Kaplumbaga nasil üretilir


mst58Çevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 351
mst58Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2010 21:43
Paylaşım için teşekkürler.
Bir sorum olcak. Dişinin yumurtlayacağı kumu derin ve geniş yapsak ve gerektiği kadar sıcak tutsak, yumurtaları dişinin yanından almadanda yavru sahibi olabilirmiyiz? Yani dişi yumurtalara bakabilirmi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

minik_liliÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2011
Mesaj: 2
minik_liliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2011 16:03

İyi günler! Benim minik kaplumbağam lili nin bir vitamini var.O vitamin yemin üzerine atılıyormuş ama ben yeme atamıyorum nasıl olur kullanılışını anlatır mısınız.Bu arada yem kaplumbağaya verirken suyun içine mi atılıyor?Birde kaplumbağa yemden ilk atışta kaç tane yemesi normal bu sorularıma cevap alırsam sevinirim hepinize iyi günler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murat35cemalÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2012
İl: Izmir
Mesaj: 121
murat35cemalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2012 12:43
Gerçekten çok güzel bir paylaşım teşekkürler :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eemirali07@gmailÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 55
Eemirali07@gmailÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2016 21:01
Suyun içine yumurtluyor biz onu alıp ağzı kapalı bir kabın içinw mi koyuyoruz kuru alan dediği akvaryumun içine koyduğumuz taş mı lütfen net cevap verin

Kaplumbağa akvaryumun içine koyduğumuz taşın üstüne yumurta koyuyor biz onu içine kum koyduğumuz kaba yerleştiriyoruz doğrumu

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NumenorÇevrimiçi

Kayıt: 02/10/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 65
NumenorÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2016 02:34
Merhabalar,
Kaplumbağanız suyun içine yumurtlayabilir ancak bu yumurtaların ölümüne neden olur. Kaplumbağanız yumurtalarını eğer güneşlendiği kuru alanda bir yere yumurtlarsa bu yumurtaları hareket ettirmeden (çevirmeden) alıp inkubatöre koyuyoruz. Veya karada oluşturduğumuz içine su girmeyen kum bir alan yapmışsak kaplumbağa o kumun içine gömüyor yumurtaları biz sonra kazıp yine hareket ettirmeden yumurtaları inkubatöre yerleştiriyoruz. İnkubatör dediğimiz cihaz ise kaplumbağaların yumurtalarını hem sıcak hemde nemli tutan bir alet. İnternette araştırabilirsiniz. Evde kendi imkanlarınızla da bir inkubatör yapabilirsiniz. Sonuç olarak yumurtalar suyun içine yumurtlanıp ölmemiş. Karaya yumurtlanmışlarsa da uzun süre bekleyip kurumamışlarsa inkubatöre alınabilirler. Yumurtaları hareket ettirmiyoruz çünkü sürüngen yumurtalarında kuşlarınkinden farklı olarak yumurta sarısı sabit durur. Kuşların yumurtalarında ana kuş tarafından yumurta eşit oranda ısınsın diye çevrilir, ama yumurtanın yapısı gereği yumurta sarısı sabit kalır böylece gelişmekte olan embriyo zarar görmeden yumurta eşit oranda ısıtılmış olur. Sürüngen yumurtalarında yumurta sarısı sabit olduğundan yumurtayı yanlışlıkla ilk yumurtlandığından farklı yerleştirirseniz embriyo sarının altında kalıp ölebiliyor. Doğada sürüngenlerde ısı olayı yumurtaların anne tarafından içine gömüldüğü kum,toprak,çürümüş yaprak karışımının yaydığı ısı ile sağlanıyor. Bu kuşların beden ısısı(kuluçka)ile sağladıklarına oranla daha düşük bir ısı olduğundan gelişimde daha yavaş oluyor bu yüzden bir tavuk civcivi gibi kısa sürede çıkan sürüngen yumurtası yok gibidir. Ayrıca yumurtanın durduğu inkubatör dediğimiz alette nem olayıda çok önemlidir. Sürüngen yumurtaları kuşlarınkinin aksine yumuşak ve geçirgen bir yapıdadırlar ve embriyo gelişirken dışarıdan havadaki nemi çekerek su alışverişi yaparlar. Yumurtlayacak yaşta bir dişi kaplumbağanız varsa (tabi erkek kaplumbağanız da olmalı döllenmiş yumurtalar için) üretmeyi de düşünüyorsanız hayvanınıza karada yumurtalarını gömebileceği en az 20 cm derinliğinde kuru kumlu bir alan sağlamalı ve bir inkubatör ayarlamalısınız.

NOT: Üretmeyi düşünmüyorsanız dahi karada böyle bir yer olması dişi kaplumbağaların döllenmiş veya döllenmemiş yumurtalarını gömmeleri için en sağlıklısı olacaktır. Çünkü bazen bazı kaplumbağalar yumurtlayacak uygun yer bulamayıp yumurtaları suyun içine koyverip gitmektense içlerinde tutup hastalanıp ölebilmektedirler. Hayırlı geceler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OzuKOCÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2016
İl: Ankara
Mesaj: 468
OzuKOCÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2017 01:42
Çok faydalı bir konu olmuş teşekkür ediyorum herkese =) Acaba forumda üretmeyi başarmış ve tecrübelerini anlatabilecek arkadaşlar var mı çok güzel bir olay ve merak ediyorum =)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir