Japon Balığı/Çeşit/Tank/Besleme/Bitki/ Vs.
Japon balıkları bilinen en eski süs balığıdır. Muhteşem altın ve kızıla çalan rengiyle Japon balıkları 1000'den fazla yıl önce Çin'de doğmuştur ve hala Çin'in sağlık ve şans sembollerinden biridir.
Her ne kadar bütün doğan balıkların akvaryumda bakımı kolay olmasa da, diğer balıklara oranla Japon balıklarının oldukça fazla melezi mevcuttur.
Dikkat çekici olan bu balıkların erkekleri genellikle birbirlerine karşı saldırgandır. Sadece bir tane erkek Cennet balığı (Paradise fish) beslediğinizden emin olun.
Sunfish barışçıl bir soğuk su balığıdır, bedeninin boyutu ve rengiyle soğuksu balığı akvaryumuna bir çeşitlilik katar.
Aslanbaş
Bu balığın adı tüm kafasını kaplayan renkli çıkıntıdan kaynaklanmaktadır.
İnci Japon (Pearlscale)
İnci bir zırhı andıran belirgin şekliyle İnci Japon kolaylıkla fark edilir.
Red-Cap Oranda
Bu balıkların vücutları Tül kuyruğu andırır. Red-cap'lerin vücutları beyaz kafalarının üzerinde de kırmızı bir "takke" (cap) vardır.
Bakım süresini ve size düşen eforu azaltmak için, Japon balığı gibi büyük balıklar için yüksek performanslı filtreleri kullanmanızı öneririz.Akvaryum suyunu hem mekanik hem de biyolojik olarak arıtmalı. Maksimum filtrasyonu sağlamak için, filtrelerinizi elyaf ile donatın.
Japon balıklarını beslemek için en iyi sıcaklıklar
En uygun su sıcaklığı besleyeceğiniz Japon balığının türünü bağlıdır. Shubunkin ve Sarasa gibi basit ve sağlam Japon balıkları oda sıcaklığında (18 - 24°C / 64 - 75°F) veya kış süresince biraz daha soğuk sularda iyi hisseder. Tül kuyruk gibi narin melezleri 27°C'ye / 80°F'a kadar olan sıcaklıkları tercih ederler ki bu su sıcaklığı diğer melez türleri için çok fazladır. Su sıcaklığının çok düşük mü yoksa çok yüksek mi olduğunu anında fark etmenize yardımcı olacak akvaryum termometresini kullanmanızı öneririz.
Akvaryumunuza maksimum 2 cm (0.8 inç) kalınlığında bitki kumu koyun. Bunun üzerini 5 cm (2 inç) kalınlığında yeni yıkanmış koyu renkli ince akvaryum çakılıyla örtün. Bitkilerin güçlü kökleri ve sağlıklı yeşil yaprakları olması için gereken besinleri içeren ürünler kullanabilirsiniz.
2. Teknik donanım
Şimdi akvaryumunuzun ebadına göre herhangi bir filtre kurabilirsiniz. Akvaryum ısıtıcısını ilave edin: Sıcak suyla temizlenmiş kaya ve köklerle minyatür bir su altı dekorasyonu oluşturunuz.
3. Suyun hazırlanması
Akvaryum haznesine suyu doldururken çakıl zeminde suyun delikler açmasına engel olmak için çakılın üzerine düz bir tabak yerleştirip suyu bunun üzerine dökünüz. Yaklaşık 18 - 24°C / 64 - 75°F sıcaklığında suyla akvaryumun üçte ikisi doldurun.Su düzenleyici ilaçlar kullanarak suyunuzu uygun hale getirebilirsiniz.
4. Bitkiler
Bitkilerin köklerini yaklaşık uzunluğu 3 cm (1 inç) olacak şekilde kısaltın. Parmağınızı kullanarak çakıl üzerinde bir delik oluşturun ve bitkinin kökünü buraya yerleştirin. Deliği tekrar çakılla doldurun. Bitkilerinizi her 2 -3 haftada bir sıvı gübrenin yanısıra, çeşitli tabletler ilede gübreleyin.
Congensis (Anubias congensis)
Cüce Anubias (Anubias barteri var. nana)
Japon balıkları su bitkilerini kemirmekten hoşlandığı için Anubias gibi sert yapraklı bitkileri almanızı öneririz. Özellikle genç Japon balıkları için Seratofilium, Brazilian Pennywort ve Su mercimeği gibi yavaş gelişen bitkiler önerilir.
Bitkiler akvaryuma yerleştirildikten sonra akvaryumun doldurulmasını tamamlayın ve besleyeceğiniz balıkları poşeti ile akvaryum suyuna koyunuz.15 dakika kadar bekledikten sonra poşetteki su akvaryuma boşalmayacak şekilde balıkları tahliye edin.
Çünkü mideleri bağırsak gibidir, Japon balıkları az miktarlarda sık yem yemelidir. Oldukça enerjik olan bu balıklar düşük proteinli, yüksek karbonhidratlı sindirimi kolay yemlerle beslenmelidir. Tropik balıkların aksine, Japon balıkları aşırı proteini metabolize edemez. Protein seviyesi çok fazla olduğunda, balık şişmanlar ve suyun kirlilik seviyesi dramatik bir şekilde artar. Doğal gereksinimlerini karşılamayan bir beslenme göz alıcı renklerinin solmasına yol açar.
Balıklar Ne Sıklıkta Beslenmelidir?
Japon balıkları her zaman açmış gibi görünürler ancal sizi aldatmalarına izin vermeyin! Günde maksimum üç defa yemleyin, ancak sadece birkaç dakika içinde yiyip bitirecekleri kadar yem verin. Haftada bir gün beslememenizi öneririz.
Besleme Şekilleri
Sera, japon balıklarınızı beslerken farklılık oluşturmanız için 2 veya 3 değişik yemle beslemenizi önerir. Bir öğünde tek bir yemle besleyin, diğer öğünde yemi değiştirin. Yemleri sadece küçük ambalajlarda alın. Açılan yemler kolay bayatlar ve içeriğinde bulunan değerli besinler etkisini kaybeder.
Soğuk Su Balıkları İçin Vitaminler:
Soğuk su balıkları özellikle çok hareketlidir ve oldukça fazla enerji harcar. Canlılıklarını devam ettirmelerini sağlamak ve doğal bağışıklık sistemlerini desteklemek için besinlerini vitaminle tamamlamanızı öneririz, özellikle de aşağıdaki şartlar altında:
- Akvaryuma yeni koyduğunuzda
- Her bir kısmi su değişiminden sonra
- Yaraların veya hastalıkların iyileşmesini desteklemek için
- Yumurtlama döneminde
Kaynak: www.sera.de
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Selam Emre Bey , yukarıdada belirttiğim gibi SERA'nın sitesinden derlediğim için bitki isimlerine hiç dikkat etmedim.Gerçi etsemde gene farketmem çünkü hayatımda hiçbir akvaryum bitki ile alakam olmadı.Elime bile alıp bakmış değilim o yüzden uyarınız için teşekkür ediyorum.Hemen bir göz atıp düzelteceğim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir