğim. Akvaryumu bu süre zarfında kendi haline bırakacağım. Şu an nüfusta bir azalma yok.
 
Eda Hanım, akvryumunuz gerçekten güzel olacak. Sakin ve sabırlı bir şekilde yavaş yavaş kurulum yapın. Aceleci davranınca mutlaka birşeyler kaçıyor. Özellikle tabanda yapacağınız bir işlem varsa iyice düşünüp yapın. Ben en başta iri çakıl koymuştum. Eğer biraz daha sabretseydim, ince kum tabanda iri çakıllar üstte olurdu.Böylelikle bitki tutturmam çok daha rahat olurdu.Şu an tanktan balık yakalamak bile zor geliyor ki tabanı değiştirmem imkansız :)
 
Evde bulunan demasoni ve sarı prenseslerimi babamın 160 litrelik tankına nakil etmiştim. Kalan 65 litrelik akvaryumun dibine ince dere kumu ektim. Resimlerini daha önce paylaştığım maki dallarından birini suya kök yukarda dallar aşağıda olacak şekilde koydum.Birkaç bitki ve elma salyangozlarıyla birlikte mavi kerevit besliyorum.
Bu arada mavi kerevit doğrusu. Uyarı için teşekkürler Eda Hanım. Ama ben onu istakoz dye seviyorum. (Şahin görünümlü doğan misali :):):))
Yemlemesini iyi yapıyorum.Oldukça mutlu görünüyor. Elmalar hala hayatta.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinorÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,48207[/C]
Kayıt: 01/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 3481
sinorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2009 12:15

Ümit Abi hoşgeldin ve geçmiş olsun . Paylaşımın güzel olmuş ellerine sağlık . Uarularında gözüm var biliyorsun Dil%20Çikarma Bitkili melek tankında önermem çünkü bütün bitkilerini yerler(öyle okumuştum) . Senin nicaraguensislere yem atmamama rağmen inanılmaz gelişiyorlar . Umut Abinin deyimi ile ekmeklerini taştan çıkarıyorlar Big%20smile

Yavrularımın yemi bitmişti bende biraz evvel 100 ml kadar yem dövdüm . Bu sefer toz halinde değilde 1-2 micron büyük şekilde dövdüm kullandığım yemler ve amaçları şöyle ;
 
Sera Discus Red : Kırmızı rengi vermesi ve protein amaçlı
NLS Cichalsoma : İçinde karoten olduğu için renk vermesi amaçlı
JBL Novo Stick :  Protein amaçlı
Tetra Phlly : Kabızlık engelleyici ve bitkisel olduğu için(siprulina vs)
 
Güzel bir karışım olduğunu düşünüyorum ...
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2009 12:25
[QUOTE=aqua_boy]

Ümit Abi hoşgeldin ve geçmiş olsun . Paylaşımın güzel olmuş ellerine sağlık . Uarularında gözüm var biliyorsun Dil%20Çikarma Bitkili melek tankında önermem çünkü bütün bitkilerini yerler(öyle okumuştum) . Senin nicaraguensislere yem atmamama rağmen inanılmaz gelişiyorlar . Umut Abinin deyimi ile ekmeklerini taştan çıkarıyorlar Big%20smile

Yavrularımın yemi bitmişti bende biraz evvel 100 ml kadar yem dövdüm . Bu sefer toz halinde değilde 1-2 micron büyük şekilde dövdüm kullandığım yemler ve amaçları şöyle ;
 
Sera Discus Red : Kırmızı rengi vermesi ve protein amaçlı
NLS Cichalsoma : İçinde karoten olduğu için renk vermesi amaçlı
JBL Novo Stick :  Protein amaçlı
Tetra Phlly : Kabızlık engelleyici ve bitkisel olduğu için(siprulina vs)
 
Güzel bir karışım olduğunu düşünüyorum ...
 
Saygılar...
[/QUOTE]

Cenk ana tanktaki yavrular, çöpçü görevi yapar. Algleri, organik/yem artıklarını vs resmen yok ederler. Yüzden gelişmeleri çok normal. Hatta ana tankta yavru bakıyorsanız kesinlikle elma salyangozu olmamalı. Herşeyi yavrulardan önce tükettikler için yavru gelişimi yarı yarıya düşüyor. Yem karışımın güzel.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2009 14:09
[QUOTE=AliMurat]

Arkadaş kaç tank var sende aklım karıştı. İmzandaki kadar olmadığı kesin.

Yalnıııız Ümit öyle kuru kuru yazmakla olmuyor bilen var bilmeyen var, ben o türlerin yarısından çoğunu canlı olarak görmedim bile , biz maşallah deriz merak etme ; o koyu başlıkların her biri için en az 3 foto lazım. Ve hatta video!
Geçmiş olsun bu arada tamamen iyileşene kadar bekleriz.
 
[/QUOTE]

Ali Hocam, malesef foto makinesi konusunda sıkıntım var. Alelade makinelerle çekip paylaşmakta istemiyorum. Güzel bir makine bulabilirsem yada Umut buralara gelirse fotoları paylaşacağım.
Tank konusunda ise yer yokluğundan eşe dosta akrabalara tanklar alıp kuruyorum. İdeal ortamı sağladığımda balıkları toplayıp tankları onlara hediye edeceğim.
525 litre
210 litre
200 litre
200 litre
125 litre
50 litre
40 litre
Elimdeki tanklar bunlar.

Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baris.aydinÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
baris.aydinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2009 14:56
Ümit ha gayret, bir üretimhane açmana az kalmış :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinorÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,48207[/C]
Kayıt: 01/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 3481
sinorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2009 15:02
Valla haklısın Barış Abi .
 
Annem benim bu dekor projemi görmüş Big%20smile Daha haberi yoktu ... Neden balıkların rahatını bozacaksın falan filan dedi . Sonuç olarak dekoru bozmayacağım . Onun yerine bi tür amerikan , bikaç balık ve bitki alacağım . O Kumluk alanıda bozmayı düşünüyorum oraya kayalar koyacağım ... Bitki önerilerinizi bekliyorum . Özellikle lotus koymayı planladım ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinorÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,48207[/C]
Kayıt: 01/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 3481
sinorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2009 15:04
Yanlız buarada 150. sayfa olmuş . 50. sayfayıda ben söylemiştim Big%20smile Hayırlı olsun herkeze ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2009 15:05
[QUOTE=baris.aydin]Ümit ha gayret, bir üretimhane açmana az kalmış :)[/QUOTE]
 
Barış, üretimhane değilde 165X70X60 iki tankı yanyana koyup ikisine dev bir sump yapmayı planlıyorum. Total uzunluk 330cm olacağından alta 200X40X50 gibi bir sump ve sumpın su dinlendirme bölümünü ise yavruluk yapmak gibi birşey. Yani melek tankı hariç herşey tek filtre sistemi ile halledilecek. Proje olarak çizer rüyaya eklerim. Eğer Allah nasip ederse haziranda sistemi kurmuş çalıştırıyor olurum.
 
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2009 15:09
[QUOTE=aqua_boy]Valla haklısın Barış Abi .
 
Annem benim bu dekor projemi görmüş Big%20smile Daha haberi yoktu ... Neden balıkların rahatını bozacaksın falan filan dedi . Sonuç olarak dekoru bozmayacağım . Onun yerine bi tür amerikan , bikaç balık ve bitki alacağım . O Kumluk alanıda bozmayı düşünüyorum oraya kayalar koyacağım ... Bitki önerilerinizi bekliyorum . Özellikle lotus koymayı planladım ...
[/QUOTE]
 
Cenk, nigaragua çiftini bence senden daha çok sever oldu ailen. Kahkaha
rastlantısal2009-01-14 15:17:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

elponeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2006
İl: Tekirdag
Mesaj: 437
elponeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2009 15:17
Cenk lotus ben de arıyorum. Geçenlerde sanırım maltepepet'e gitmiştin. Yok mu orada? Ben de bir ara gideceğim çünkü.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinorÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,48207[/C]
Kayıt: 01/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 3481
sinorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2009 15:21
Eda Abla bu cumartesi maltepepet'e olacağım . Şuanda da ellerinde lotus varmış(reklam olarak algılanmasın) . Hatta İstanbul'da ki amerikancılar ile mini bir amerikancı buluşması yapılabilir ama bütün amerikancılar Bursa'da Aglama
 
Bu arada makav yavrularıma haftaya Atılım amcalarından süpriz geliyor ... Tey%20Tey

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shockingÇevrim Dışı

Kayıt: 23/06/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1152
shockingÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2009 15:22
[QUOTE=aqua_boy]Eda Abla bu cumartesi maltepepet'e olacağım . Şuanda da ellerinde lotus varmış(reklam olarak algılanmasın) . Hatta İstanbul'da ki amerikancılar ile mini bir amerikancı buluşması yapılabilir ama bütün amerikancılar Bursa'da Aglama
 
Bu arada makav yavrularıma haftaya Atılım amcalarından süpriz geliyor ... Tey%20Tey
[/QUOTE]

Birisi İstanbul'da Amerikancı yokmu dedi ? Big%20smile

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir