karides üretimhane için fikir
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2012 06:22
Merhaba değerli arkadaşlar. Size bir konuda fikir danışmak istiyorum.
Elimde şuan ki malavi tankında kullanmakta olduğum eheim 2213 dış filtrem ve 100 watt ısıtıcım var.
Şimdi kurmayı planladığım karides üretimhanesinde bu filtreyi ve ısıtıcımı kullanabilir miyim sizce?
Üretimhane 35*30*30h ebatlarındaki 6 nano tanktan oluşacak. Bu tanklara uygun kitaplığı andıran bir dolap yaptırmak istiyorum. raflardan oluşacak sadece. elimdeki dış filtre ile bu 6 tane tankı filtrelemenin bir yolu var mıdır? Yoksa bu 6 nanı tankı en iyi filtreleyecek ve ısıtacak bir sistem nasıl kurulur?
fikirlerinizi bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2012 09:08
Karidesler için en iyi filtreleme pipo filtredir her tanka orta boy iki pipo filtre taıkıp onları da güzel 6 çıkışlı bir hava motoruna bağladınız mı işlem tamam başka filtreye ihtiyacınız olmayacaktır. Zaten karidesler eski oturmuş suyu severler. Pipo filtre üzerindeki bakteriler de yavru karidesler için yem olacaktır. Unutmadan tanklarınızın tabanı cam olursa üretim için daha uygun olur bir de bol bol moss gerek. İnşallah güzel bir üretim seti kurarsanız.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2012 10:14
Mutlu hocam bir tane hava motorum var aslında ama ben pipo filtrenin temizliğinin yeterli olup olmayacağı konusundan çekiniyorum. Birde elimdeki dış filtrenin boşa çıkmasını istemiyorum yeni aldım sayılır. Akvaryumları birbirine bağlı bir şekilde kurmanın bir yolu var mıdır acaba? Bu sayede bir dış filtre ile hepsini filtreleme şansım olabilir mi? Bunu araştırmaya çalışıyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2012 15:02
Pipo filtre yeterli olacaktır zaten karidesler çok pislik çıkarmazlar ayrıca pipo filtrenin faydaları yavrular için önemli. Dış filtre kullanmanız gereksiz. Paketleyip kaldırabilirsiniz. :) Ben zaten temizlik iyi olsun diye 2 tane dedim ve fazla hava veren bir motor kullanmanızı önerdim. Yine de siz bilirsiniz. Dış motoru kullanmak istiyorsanız üstten taşırmalı bir sistem yaparsınız daha sonra bir akvaryumda bütün pis suları biriktirir dış filtreye verirsiniz ancak çok zor ve gereksiz bir iş olacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2012 15:25
Hocam benim bir taktiğim var.Akvaryumlarımda onu deniyorum.Bütün akvaryumları yan yana koyuyorsunuz.en soldakine 1. en sağdakinede 6. akvaryum diyelim.her birinin içine bir ucu bir akvaryumda diğeri yan akvaryumda olacak şekilde,bu lavaboların altındaki borular varya ondan yeteri kadar temin edip kesip akvaryumdan akvaryuma su geçişi sağlıyorsunuz.yalnız borular içinde kesinlikle hava olmayacak.dış motorunuzun su çekim borusunu 6.akvaryuma koyuyorsunuz,diğer su atım borusunuda 1.akvaryuma koyuyorsunuz.daha sonra burası önemli;1.akvaryumdan 2.akvaryuma geçen borunun 1.akvaryumdaki ucuna sünger bağlıyoruz.ki karidesler veya yavrularımız diğer tanklara geçmesin.bu işlemi 2 den 3 e giden borunun 2.akvaryumdaki kısmınada sonrada sırası ile diğerlerine uyguluyoruz.buradaki püf nokta sizin akvaryumlar arasındaki borular 1:tıkanmasını önlemek yani süngerler takip edilip 1-2 haftada bir temizlemek.2:dış motorunuzun akvaryuma giriş borusunun,aralardaki borulardan küçük olması.başka bir değişle sizin borunuzun kalınlığı 1 cm. aralardaki boru 3 cm olmalı.yani sizin motorunuz atıyorum 5 lt su veriyorsa sizin diğer akvaryumlara su geçişiniz en az bu su kadar olmalıki,1. akvaryumunuz taşmasın.benim akvaryumların bu düzenekteler vede gayet sağlıklı ve elektrik enerjisinden tasarruflular.benim yardımım bu olabilir ancak.inşallah yardımcı olabilmişimdir.saygılar sunuyorum.
oncul123 2012-12-05 15:27:47
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir