Kış Bahçesi


UmitbÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 86
UmitbÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2012 00:23


Boyut (cm):125*50*50
Kapasite (litre):Yaklaşık 300 litre
Canlılar:Neon-Rasbora-Plati-Vatoz

Bitki Çeşitleri :Blyxa Aubertii - Ludwigia GLandulosa - Limnophila aromatica - Eichhornia diversifolia -Rotala Macrandra - Helferi - Limon

Malzemeler:Fluval 406 Dış filtre-Solenoid valf kontrollü tüplü co2 sistem-Weipro Ph kontrol cihazı kullanılmaktadır.

Akvaryum Bakımı:Haftada 1 %30 su değişimi-Bakteri kültürü takviyesi-Alg away takviyesi-Sıvı gübre takviyesi.

Kullanılan Yemler:Pul yem

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Seachem sıvı gübreler,Microbelift Katkılar.

Işıklandırma : Sevgili dostum Temel'in yapmış olduğu alüminyum kapak içerisinde reflektörlü 2*54 watt TLD 865

2*54 Watt Grolüx

2*54 Watt Aquastar

Sadece akşam 19:00-00:00 arası full aydınlatma.


Merhabalar,

Uzun bir aradan sonra tekrar yeni bir tankla işe başladım, bu tankla işe başlamamda bana tüm desteklerini,yardımlarını esirgemeyen ayrıca özverili mesajları ile sayın nasdaq ve Hüdai arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler.

Tank Sevgili dostum Temel'in ( Taymur)yeni iş yerinde yapmış olduğu 125*50*50 ölçülerindedir.Tank tabanında 2 cm kalınlığında hagen siyah kum,üzerinde Jbl Florapol 700 g taban gübresi,üzerinde Dazs soil,en üstte ise Oliver knott kullanılmıştır.

Tank yaklaşık 2 ay önce kuruldu ilk başlarda bitkileri rastgele dizmiştim ama geçen hafta yeni bir düzenleme yaparak son halini almıştır.

Her türlü öneri,eleştiri ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.


Umitb2012-11-14 08:21:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

doğankekikÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/05/2012
İl: Mugla
Mesaj: 501
doğankekikÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2012 00:28
Akvaryumda çok uzun bitki var bodur bitkileri biraz daha fazla tutsaydınız daha hoş olabilirdi tabi bu benim fikrim yinede güzel olmuş elinize sağlık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmitbÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 86
UmitbÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2012 00:30
Yorumunuz için teşekkürler Doğan Bey, haklısınız tankı ağustos sonuna doğru kurduğumda bitki bulamadım sonrada ne bulduysam diktim şimdi tankta fazla ve uzun bitki dediğiniz gibi fazla ithalatı bekliyrorum yeni bitkiler için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onur_0606Çevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,1,114398[/C] [B]8028,2[/B] [C]2,3,114398[/C]
Kayıt: 06/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 907
onur_0606Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2012 02:44
Ümit Bey, gayet güzel bir başlangıç olmuş fakat bende Doğan Bey'e katılıyorum.Ek olarak, bitki dizilimini kısadan uzuna doğru yaparsanız bence daha güzel olur.Tabi bu şahsi fikrim. Size bu şekilde hoş geliyorsa hiç kurcalamayın derim tabanı.Son olarak Helferileri nerden temin ettiniz acaba? onur_06062012-11-14 02:44:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kazım_öcaldıÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,51106[/C] [C]2,2,51106[/C]
Kayıt: 14/06/2008
İl: Adana
Mesaj: 1887
kazım_öcaldıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2012 07:51
Bitkiler sağlıklı,tertibat iyi ve ağustostan bu yana taban oturmuştur.Yeni bitkilerle daha da güzel olacaktır.Tanktaki bitkileri gruplandırabilirsiniz.Payzaj için kendinize esinlenebileceğiniz bir ilham kaynağı bulun bence(örnek bir tank,doğa manzarası ya da bir resim gibi) özellikle peyzajda yardımı dokunacaktır.Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmitbÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 86
UmitbÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2012 08:13
[QUOTE=onur_0606] Ümit Bey, gayet güzel bir başlangıç olmuş fakat bende Doğan Bey'e katılıyorum.Ek olarak, bitki dizilimini kısadan uzuna doğru yaparsanız bence daha güzel olur.Tabi bu şahsi fikrim. Size bu şekilde hoş geliyorsa hiç kurcalamayın derim tabanı.Son olarak Helferileri nerden temin ettiniz acaba? [/QUOTE]

Onur Bey, yorumlarınız için teşekkür ederim daha öncede bitkili tank kurdum ama sürekli yosunla mücadelede başarısız kalınca hep yeniden başladım.Ben bu tankada olmaz diyerek kurulum yaptım ama sanırım bu sefer oturdu.Ben sizin düşündüğünüz şekilde değilde kırmızı ve yeşil gruplandırması yönünde biraz düşünmüştüm.Ama yazdıklarınızıda dikkate alacağım.

Helferileri sürekli takip ettim ama bir türlü bulamadım daha sonra Dostum Erkan Efe'nin ilanını buldum 1.partiyi kaçırdım 2.partiden aldım 1.5 ay kadar bekledim ama sağolsun kendisinden temin ettim.


[QUOTE=kazım_öcaldı]Bitkiler sağlıklı,tertibat iyi ve ağustostan bu yana taban oturmuştur.Yeni bitkilerle daha da güzel olacaktır.Tanktaki bitkileri gruplandırabilirsiniz.Payzaj için kendinize esinlenebileceğiniz bir ilham kaynağı bulun bence(örnek bir tank,doğa manzarası ya da bir resim gibi) özellikle peyzajda yardımı dokunacaktır.Saygılar...[/QUOTE]

Yorumlarınız için teşekkür ederim Kazım Bey, en büyük sorunum yada eksiğim peyjaz konusu sanırım biraz yaratıcılık yok.Kütük,taş,yati kökü,kaya ne ararsan varda onu harmanlayacak sanırım biraz beceriye ihtiyacım var.Umarım yakın zamanda bunuda başarırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Acil StopÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2011
İl: Aydin
Mesaj: 1182
Acil StopÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2012 09:12
Ümit bey tebrik ederim. Bitkilerin sağlıklarına söyleyecek tek bir söz yok çok güzel gözüküyorlar. Ancak sol taraf o kadar düzenli ki sanki tarla gibi gözüküyor. bu bitkileri yatay şekilde yayarsanız ve sağ ön tarafta bulunan auberitleri de bunların önüne yatay şekilde yayarsanız önde açılan yere de taban bitkisi ekerseniz daha iyi bir görüntü yakalayabilirsiniz diye düşünüyorum. 

Acaba hangi gübrelerden ne kadar miktarlarda kullandığınızı da yazabilir misiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2012 09:44
Öncelikle tebrik ederim.

Bitkiler konusunda güzel seçimler yapmışsınız. Bir iki ay sonra çok gösterişli bir akvaryum olacağına inanıyorum. Benim değinmek istediğim nokta şu;

Bu bir canlı doğuran akvaryumu mu, yoksa Tetra tankı mı?

Tetralar ve Canlı doğuranlar farklı su şartları isteyen türler. Rasbora ve vatoz için çok önemli değil ama Neon Tetra asidik-yumuşak sularda yaşayan hassas bir balıktır. Sert ve Alkali sularda çabuk hastalanır ve ömrü kısa olur. Plati ise hafif tuzlu, sert ve alkali sulardan hoşlanır. Şebeke sularımız plati için uygun. Neon için ise tehlikeli. Eğer neonlar için bir akvaryum yapıp ekstra olarak kımızı burun tetra, siyah neon ve bunun gibi tetralar besleyecekseniz suyu yumuşatıp asidikleştiren mangrow kökü sizde mevcut ama çoğu zaman yeterli olmuyor, zaman geçtikçe etkisini kaybediyor. Esktra olarak çay ve kızılağaç kozalağı kullanmanız gerekebilir. Ya da Canlı doğuran akvaryumu yaparsınız, türleri artırırsınız... Sürü balığı olarak Rasbora kalabilir. Tetra benzeri bir balık olsa da aslında sazansıgildir ve tetralara göre daha dayanıklı ve su şartlarına alışabilen bir türdür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YBNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1247
YBNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2012 09:54
@ Ümit bey,
 
Bence güzel bir başlangıç yapmışsınız, dekorasyon konusunda bence sıkıntı yapmayın, önemli olan fotoğraflarda güzel çıkan bir tank yapmak değil, içinize sinen ve seyretmeye hoşlanacağınız bir tank yapmaktır.
İlk bakışta ışıklandırma gücünüz bana çok yüksek geldi, sonrasında da ışıklandırma süreniz fazlasıyla az :D Fakat bitkilerinizin sağlığına bakarsak ışık şiddetinin yüksekliği, zamansal olarak dengelenmiş durumda, aksi halde zaten sorun yaşardınız ki, fotoğraflara bakarsak böyle bir durum mevcut değil.
 
Peysaj konusunu çokta kafanıza takmayın, açıkçası zamanla oluşabiliyor, yani hatalı dizilim bile yapsanız bir süre sonra kendi kendinize X bitkisi yüzünden arkadaki Y bitkisi görünmüyor, şunun yerini değiştireyim vs. şeklinde düzenlemeler oluyor, en son zaten göze güzel görünen birşeyler ortaya çıkıyor. Peysaj konusunda ben su altında karasal manzara benzeri şeylere sıcak bakamıyorum, görselde bu tip dizaynlar oldukça popüler ve aslında gerçekten de güzel görünüyorlar fakat benim fikrim tankımın su altı görüntüsü sunmasıdır.
 
Başlangıcı yaptığınız şekliyle, gidişatınız dutch stili dediğimiz tankların yolunda ilerliyor demektir, google'da biraz araştırma yaparak bu stilin nasıl olduğunu görebilir ve kendinizde buna uygun bir gidişat belirleyebilirsiniz. (belirlemesenizde, eğer tankta ciddi bir değişiklik yapmazsanız 6 ay içinde benzeri bir tasarıma zaten otomatikman sahip olacaksınız)
 
Peysaj sonuçta kişinin zevkidir, başkalarının ne dediği hiçte önemli değildir, fakat ben olsam ne yapardım şeklinde yazarsam; Rotala'ları sol köşedeki materyalleri kamufle edecek şekilde konumlandırır, tabana daha kısa formda bir taban bitkisi düşünürdüm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmitbÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 86
UmitbÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2012 10:36
[QUOTE=Acil Stop]Ümit bey tebrik ederim. Bitkilerin sağlıklarına söyleyecek tek bir söz yok çok güzel gözüküyorlar. Ancak sol taraf o kadar düzenli ki sanki tarla gibi gözüküyor. bu bitkileri yatay şekilde yayarsanız ve sağ ön tarafta bulunan auberitleri de bunların önüne yatay şekilde yayarsanız önde açılan yere de taban bitkisi ekerseniz daha iyi bir görüntü yakalayabilirsiniz diye düşünüyorum. 

Acaba hangi gübrelerden ne kadar miktarlarda kullandığınızı da yazabilir misiniz?
[/QUOTE]

Öneriniz için teşekkürler Ergün Bey, sol tarafta bulunan güller daha önce ortadan sağa doğru kavisli bir şekilde gidiyordu fakat çok fazla boy atmalarından dolayı helferilerin ışığını kesince yaklaşık 40 kök budama yaptım,sonrasında sol tarafta ışığı fazla kesmemesi için topladım.

Pazartesi-Çarşamba günleri kapak hesabı olarak 1 kapak nitrat,fosfat 2 kapak potasyum ekliyorum.Cuma günü su değişimi ile birlikte sadece 1 kapak demir.Perşembe sadece potasyum.Salı günü yarım kapak Micro.


[QUOTE=umutgunay]Öncelikle tebrik ederim.

Bitkiler konusunda güzel seçimler yapmışsınız. Bir iki ay sonra çok gösterişli bir akvaryum olacağına inanıyorum. Benim değinmek istediğim nokta şu;

Bu bir canlı doğuran akvaryumu mu, yoksa Tetra tankı mı?

Tetralar ve Canlı doğuranlar farklı su şartları isteyen türler. Rasbora ve vatoz için çok önemli değil ama Neon Tetra asidik-yumuşak sularda yaşayan hassas bir balıktır. Sert ve Alkali sularda çabuk hastalanır ve ömrü kısa olur. Plati ise hafif tuzlu, sert ve alkali sulardan hoşlanır. Şebeke sularımız plati için uygun. Neon için ise tehlikeli. Eğer neonlar için bir akvaryum yapıp ekstra olarak kımızı burun tetra, siyah neon ve bunun gibi tetralar besleyecekseniz suyu yumuşatıp asidikleştiren mangrow kökü sizde mevcut ama çoğu zaman yeterli olmuyor, zaman geçtikçe etkisini kaybediyor. Esktra olarak çay ve kızılağaç kozalağı kullanmanız gerekebilir. Ya da Canlı doğuran akvaryumu yaparsınız, türleri artırırsınız... Sürü balığı olarak Rasbora kalabilir. Tetra benzeri bir balık olsa da aslında sazansıgildir ve tetralara göre daha dayanıklı ve su şartlarına alışabilen bir türdür.
[/QUOTE]

Merhaba Umut Bey,

Yorumunuz için teşekkür ederim tankın ilk canlıları kiraz karidesler olmuştu,daha sonra neon,kırmızı burun,rasbora eklendi.Maalesef solenoid hatalarından dolayı tüp ya çok açık kaldı yada hep kapalı kalınca aşırı ph dalgalanmalarından dolayı kırmızı burunları,birkaç neon,rasboraları kaybettim.Şimdi ise ph aşırı dalgalanmıyor alt limit 6.60 üst limit 6.70 aralığında sabit.Sevgili dostum Hüdai ile tanışmamızın hediyeleri platilerdir :) fakat bu arkadaşlarda benim karideslere sürekli pusu kurmaya başlayınca karidesleri başka bir tanka aldım.Sonuç olarak belirttiğiniz gibi canlı doğuran mı tetra tankı mı diye bir ikilem çıkıyor.Şimdilik tankın bir süre daha böyle gitmesini daha sonra ise belirttiğiniz gibi canlı türüne bir şekilde karar vereceğim.Haftalık su değişimi direkt olarak şebeke suyundan yapılıyor sanırım balıklarda bu duruma alıştılar gibi.


[QUOTE=YBN]@ Ümit bey,
 
Bence güzel bir başlangıç yapmışsınız, dekorasyon konusunda bence sıkıntı yapmayın, önemli olan fotoğraflarda güzel çıkan bir tank yapmak değil, içinize sinen ve seyretmeye hoşlanacağınız bir tank yapmaktır.
İlk bakışta ışıklandırma gücünüz bana çok yüksek geldi, sonrasında da ışıklandırma süreniz fazlasıyla az :D Fakat bitkilerinizin sağlığına bakarsak ışık şiddetinin yüksekliği, zamansal olarak dengelenmiş durumda, aksi halde zaten sorun yaşardınız ki, fotoğraflara bakarsak böyle bir durum mevcut değil.
 
Peysaj konusunu çokta kafanıza takmayın, açıkçası zamanla oluşabiliyor, yani hatalı dizilim bile yapsanız bir süre sonra kendi kendinize X bitkisi yüzünden arkadaki Y bitkisi görünmüyor, şunun yerini değiştireyim vs. şeklinde düzenlemeler oluyor, en son zaten göze güzel görünen birşeyler ortaya çıkıyor. Peysaj konusunda ben su altında karasal manzara benzeri şeylere sıcak bakamıyorum, görselde bu tip dizaynlar oldukça popüler ve aslında gerçekten de güzel görünüyorlar fakat benim fikrim tankımın su altı görüntüsü sunmasıdır.
 
Başlangıcı yaptığınız şekliyle, gidişatınız dutch stili dediğimiz tankların yolunda ilerliyor demektir, google'da biraz araştırma yaparak bu stilin nasıl olduğunu görebilir ve kendinizde buna uygun bir gidişat belirleyebilirsiniz. (belirlemesenizde, eğer tankta ciddi bir değişiklik yapmazsanız 6 ay içinde benzeri bir tasarıma zaten otomatikman sahip olacaksınız)
 
Peysaj sonuçta kişinin zevkidir, başkalarının ne dediği hiçte önemli değildir, fakat ben olsam ne yapardım şeklinde yazarsam; Rotala'ları sol köşedeki materyalleri kamufle edecek şekilde konumlandırır, tabana daha kısa formda bir taban bitkisi düşünürdüm.
[/QUOTE]

Yiğit Bey,

Yorumunuz ve önerileriniz için teşekkür ederim.Işıklandırmada çok farklı şeyler uyguladım sonuç hep hüsran oldu ya yosun patlaması yaşadım ya da alg sardı heryeri.Fasılalı aydınlatma hep öneriliyor ama bazı arkadaşlarda da okuduğum tek zaman dilimi ile aydınlatma.Peysaj konusunda da belirttiğiniz gibi kişinin zevkidir, yorumundan yola çıkarak ben sadece akşam karşısına geçtiğim bir tankta fasılalı aydınlatma istemiyorum ben karşısında oturduğum süre içinde aydınlatma olsun diyerek bu kanıya vardım.Şimdi konuyu derinlemesine giren ve çok bilgili arkadaşlar bana kızabilir olurmu öyle şey diyerek ama ben bundan hoşlanıyorum :)

Bende helferiye karşı bir ilgi var bu bitkiyi bu denememle birlikte 3 defadır alıp yaşatamadım bu sefer sanırım tuttu gibi görünüyor, tabanın büyük bir kısmını helferi düşünüyorum eğer yayılırsa uzun boylu bitkilerin sayısını bir süre sonra azaltıp göze nasıl hitab ederse o şekilde ve yorum yapan arkadaşlarında önerilerini dikkate alıp bir düzenleme yapacağım.İlerleyen dönemlerde belirtmiş olduğunuz tasarımlara bakıp düzenleme ile foto eklemeye çalışacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HüdaiÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9399,3[/B]
Kayıt: 23/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1047
HüdaiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2012 16:39
Sonunda tankı gün yüzüne çıkardın, hayırlı olsun :) Bitkiler birkaç ay sonra boylandıklarında görünüm daha iyi olacaktır. Peyzaj işi görecelidir. Sen nasıl güzel buluyorsan öyle kafana göre takıl. Ama amaç bitki seyrinden ziyade tasarım ve yarışmalar ise o zaman tek başına çok zor oluyor. İlla bir ekip dayanışması şart :) Bir de bu tasarımlar yap boz stili. İnsan doymak bilmiyor....Bayağı emek ve zaman istiyor diye düşünüyorum.
 
Sana bir bitki önerebilirim. Zamanında bitkikolikten bir bağ almıştım. İlk başlarda birşeye benzemiyordu ama sonrasında yüksek ışık ve besin takviyesi sayesinde harika bir forma büründü:
 
<Proserpinaca palustris 'Cuba' > Akvaryumu dağıtınca elimden çıkardım. Ama buralardan bulamazsan İst.a gönderdiğim arkadaştan bir sorarız....Tek favori bitkimdir artık.
 
Zeminde helferiler tutarsa çok iyi olacaktır. Ama parvulayıda deneyebilirsin bir bölgede. Hemianthus callitrichoides ''Cuba'' da olabilir ama ben 5 kez başarısızlıkla sonuçlanan denemeden sonra artık vazgeçtim. Ama halada zemini cuba tarlasına dönen akvaryumlara gıptayla bakıyorum :)
 
Blyxia'lar ileriki zamanda büyüdükçe daha hoş bir görüntü oluşturacaklardır mutlaka ama ben genelde öbeklerin birarada olduğu topluca görüntülerini seviyorum. Kaya ve kütük arasında yada arkasında belki daha hoş duracaktır. Büyüdüklerinde ön plan görüntüsünü öldüreceklerdir.
 
Limon bir iki dal galiba, çok cılız kalmış sol köşede. Birkaç dal takviyesi olabilir yada çıkartılabilir. Aynı şekilde crypto. wenditii brown arkada öksüz kalmış. Sen ona ısınamamıştın galiba:) Ya ön ortaya al yada yine yolun bizim buraya düşerse ben alayım :) Gerçi sen teklif etmiştin ama şimdi böyle mahsun görünce acıdım ona :)
 
Platiler senin akvaryumda daha bir canlı renge bürünmüşler... Bendeyken bu kadar güzel görünmüyorlardı. İleride çoğaldıkça başını ağrıtabilirler :)
Hüdai2012-11-14 16:40:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmitbÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 86
UmitbÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2012 08:13
[QUOTE=Hüdai] Sonunda tankı gün yüzüne çıkardın, hayırlı olsun :) Bitkiler birkaç ay sonra boylandıklarında görünüm daha iyi olacaktır. Peyzaj işi görecelidir. Sen nasıl güzel buluyorsan öyle kafana göre takıl. Ama amaç bitki seyrinden ziyade tasarım ve yarışmalar ise o zaman tek başına çok zor oluyor. İlla bir ekip dayanışması şart :) Bir de bu tasarımlar yap boz stili. İnsan doymak bilmiyor....Bayağı emek ve zaman istiyor diye düşünüyorum.
 
Sana bir bitki önerebilirim. Zamanında bitkikolikten bir bağ almıştım. İlk başlarda birşeye benzemiyordu ama sonrasında yüksek ışık ve besin takviyesi sayesinde harika bir forma büründü:
 
<Proserpinaca palustris 'Cuba' > Akvaryumu dağıtınca elimden çıkardım. Ama buralardan bulamazsan İst.a gönderdiğim arkadaştan bir sorarız....Tek favori bitkimdir artık.
 
Zeminde helferiler tutarsa çok iyi olacaktır. Ama parvulayıda deneyebilirsin bir bölgede. Hemianthus callitrichoides ''Cuba'' da olabilir ama ben 5 kez başarısızlıkla sonuçlanan denemeden sonra artık vazgeçtim. Ama halada zemini cuba tarlasına dönen akvaryumlara gıptayla bakıyorum :)
 
Blyxia'lar ileriki zamanda büyüdükçe daha hoş bir görüntü oluşturacaklardır mutlaka ama ben genelde öbeklerin birarada olduğu topluca görüntülerini seviyorum. Kaya ve kütük arasında yada arkasında belki daha hoş duracaktır. Büyüdüklerinde ön plan görüntüsünü öldüreceklerdir.
 
Limon bir iki dal galiba, çok cılız kalmış sol köşede. Birkaç dal takviyesi olabilir yada çıkartılabilir. Aynı şekilde crypto. wenditii brown arkada öksüz kalmış. Sen ona ısınamamıştın galiba:) Ya ön ortaya al yada yine yolun bizim buraya düşerse ben alayım :) Gerçi sen teklif etmiştin ama şimdi böyle mahsun görünce acıdım ona :)
 
Platiler senin akvaryumda daha bir canlı renge bürünmüşler... Bendeyken bu kadar güzel görünmüyorlardı. İleride çoğaldıkça başını ağrıtabilirler :)
[/QUOTE]

Dostum yorumun için teşekkürler, sen daha dürtmesen benim bunu gün yüzüne çıkaracak zamanım yoktu açıkçası :))  Açıkçası sadece amacım göze güzel gözükmesi yani seyirlik,öle yarışma falan bana epey bir uzak.

Bitkilerin neredeyse tamamı şuan budanmış durumda yaklaşık 30-40 kök budama yapıp verdim arkadaşlara.Sanırım 1-2 haftaya tekrar tepeye kadar uzarlar,helferilerden umutluyum bakalım yayılacakmı aslında cuba deneyebilirim ama olurda fazla yayılma olursa sonradan sıkıntı yaratırmı acaba.

Limonu sorma arkadaş 10-15 köktü sonradan birşeyler oldu ona öle kenarda garip kaldı,wenditii bana bende ona ısınamadım açıkçası sana da böyle vermek istemiyorum onu ortaya bir yere çekeyim biraz günyüzü gördükten sonra vereyim :)

Vallahi bu platiler biraz garip önce karideslere saldırıyorlardı şimdide helferiyi didikliyor :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HüdaiÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]9399,3[/B]
Kayıt: 23/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1047
HüdaiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2012 17:42
Keşke cuba yayılsa :) 

Boşver yarışmayı falan zaten şimdilik. Yosun problemini aşmanda iyi oldu....İleride Ankaralılar olarak biz de birkaç kişiyi biraraya gelip bir dayanışma içerisine girebilirsek güzel kurulumlar yapabiliriz. Belki de vardır da bir grup biz bilmiyoruzdur.

Platilerin rengi beni izlerken mesediyordu ama senin fotoğrafları görünce bende çok soluk durduklarını farkettim. Öyle bitkilere falan saldırmaları yoktu ama balık bu sağı solu belli olmuyor işte...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir