İşte İlk " Red Texas" Yumurtaları
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2012 22:56
[QUOTE=Really]
guardian 2012-10-08 22:56:35
Uğur deminki mesajda yazdığım gibi hatıralık olarak denenebilir :) Ama akıbetini deneyerek çözmek yerine daha önce denenmişse onları araştırmak daha mantıklı. Eşlerden biri belli ki FHxcarpinte. Diğeri de ortalama bir RT. Bu eşleşmenin sonucunu MFK hibrit forumundaki kişiler rahatlıkla tahmin edebilir.
[/QUOTE]
Yani amaç eğer RT ise en çok sayıda ve kaliteli RT üretme yöntemini yazmış adamlar, sonuçta dediğim gibi adam üretici ;en çok ve en kaliteli RTyi üretmek istiyor ve bunun da stabil olmasını istiyor. RT ürettiği çifti bulduğu zaman o çift stabil oluyor ve ondan belirli sayıda RTyi her batımda belirli oranda alıyor. Ama dediğin gibi bir denemede her batımda farklı süprizler farklı beklenmedik şeyler olabilir sonuçlar mutlu da edebilir mutsuz da:) Her yumurta ayrı bir heyecan:)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 15:33
Selamlar Semih,
Yumurtalar hala sağlam herhangi birşekilde ayrılan yumurta yok. Anne baba başında beklemeye devam ediyor. Tek üzüntümse tanktaki en güzel balıklarımdan birisi olan EBJD erkeğim yumurta olayından sonra çiftin akvaryumda yarattığı teröre dayanamadı ve öldü.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 16:22
EBJD konusunda zaten dediğim bir durumdu. Kötü olmuş. Keşke ayırma imkanı olsaydı...
İşin şekli itibarıyla kaçınılmaz görünen bir sonu maalesef çok kısa sürede gördük.
İşin şekli itibarıyla kaçınılmaz görünen bir sonu maalesef çok kısa sürede gördük.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 16:25
Fırat, maşallah anaçlar çok güzel.
Reallye sonuna kadar katılıyorum. Piyasada şu anda satılık birkaç red texas var. Bunlardan bir erkek edinip türün saflığı devam ettirilebilir.
Hibridlerle ilgili ön yargım var, inkar etmiyorum, farklı düşünenlerin de makaleye göz atmasını rica ediyorum.
Sağlıklı balıklar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2012 09:59
Aynen dediğiniz gibi oldu Köksal bey bende korkuyordum. Sabah herşey çok normal gözükürken hafta sonu küçük bir tank ayarlayıp, ayırayım diye düşünürken akşam işten geldiğimde çok geç olmuştu. Benim içinde herşey çok hızlı gelişti RT nin çok çabuk eş tutması elimi kolumu bağladı. Daha önce sadece erkeklerin olduğu pek çok benzer tank yapmıştım bir sorun olmamıştı. Ama işin içine yumurtalar girince gerçekten durum çok farklılaşıyor. Özenle aradığım bir EBJD idi epey üzüldüm. Ama yapacak birşey yok Artık 600 litrelik tank ikisine ait olacak gibi görünüyor.
İnşallah öyle olur Semih
Gürkan ben Ankara'da sağlam bir RT erkeği bulamadım bulduklarım hiç dişinin formunda değildi. Elimdeki Carpinte erkeği ise çok güzel bir hayvan. Birde iki balığın uyuşması çok önemli biliyorsun, bunlarda dişi ölümleri çok oluyor. Ama herşeye rağmen güzel bir RT erkeği bulursam benimde aklımdaki o. Çok sağol önerilerin için..Linki inceliyorum şimdi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2012 10:58
Anladığım kadarı ile Fırat, linki bayağı bir incelemeye devam ediyor, herhalde, bu gidişle uzun süre inceleme devam edecek, acaba bu arada yumutaların akıbetini bildirecek vakti bulabilirmi acaba.....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2012 21:02
Tamer abi teşekkür ediyorum hatırlattığın için . İnsan kötü haberi vermek istemiyor böyle ümitle bekledikten sonra :) . Ne yazıkki yumurtalar 6. Gunünde isten geldigimde sırra kadem basmıştı . Cift rahat etsin diye akvaryumdaki diğer balıkları çıkarma cabamda çifti strese sokmuş olabilir .Ama ne olduysa oldu , şimdi tank ikisine ait ikinciyi bekliyorum artık :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2012 08:02
Tahmin etmiştim, böyle espri ile konuya girmeyi tercih etmemin sebebi de senin açıklama zorluğunu ortadan kaldırmaya çalışmaktı, bence çok üzüleceğin bir konu değil, takılma, bundan sonrasını edindiğin tecrübe ile şimdiden stabil ortamla karşıla, zira istisna bir türle uğraşıyorsun,
Ayrıca eşlerin ikinci üçüncü girişimi de hüsranla sonuçlansa dahi senin şevkini kırmaman gerekir. Bu meşakkatli bir süreç, belki de bu çiftin sonuçları başarı göstermezse, ileride erkek partner değişimi denemek gerekecek, onun için şimdiden elinde bu türün erkeği olan arkadaşlarla irtibatı sağlamak sana başka şanslarıda canlı tutmanda yardımcı olacaktır, sonuç almaktan vazgeçmemeni dilerim.
Bağdat'tan Sevgiler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2012 10:45
Öncelikle 6.günde yumurtaların gözden kaybolması ile ilgili gözden kaçan bir nokta olmuş olabilirmi diye hatırlatmak istedim. Çünkü genelde amerikan cichlid yumurtları en fazl 3.günde yumurtadan ayrılırlar. Ayrıldıklarında ise anaçlar onları en yakındaki güvenli başka bir bölgeye taşıyabilirler. Yani şu an kaya-kütük vb. bir yerin dibinde olabilirler. Ancak yumurtalar eğer ki 6. güne kadar durmuşlarsa muhtemelen döllenmemişlerdi ve çift sadece anaçlık güdüleri ile başında bekliyordu. İşin tadı kaçıp, yavruları göremeyince döllenmemiş olan yumurtaları da yemiş olabilirler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2012 19:18
Döllenmemis olma ihtimali çok yüksek Umut, daha önceki tecrubelerimde de en fazla 5. Günde yavrular yumurtadan ayrılmıştı. Muhtemelen gudusel bir davranışla yavru çıkmayacağını düşünerek yumurtaları yediler. Neyse denemeye devam edeceğiz bakalım.3 hakları var olmassa bir RT erkeği arama isini hızlandıracağım :)
yurdakulfirat 2012-10-20 19:19:29
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2012 15:48
Daha önce benimde bazı türlerde karşılaşmış olduğum bir durumla karşılaşmışsın malesef,örnek verecek olursam carpintie&teksas,carpintie&flower,zzmalau fh&red dragon fh,carpintie&midas bu saymış olduğum türler arasında karma akvaryumumda bulundukları esnada ilginç bir şekilde eş tutmalar ve akabinde yumurtlamalar olmuştu,ancak yavru alamamıştım.Tabi ki yavrularla ilgili bir kaygım olmamıştı ancak bana ilginç gelmişti ve anlamsız bir heyecan yaratmıştı bende:)Konuyu derinlemesine araştırdığımda ise bu türlerde bu tarz durumların olabildiği gibi zaman zaman yavru alındığını ancak çaprazlama denilen bu durumda yavru almanın zaman alabildiği gibi asla sonuç alınamayacağını da öğrenmiştim ve yine ilginçtir ki red teksas larda da erkek ve dişi eş tutmuş çiftin yavrusunun alınamadığını 3 sene süren sabırlı bir bekleme sonucunda bile hüsranla sonlandığını görmüştüm ancak onun sebebini de arkadaşım nolcak hibrit balıklar diyerek geçirtirmişti çok üzüldüğünü biliyordum ve ona bağladım.Umarım en kısa zamanda mutlu haberlerini alırız kardeşim sıkma canını.
150x55x55 Karma Amerikan
125x55x55 Geophagus İporagensis,Makav,Bgjd
105X55X55 Ateş kafa,teksas,midas yavrular
90x55x55 1E 2D Vieja Hartwegi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir