Lepistes akvaryumuma lemna minor(su mercimeği) ?
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 21:51
Merhaba arkadaşlar lepistes akvaryumu için lemna minor (su mercimeği) hakkında biraz bilgi isteyeceğim.
Akvaryumum 50x25x35h , Isıtıcı 26C'de sabit. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler...
1. Sudaki nitratı emiyor diyorlar bu gayet pozitif geldi bana ama negatif bir yönü varmı?
2. Bakımı için bir şey gerekli mi herhangi ek kullanacağım bir şey hiçbir bilgim yok bu konuda bir şey istemez dediler ama kafamı kurcaladı.
3.Yavrular arasına saklanabilir yazıyor ama şekli bakımından saklanamaz gibi geldi java moss gibi değil sonuçta doğru mudur?
4. Lepisteslerim veya yavru lepisteslerim için iyi bir yem olur mu sizce yani balıklarım tırtıklayıp da zarar görmezler değil mi ?
5. Mersin / Erdemli çevresinde petshoplarda (zaten 2 petshop var) bulamadım yakın illerden kargo ile alsam bitkiler elime sağ salim gelebilir mi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 21:54
Lepistes tankında su mercimeklerini kullanabilirsiniz fakat çabuk üremesi sebebiyle akvaryumunuzun üst kısmını komple kaplar ışığı belli bir oranda keser buna dikkat etmelisiniz diğer illerden de sipariş verebilirsiniz büyük ihtimalle elinize bitkiler sağ salim ulasır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2012 22:01
1. Evet çok iyi bir nitrat emicidir. Akvaryum suyunu berraklaştırır.
2. Akvaryumun kapağı tamamen kapalıysa gelişimi pek hızlı olmuyor ama açıksa ve biraz sıvı gübre kullanırsan su mercimeği patlaması yapar.
3. Dediğim gibi akvaryum kapağın yarımda olsa açık olursa su mercimeklerin çok iyi bir gelişim gösterir ve bu gelişimle akvaryuma 2 3 cm gibi bir kök verir buda güzel bir görünüm oluşturur balıklarınızda saklanır.
4. Yem oluşturur tabikide en azından uzun süreli yem atamadığınız zamanlar balıklarına aparatif olabilir.
5. Su mercimeği arsız bir bitkidir. Ben çoğunu atıyorum bir çeşit budama gibi yoksa çok çabuk akvaryum yüzeyini kaplayabiliyor.
Gerçekten çok zevkli bir bitkidir heleki canlı doğuran akvaryumunda hatta yazın su kenarlarında rastlayabilirsiniz. Ben çankırılıyım dere birikintilerinde çok rast geldim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir