Japon İçin Ev Yapımı Yem ?
Japon balığı için evde yapılacak bir yem varmı acaba? Eğer varsa yararları nedir?
MERT / samsun
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
GORDON FORMÜLÜ ( EVDE YEM YAPIMI )
Malzemeler :
-1 kg. dana ciğeri
-100 gr. yulaf ezmesi
-3 orta boy havuç
-250 gr. Ispanak
-1 bardak su
-2 çay kaşığı tuz
Gerekli malzemeler :Mutfak robotu,mikser,çırpıcı,kilitli torba(gerekli miktarda),10 litrelik kova ve elek.
Hazırlanışı :
Havuç,Ispanak,ciğer bir bardak su ilavesi ile mikserden geçirilerek püre kıvamına getirilir.
Bu karışım elekten geçirilerek kovaya aktarılır.Elek üzerindeki parçaların kullanılmaması uygun olur.
Kovaya yulaf ezmesi ve tuzu çırpıcı yardımıyla yavaş-yavaş ilave ederek fıstık ezmesi kıvamına gelene kadar karıştırılır!
Hazırlanan bu karışımı gerekirse parti-parti mikrodalga fırında 5 dakikalık aralıklar ile karıştırarak 15 dak. hafif ateşte pişirin.
Elde edilen karışımı kilitli torbalarla kalınlığı 1 cm. olacak şekilde yassılaştırın ve karışımı en az iki gün boyunca buz dolabının dondurucu kısmında bekletin.
Yemleme miktarı : 3-4 dk. içinde olacak Şekilde olmalıdır.
Eğer dipte kalan yem artıkları varsa en geç iki saat sonra akvaryumdan uzaklaştırılmalıdır.
Yeme alışkanlık zamanla gelişecektir.
Bu karışım vitamin,balık yağı,kırmızı biber takviyesi yapılarak zenginleştirilebilir!
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir