Kuş suluğundan difüzör
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2009 14:24
85-60h-45 ölçülerindeki bitkili akvaryumuma 2.5 litrelik pet şişeden fermante co2 veriyorum.co2 yi çözmek için 2 watlık ales marka iç filitre aldım küçük bunun ucuna kuş suluğunu ters olarak ortasından taktım co2 gazını zerreler halinde iç filitre suluğa veriyor suluğun içinde dönen gaz zaman la suluğun tepesinde hava kabarcığı oluşturuyor acaba co2 çözülüyormudur.Acaba işe yarıyormudur gerçi bitkilerde bariz düzelme ve fotosentez gözlemliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2009 19:49
İşe yarayacak hobicileri maliyetten kurtaracak bir sistem gibi geldi bana.
Resimlerini koyabilirsen inceleme şansını elde edebiliriz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2009 09:37
Evet resimleri olsa çok iyi olurdu görürdük bizde uygulamasını ...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2009 17:06
Resim çekemedim ama sistem çok basit bir tane 2 watlık yada düşük sarfiyatlı hava püskürte bilen bir iç filitre alıyosunuz alttaki süngerini çıkarıyosunuz , 1 adette yeni çıkan huni şeklinde kuş sulukları var onlardan alıyosunuz kuş suluğunun alt kısmını çıkarıyosunuz suluğun ortasından ters şekilde deliyorsunuz iç filitrenin ucunu suluğun içine sokuyorsunuz hazırladığınız fermenta mayayıda hortunla filitrenin hava giriş bölümüne bağlıyorsunuz şişeden gelen co2 iç filitreye ordan ince zerreler halinde kuş suluğuna geliyor ve orda akım oluşarak suluğun tepesinde kalıyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2009 17:15
[QUOTE=Hakan]Resim çekemedim ama sistem çok basit bir tane 2 watlık yada düşük sarfiyatlı hava püskürte bilen bir iç filitre alıyosunuz alttaki süngerini çıkarıyosunuz , 1 adette yeni çıkan huni şeklinde kuş sulukları var onlardan alıyosunuz kuş suluğunun alt kısmını çıkarıyosunuz suluğun ortasından ters şekilde deliyorsunuz iç filitrenin ucunu suluğun içine sokuyorsunuz hazırladığınız fermenta mayayıda hortunla filitrenin hava giriş bölümüne bağlıyorsunuz şişeden gelen co2 iç filitreye ordan ince zerreler halinde kuş suluğuna geliyor ve orda akım oluşarak suluğun tepesinde kalıyor.[/QUOTE]
İsmail bey, eğer suluğun altından çok miktarda kabarcık kaçısı olmuyor ve bitkilerde fotosentez gözlemiyorsanız doğru oranda gazın suda çözümünü sağlıyorsunuz demektir.
Maksat bunda gaz ve suyu en iyi çalkalamak ve gazın suda tamamen erimesini sağlamak.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2009 17:20
Aynısını 3 saat evvel bende yaptım. Ben vereyim resmi . Forumumuzda daha önceden de vardı benzerleri. Buyrun resimler .
EFENDİ 2009-07-02 17:21:41
Tepeden
Yandan
Yan üstten
Bağlantıyı bir hotrum oluşturmak için aynen resimdeki gibi yapmalısınız
O kadar küçük ki bitkilerin arasından zar zor görünüyor.
Difüzör mayalı sistemde yeterli olmayınca bende bunu yaptım, böylelikle suda çözünen co2 oranı arttı . Fotosentez aynen devam ediyor .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2009 20:53
[QUOTE=apistocu]Kuş sulugu biraz büyükmü gelmiş ümit sanki bana öyle geldi.[/QUOTE]
EFENDİ 2009-07-02 20:54:59
Bende öyle düşünmüştüm ama şu an çok iyi olduğunu görebiliyorum. Resim çekildiğinde co2 basıncı çok düşüktü, şimdi tam oldu Büyük boy suluk kullanmak lazım yani . Saniyede 1 baloncukta difüzörde fotosentez gözleyemiyordum oysaki şimdi yine saniyede 1 baloncukla fotosentezi rahatça görüyorum. Çok iyi oldu bu sistem . Kesinlikle tavsiye ederim. Hem şişede de patlama riski yok çünkü basınç yok .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2009 21:02
Suluktan suyun çıkış hızı nasıl ben direk minik kafa motoruna bağladım hortumu co2 %100 çözmeye kalksam akvaryumda karides var ölürler herhalde nano ya o bakımdan :D yanlışmıyım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2009 21:06
[QUOTE=apistocu]Suluktan suyun çıkış hızı nasıl ben direk minik kafa motoruna bağladım hortumu co2 %100 çözmeye kalksam akvaryumda karides var ölürler herhalde nano ya o bakımdan :D yanlışmıyım.[/QUOTE]
Mayalı sistemde ilk günlerde çok gelir zaten motor hepsini çözemez, şimdi ise saniyede 1 , 2 civarı 20 gün kadar daha böyle. Yani bir sorun yok Vallahi ben max fotosenfezi biliyorum onu gördükten sonra motorun hızını keserim gerekirse sorun değil yani . Geceleyin zaten hava motorunu açıyorum sabah ise ne kadar co2 varsa o kadar fotosentez yani oksijen var. Sabahda onlar hava taşı gibi oluyorlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2009 21:13
24 saat başında durcan yani pek stabil gelmiyo bana az olsun güvenli olsun diyorum.İşe git gel bi bakmışın hepsi nalları dikmiş.küçük akvaryumlarda hele senin ve benimki gibi akvaryumlarda co2 %100 çözmek veya çözmeye çalışmak akvaryumdaki canlılar açısından biraz tehlikeli gibi geliyo bana.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2009 21:18
[QUOTE=apistocu]24 saat başında durcan yani pek stabil gelmiyo bana az olsun güvenli olsun diyorum.İşe git gel bi bakmışın hepsi nalları dikmiş.küçük akvaryumlarda hele senin ve benimki gibi akvaryumlarda co2 %100 çözmek veya çözmeye çalışmak akvaryumdaki canlılar açısından biraz tehlikeli gibi geliyo bana.[/QUOTE]
EFENDİ 2009-07-02 21:21:21
Yok canım bir sorun yaşıyacağımı düşünmüyorum, dediğim gibi çok co2 varsa çok fotosentez oluyor ve çok oksijen oluyor. Gecede hava açık olcak. Olurda yem filan verirken çok halsiz görürsem balıkları anca o zaman motoru yavaşlatırım Çokda sakınmamak lazım, sakınan göz çöp batar
@Murat bey ,
Teşekkürler . Limnophila Aquatica bitkinin türü http://www.akvaryum.com/limnophila_aquatica_bitkir_25_903.asp
Buda tanıtım linki
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2009 21:23
hep kontrol edebileceksen tabi dediğin gibi müdahale edebilirsin. herkesinde böyle bir şansı yok ben biraz co2 artırınca karidesler suyun yüzüne çıkmaya çalışıyolar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir