Karaciğer ve Dalak eriyiği
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2007 18:39
Karaciğer ya da dalak eriyiği oldukça besleyici bir yavru yemidir.
Hazırlanışı :
Zarı çıkartılmış karaciğer (dalak da olur)jilet yardımıyla ince parçalar halinede kıyılır.Kıyılan parçalar ufak bir fincanın içinde çaykaşığıyla ezilir ve üstüne su ilave edilir. 15-20 dk bekledikten sonra tortu dibe çöker .Yem eğer yumurtadan yeni çıkmış balıklara verilecekse tortunun üstünde kalan berrak kısım damlalıkla alınarak yavrulara verilir.Daha büyük balıklara verilecekse tortulu kısım da yem olarak kullanılır.
Bu yemi eskiden canlı doğuran beslerken kullanıyordum. Yavru yemi olarak tavsiye ederim.
Hazırlanışı :
Zarı çıkartılmış karaciğer (dalak da olur)jilet yardımıyla ince parçalar halinede kıyılır.Kıyılan parçalar ufak bir fincanın içinde çaykaşığıyla ezilir ve üstüne su ilave edilir. 15-20 dk bekledikten sonra tortu dibe çöker .Yem eğer yumurtadan yeni çıkmış balıklara verilecekse tortunun üstünde kalan berrak kısım damlalıkla alınarak yavrulara verilir.Daha büyük balıklara verilecekse tortulu kısım da yem olarak kullanılır.
Bu yemi eskiden canlı doğuran beslerken kullanıyordum. Yavru yemi olarak tavsiye ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2007 02:23
Çiğ çiğ mi vericez balıklara? yani tortunun üstü kan sıvısını besleyici kısmı orası tamamda. Tortulu kısım pişirilmeden mi verelim büyük balıklarımıza?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2007 23:08
Daha büyük balık derken biraz daha büyük yavruları kastettim.Yetişkin ciğerden ziyade yürek vermenizi tavsiye ederim.Ciğer fazla kirlilik yapıyor.Yürek tarifleride zaten sitede mevcut.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir