İyotlu tuz yararlı bakterileri öldürür mü?
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2012 10:39
Arkadaşlar Selam,
1 adet dış filtre, 24 dereceye ayarlanmış bir ısıtıcı ve 1 adet hava taşı içeren 150 Litre akvaryumum var. İçinde 2 sarı prenses, 2 mavi prenses, 2 arvatus, 4 yunus, 1 imparator cikleti vardı.
Bir hafta önce akvaryumun suyunu değiştirdim. Filtre ve dip temizliği yaptım. Balkonda süs bitkileri vardı kullanmadığım, onlarıda yıkadım koydum.
Aradan bir kaç gün geçti, akşam eve geldiğimde 2 arvatus u ölü buldum. Yunuslardan bir tanesi kriz geçirdi sağa sola çarptı şuurunu kaybetti öldü. Bundan korkup ağzında yavruları olduğunu düşündüğüm dişi mavi prenses(Bir haftadır köşede bekleyip yem yemiyordu) yavrularını düşürdü, yem yemeye başladı. Erkek mavi prenses ise suda yavaşça taklalar atıyordu, ters dönüyordu. Balıklar taşlara sürtünüp sanki kendilerini kaşıyorlardı.
Hemen internetten acil kısa bir araştırma yaptım. Mavi ilaçtan kattım. 10 tatlı kaşığıda iyotlu tuz attım, evde kaya tuzu yoktu.
Erkek prenses kendine geldi fakat üstünde leke oluştu.
Fakat şuan balıklar istekli olarak yem yemiyorlar. Yem olarak Sera discus granulat ve Sera flora kullanıyorum.
Birde akvaryumun suyu bulandı. Camın iç tarafında lekeler oluştu. Suyu berraklaştıran yararlı bakterileri öldürdüğümü düşünüyorum. Suyunu yine mi değiştirsem yoksa bir hafta beklesim mi karar veremedim.
Birde balıkçıda su berraklaştıran ve bu yararlı bakterileri içeren ilaçlar var fakat pahalı. Bunlardan alsam mı karar veremedim.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2012 13:41
Öncelikle akvaryumunuz yunus için yetersiz yunusları çıkarmalısınız.Sonrasında ise sarı prenses hepçil mavi prenses ve auratus otçul yunus ve imparator etçildir.Farklı diyetlere sahip balıklar bir arada beslenmemelidir.Mavi prensesinizin karnına bakarak sindirim problemi çektiğini anlamak mümkün.İşte farklı diyet problemi böyle sorunlar doğuruyor.Ölen yunusunuzun ölme nedeninin ve dişi mavi prensesin yumurtaları atma nedeninin aşırı stres olduğunu zannediyorum.Stresin nedenini ve o yara gibi lekenin nedenini auratusa bağlıyorum çünkü auratuslar çok agresiflerdir ve akvaryumunuzda(eğer yunuslarınız küçükse) onla yüzleşebilecek bir balık yok.İyotlu tuz zararlıdır ve ana akvaryumda ilaç kullanılmaması gerekir.İlacı ve iyotu uzaklaştırmak için bir süre sık su değişimi yapmanız gerekiyor.Saygılar...
malawi_cheart 2012-02-26 13:42:20
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2012 22:51
Discus granul ve flora yemlerini karışık olarak kullanıyorum ama siz değince karnındaki şişlik dikkatimi çekti şimdi. Agressiflik yapan erkek mavi prensdi, şimdi imparator oldu. Avratuslar her zaman saklanıyordu. Zaman zaman değişiyor hırçınlıkları. En kısa zamanda değiştireceğim sularını teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2012 02:01
Akvaryum tabiri caizse çorba olmuş keşke o süs bitkilerini hemen çıkarıp en azından % 40 su değişimi yapsaydınız. Muhtemelen o bitkiler salınım yaptı balıkları zehirledi. Hacme gelince hem yunus için yetersiz hem de balık sayısı fazla. Geçmiş olsun.
Beğenenler: [T]125913,by__cg[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2012 15:16
Ömer bey diğer önerilerimede uyarsanız böyle sorunlar yaşamazsınız.Ayrıca suyu tümden değiştirmeyin daha kötü sonuçlar doğurur 6 gün boyunca günde % 25ini değiştirmeniz yeterli olur.Saygılar...
malawi_cheart 2012-02-27 15:16:50
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir