Kahramanmaraş'ta tropheus- güncel fotolar syf-30


cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2011 22:18
Fotoğraf:-

Boyut (cm):130*60*60
Kapasite (litre):468lt (414lt iç hacim, 54lt yan sump hacmi)
Canlılar:Hakan Aşkın beyin, bol ekşınlı (action) duboisi maswalarının bayram şekerleri, 11tane inşalah

Malzemeler:sobo WP-400 kafa motoru, Roxin 300W ısıtıcı, diğer ekipman zamanla belli olacak.

Akvaryum Bakımı:Kuralım da bakalım

Kullanılan Yemler:
JBL Placa XL    
Tetra Phyll 
Tetra Pro VEgetable 
Tropical Super Spirulina Forte Granul 
Dainichi Veggie Fx 
Sera spirulina tablet
NLS thera+A
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: kurulum aşamasında azoo aquaguard kullanacağım.
 
Eveeet, zorlu bekleyiş bugün sona erdi. Tecrübesine çok güvendiğimiz, memleketimizin en usta işçiliğini yapan camcılardan birine gittik. Üzeyir beyin yeniden hatırlamama vesile olduğu
http://www.akvaryum.com/Forum/sumplu_akvaryumda_devrim(resimli_ve_bolum_k302383.asp linkteki konuyu da güzelce bir gösterdik ustalara, anlatık işin detaylarını dilimiz döndüğünce (linkte yapım aşamalarını tek tek gösteren Ali hocaya da ayrıca teşekkürler) ustalarla anlaştırk. İnşallah pazartesiden sonra yapım başlayacak ve yapım+deneme toplam bir hafta sürecek. Tabi yapım sump kısmından başlayacak ve bu evrede bizi çağıracaklar, bizler onlara yardım edip yol göstereceğiz bildiğimiz kadarıyla.
 
Ha bunu yapacak olan ustalar da ufak çaplı akvaristmiş, hatta birinin evinde 2metreye 3metre gibi (umarım yanlış hatırlamıyorumdur, sayılarla çok uğraştık bugün) bir karma malawi tankı varmış, kendisi yapmış onu da.
 
Yapılacak akvaryum 10mm camdan olacak, rodajlı olacak ve sürgülü buhar camı yapacaklar üstüne, alimünyum kızakla sağlayacaklar sürgü sistemi. Sump içi bölmeler de 6mm camdan olacak. Hatta ellerinde (ölçülerini tam bilmiyorum) tahmini 50-60lt bir akvaryum var, onu da hediye edecekler, cüce vatozlarımı ona koyup, şimdi kullanmakta olduğum cüce tankını da splerin yavru tankı yapacağım.
 
İlk adımı attık bakalım, daha atılacak çok adım var. Bu adımlarda elimizden tutana, bize alkış yapana, "gel" edip tati diyene de her daim minnet duyacağız..
 
Sağlıklı balıklar..
cokmutlu2012-06-17 02:33:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sahsuvar01Çevrim Dışı

Kayıt: 24/02/2009
İl: Adana
Mesaj: 850
sahsuvar01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2011 22:36

Makbule hanım şimdiden hayırlı olsun.

sahsuvar012011-09-10 22:37:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2011 13:48
Uğur bey teşekkür ederim..
 
 
Arkadaşlar, kafama takılan bişeyi sormak istiyorum, aslında iki şey..
1- Sump bölmelerini 6mm camdan istedik, hata mı ettik? yani sumpta suyun döküldüğü her bölmede su eşit seviyede değil, dolayısıyla ara cama b,necek basınç her bölmede farklı olacaktır. Ama bölmelerin camları da destek vereceği için, sıkıntı olmaz diye düşündük ustalarla. Hatta ben 4mm demiştim ama 6mm de anlaştık..
2- Demir profili nasıl yaptıralım? Kaç mm et kalınlığı olmalı, hatta bu "et kalınlığı" denilen ayakların dış ölçüsü müdür, yoksa ayakların yapıldığı demirin içerden bakıldığında kalan içten dışa olan kalınlığı mıdır? Altına da 1mt standart akvaryumu koyacağız, üstte ve altta kaç tane demir kuşak olmalı, kalınlıkları vs nasıl olmalı? Bilenler bi yardım ederse sevinirim. Hemen siparişini verelim onun da.. Alt kısım yerden 15cm yükseklikte olsun, üst ile altın arası da 80cm olsun diye düşünüyorum. Bu durumda sehpanın yerden yüksekliği 80+15=95 gibi bir ölçüde olacak. Hatta bunu 100cme de çıkarabilirim, zira malawi tankımda (aşağıda olacak) herhangi bir sebeple kayaları vs çıkarmak gerekirse ilerde, bu büyük boyutlu kayaları çıkarabilmek için alana ihtiyacım olacak. Sizce bu ölçüler uygunmudur? Sehpanın üst yüzey alanı ne kadar olmalıdır? Tam ölçü mü yoksa az küçük mü? Veya etrafında tankın içine girip oturacağı şekilde çerçeve mi olsun? Sehpanın üstüne sunta kestireceğiz ve onun üstüne de strafor, e çerçeve olursa baya enli bir çerçeve gerekecektir. Sanırım çerçevesiz yaptırırım ama yine de sizlerden öneri bekleyeceğim.
 
Teşekkürler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmet yılmazÇevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2009
İl: Denizli
Mesaj: 199
mehmet yılmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2011 16:57
Tropheus akvaryumunuz şimdiden hayırlı olsun sağlıklı beslersiniz inşallah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bjk.merveÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2010
İl: Ankara
Mesaj: 966
Bjk.merveÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2011 19:19
Hayırlı olur inşallah ablacım, sabırsızlıkla bekliyorum  hem yeni akvaryumu hemde bebekleri.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak DenizÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 2467
Burak DenizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2011 19:46
Makbule abla bir sorum var 11 adet yavru ileride koloni kurmak için çok az değil mi?En az 20 adet olsun ki ileride istenilen dişi sayısına ulaşılsın.
Bu arada seni tebrik ediyorum Tropheus'ta bayan hobiciler görmek sevinç verici biraz da Anneme ders verseniz balık sevigisi konusunda...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutvecanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 599
umutvecanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2011 21:51
Makbule abla değdiği yeri güzelleştirip elinden gelen ne varsa bu hobi için yapan akvarist ablalarımızdan birisin seni çok ama çok tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum.Ben inanıyorumki sen yine en iyisini yapacaksın.İnanıyorum ve güveniyorum ayrıca hakan abiminde muhteşem ve eşsiz duboisi yavrularıyla senin bu muhteşem tankında tadından yenmeyen bir muhteşem ikili olacak Allah nasip kısmet ederse akvaryumu ve bıcırlarıda görürüz inşallah burak kardeşimin de dediği gibi aslında 20 adet olsa hiçte fena olmaz ama karar senin her şeyin en iyisinin dileğiyle sağlıklı balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YÜKSEL AYDEMİRÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1554
YÜKSEL AYDEMİRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2011 22:09
Makbule hanım öncelikli olarak yeni tankınız hayırlı olsun sump cam kalınlığında 6 mm yeterli gelecektir merak etmeyin benim sumpum 80*40*40 6 mm camdan standart 100*40*50h akvaryumların 6 mm olduğunu düşünürsek 6 mm cam kesinlikle yeterli gelecektir merak etmeyin.Profil konusuna gelince 30*30 2 mm et kalınlığında olan profil sizin akvaryumunuzu  rahatlıkla taşıyacaktır merak etmeyin benim akvaryumum 150*60*60 aynı ebatlarda profil kullanıldı profil sehpayı yapacak ustanın işinin ehli olmasına dikkat edin yeterli sadece,mobilya kaplama işine gelince işini bilen bir mobilyacı veya bu konuya eli yatkın bir yakınınız profili mobilya kaplayabilir birde imkanlar dahilinde profil ayakların altına ayarlı ayak taktırmanızı tavsiye ederim .Yerden yüksekliği 15 cm yaptırmayın ayarlı ayak taktırdığınız zaman  dahada yükselecektir 5-7 cm civarı ayak yüksekliği yeterli gelecektir profilin yerden yüksekliği 80 cm geçmesin bence daha sonra yukarıda bulunan akvaryuma müdahale konusunda zorluk yaşayabilirsiniz akvaryumun ölçülerinizden 0,5 cm uzun ve geniş yaptırın profilin uzunluğunu ve genişliğini sıtrafoır üzerine oturtacağınız için ayrıca mdf gerekmeyecektişr bence birde etrafındaki çerçeveyi profili mobilya kaplatırken mobilyaları biraz yüksek tutarak yan ve ön taraflarından yaptırabilirsiniz aklıma gelenler şimdilik bu kadar aklınıza takılan bir soru olursa elimden geldiği kadarıyla yine yardımcı olmaya çalışırım aklıma gelen birşeyler olursa yine ekleme yaparım herşey gönlünüzce olsun.http://www.akvaryum.com/Forum/180x70x60_akvaryum_yapimi_sayfa3_k374873.asp buradaki sehpa gibi bir profil sehpa sizin işinizi çok rahat görecektir işinin ehşi bir ustanın yapması kaydıyla tabi.YÜKSEL AYDEMİR2011-09-11 22:49:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2011 08:31

Konuma dahil olan, iyi dileklerini sunan ve fikir ve önerilerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum..

Burak kardeşim, haklısın aslında, 20adet olsa daha iyi olacak ama bu 11adet hediye geliyor bana, Hakan Aşkın beyefendiden. Eğer bu hediye gündemde olmasaydı tropheusa geçebilmem epey bir vakit alacaktı aslında. Ha bu hediyelerin üstüne biraz da ben ilave etmeyi denesem de şimdiki bütçeyle bu iş zor. Yine de kısmet bakalım.
 
Umut kardeşim, güzel sözlerin için teşekkür ederim..
 
Yüksel bey, 6mm cam dediğim kısım, yan sump, 130*60*60lık tankın 115inci cm sinde 6mm cam var, kalan son 15cm lik alan sump olacak. Yakınlarda bir çizim yapacağım inşalah, paylaşırım burdan.
 
Sehpa konusunda ise teşekkür ederim. Verdiğiniz linke baktım, o linkte gösterilen 3üncü resim gibi olacak bizim sehpamız, dışına mobilya kaplama olmayacak. Yüksekliği fazla düşünmemin sebebi de 1mt standart malawi tankımı bu sehpanın altına koymak istememdi. Malum balık yakalama felan derken zaman zaman kayaları oynatmak hatta komple çıkarabilmek adına yüksek olsun istemiştim. Ama mecbur malawi tankım şimdiki yerinde duracak ve bu yeni sehpanın alt kısmına iki küçük tank koyulacak.
 
30*30 2mm et kalınlığı demişsiniz profil için. Şimdi 30*30 dediğiniz demir çubukların eni midir? Yani dıştan görünümü 3cm mi olacak bacakların? Ve bi de bu verdiğiniz linkteki resimdekinin aynı şeklinde yaptırsak acaba araya başka çubuk ister mi? Yani üst ve alt tabanlara başka çubuk ister mi? Ayarlı ayak demişsiniz ama düşünmem sanki. Yani ufak çocuklarım var evde, riskli olmasından endişe ederim. Bi de ev göçü felan sırasında kırılma riski var. Linkte yazılanlardan anladığım kadarıyla ayarlı ayak (mobilyalarda gördüğümle aynı şey sanırım) plastik bir malzeme. Nerden baksanız 700kg gibi bir ağırlık binecek sehpaya, sehpanın demir ağırlığı da olacak, o ayalar ne kadar uzun süre dayanır ki? Bi yardım ederseniz bu bir kaç gün içinde sehpanın da siparişini vereceğiz..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uzyrdmrÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 3037
uzyrdmrÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2011 08:40

Makbule hanım yeni akvaryumunuz hayırlı uğurlu olsun inşallah istediğiniz gibi bir şey ortaya çıkacaktır.Gelişmeleri bekliyoruz takipteyiz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERDAL AY / DESPAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/12/2009
İl: Denizli
Mesaj: 809
ERDAL AY / DESPAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2011 08:58
Hayırlı olsun Makbule hanım,
Bayan hobicilerin çoğalması ne güzel, inanın bu gurupta özellikle bayanların balık için bu girişimleri hakikaten çok iyi. İnşallah güzel hedefinize bir an önce kavuşursunuz.
Sump tecrübem olmadığı için cam kalınlığınıza bir yorum yapamıyacağım ama hesap edilen 6 mm ise ben olsam 8 mm tercih ederdim, çünkü arasında çok bir fiyat farkı yok. Sehpanız için Yüksel beyin söylediği ölçüler çok rahat yeter, önemli olan iyi bir ustanın elinden çıkmasıdır.
Balık sayınız içinde Burak beyin söylediklerine dikkate alın, çünkü ileride muhakkak dengesizlik yada sebepsiz ölümler alacaksınız, koloniye sonradan balık eklemek yada eklenecek balığı o boyda bulmak çok zor oluyor. 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2011 08:46
Teşekkür ederim Erdal bey, hakkınız elbette var balık sayısı konusunda, fakat imkanları daha da zorlayamayacağım. İnşallah ölümle hiç karşılaşmaz balıklarım, yada az zayiatla atlatırız diye dua etmekten ve elimden gelen en iyi bakımı yapmaktan başka çarem yok şimdilik.
 
Sump için ise herhangi bir hesaplama yapılmadı, yani camların her iki tarafı da suyun içinde olacağından, basınç farkı olmayacağını düşündük ve 4mm yeterli geleceğine kannat getirdik. Ama sump bölmelerinde su seviyesinin kademeli olarak azalmasını göz önüne alınca 6mm e çıkardık kalınlığı. Zaten sump içi bölmeler destek verecek cama, her biri yüzeyden tabana atılmış birer kuşak vazifesi görecek. Umarım sıkıntı doğurmaz 6mm tercihimiz..
 
Amatörce bir çizim yaptım, yorumlarınıza sunuyorum..
Şimdi bu çizime bakarak (gerçekten ölçek hataları varsa özür diliyorum, üzerine yazdığım ölçüler esastır) yan sump bilgisibulunan akvarist dostlardan yorum yapmalarını rica ediyorum. Yaptığım çizimde sumpın arkaya bakan bölmesinden su giriyor ve en öndeki haznede bulunan kafa motoru ile su tanka gönderiliyor. Acaba sump temizliği ve görsellik bakımından bu şekilde mi kullanışlı olur, yoksa su girişi ön bölmede, kafa motoru en arka bölmede mi olmalı? Sanki kafa motorunu arkaya koyarım gibi geliyor ama yine de yorum bekliyorum..
 
Sumpın ara camını, yani akvaryumla sumpı ayıran camı füme cam istedik, sump bölmeleri ve içindeki filtre elemanları daha az görünecek..
 
 
Şimdi baktım, o kocaman çizdiğim resim nasıl olmuşsa mercimek kadar kalmış foruma yükleyince. Yazıları okunmuyor, burda yazıyorum..
 
Bölme camların üstten aşağıya inen camları yani ikisi de 55cm. Tabandan 5cm açıklık kalacak.
Tabana sıfır olan ve üstü şapkalı olan camlar ise suyun girdiği kısımdan sona doğru ilerleyerek 55cm, 50cm, 45cm.. ÜStlerindeki 3er cm şapkalar ile suya oksijen kazandırmayı ve suyun filtrasyon elemanlarının tam üstüne dökülmesini sağlamayı amaçladım. Doğru bir yöntem midir? Ha bi de suyun girmesiiçin açılacak deliği tabandan 5cm yukarda yaptırsak yeterli midir? Kumu çekmemesi için yani...
 
Şimdiden teşekkürler..
cokmutlu2011-09-13 09:12:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bjk.merveÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2010
İl: Ankara
Mesaj: 966
Bjk.merveÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 10:51
Allah nazardanlardan saklar inşallah bende aynı ölçülerden yaptıracaktım, tam ne zaman niyetlensek bir aksilik çıktı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2011 02:14
Selamün aleyküm makbule kardeşim.konunu büyük bir hayranlıkla okudum ve sonuna kadar takipçin ve destekçin olmaya çalışacağım.Sana bu bıdırcık  koloni oluşturmakta yardımcı olan ve balıklarını hediye eden hakan kardeşimede teşekkür ederim kendisi hayran olduğum üstat bir hobicidir.netice itibari ile balıklarıda kendisi kadar değerlidir. Onun içinde bu yola bir sıfır galip olarak başladın.şimdiden yeni akvaryumun ve yeni bıdırcıkların hayırlı olsun.Sağlıklı ve kayıpsız bir koloni oluşturman dileklerimle ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir