Lepistes beslemek...
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2010 10:37
Selam arkadaşlar, ben aranıza yeni katıldım akvaryumumu alalı 10 gün kadar oldu. Umarım da engin tecrübelerinizden faydalanıp daha iyi bişeyler yaparım dostlar.
Bebenim hatun internette gördüğü bir balık var. Bu balıkları besleyebilmem için ne yapmam lazım. Akvaryumda ne gibi değişiklik gerekir ve kaç balık almam gerekir. Bendeki akvaryum da bu malzemeler var. Dış filitre olarak atman f3, ısıtıcı olarakda maxi 100 watt, hava motoru ve akvaryumum 75 cm dir.
Balığın resmi budur:
Akvaryumumun resmide bu
Ben Amasya'da oturuyorum ve DİGİTURK teknik servisinyim.
Balığın resmi budur:
Akvaryumumun resmide bu
Ben Amasya'da oturuyorum ve DİGİTURK teknik servisinyim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2010 11:04
Ben bu tür balık beslemiyorum ama resimdeki balık güzel bir lepistes (muhtemelen erkek) ama lepistesin bu varyetesini Amasya' da temin edebilmeniz biraz zor gibi ama diğer türlerinden bolca bulabilirsiniz.
körfez41 2010-03-01 11:04:56
Akvaryumunuz lepistesler için uygun büyüklükte, biraz sayıca fazla alırsanız hem bolca yavru almanız kolaylaşır hemde akvaryumda güzel bir görüntü elde edebilirsiniz.
Bu türün yem ve doğal ortamları hakkında daha detaylı bilgi alabilmeniz için forumda lepisteslerle ilgili açılan başlıklara bir göz atın derim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2010 12:07
Akvaryumunuzda beyaz bir balık var.Tahminimce beyaz prenses.Yakın çekim fotoğraflarını eklerseniz daha iyi olur fakat beyaz prensesse onu oradan çıkarsanız iyi olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2010 13:09
Evet dostum akvaryum da 2 adet beyaz prensess 2 adet sarı prensess 1 adet zebra 1 adet mavi zebra 2 adet çingene dedi balıkları aldığım arkadaş bunlar var dediğim gibi benim eşim bu yukarıya koymuş olduğum resimdeki balıklşardan istiyor bu balıklardan kaç adet almam lazım ve akvaryumumda ne gibi bir drğişikliğe gitmem gerekir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2010 14:10
Akvaryumunuz zaten bu beslediğiniz türler için uygun değil.O balıkları çıkarıp petshopa götürmelisiniz.Onları bolca canlı bitkiyle takas ettikten sonra bitkileri ekip 1 2 gün beklemelisiniz(su değerlerinin oturması için).Sonra 1erkek 2dişi şeklinde lepistes beslemeye başlayabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2010 14:26
Evet dostum şimdi ben bu balıkları veriçem almam gereken bitkiler hangisi isimleri nelerdir burada bulamazsam getirtiçem ve bitkileri ekdikden sonra hazırolduğunu nasıl anlarım. cerkez0578 2010-03-01 14:27:56
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2010 14:37
Saz, anubias, eladoa, tilki kuyruğu gibi birçok bitkiyi akvaryumunuzda bakmanız mümkün. Petshopa "bakımı kolay bitkiler" derseniz onun da önerileri olacaktır. Zaten bitkinin pek bir zorluğu yok biraz gübre beyaz ışık(tasarruflu ampul bile olur). Yalnız kumunuz sanırım iri taneli petshoptan 2 poşet ince kum alıp alıp güzelce yıkadıktan sonra karıştırırsanız iyi olur. freeasabird 2010-03-03 11:32:01
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2010 15:28
[QUOTE=darXis]Saz,anubias,eladoa,tilki kuyruğu gibi birçok bitkiyi akvaryumunuzda bakmanız mümkün.Petshopa "bakımı kolay bitkiler" derseniz onun da önerileri olacaktır.Zaten bitkinin pek bir zorluğu yok biraz gübre beyaz ışık(tasarruflu ampul bile olur).Yalnız kumunuz sanırım iri taneli petshoptan 2 poşet ince kum alıp alıp güzelce yıkadıktan sonra karıştırırsanız iyi olur. [/QUOTE]
Bitkili akvaryum sahibi olanlar (Ben de dahil) bitki bakımının ne kadar zor ve meşakatli bir şey olduğunu biliriz.. Özellikle hobiye yeni başlayan bir akvaryumsever için bahsettiğiniz kadar kolay olmayacağını söyleyebilirim. Evet tasarruflu ampul bazı akvaryumlarda işe yarıyor, ama uzunluk 75 olunca tasarruflu ampul tek noktaya etki ettiği için verimli olmaz, 75 akvaryumda Floresan kullanmak daha evrimli olur. Gelelim kum olayına. Neye istinaden 2 poşet dediğini çözemedim ben. 2 poşet olarak ne kadar ağırlıkta mesela. Kumlar akvaryumcularda genelde 1,5 - 2kg'lık poşetlerde satılır. ve biz Bitkili Akvaryum sahibi olan hobiciler de çok iyi biliriz ki bitkilerin köklerinin tutunabilmesi ve gelişmesi için yüksek kalınlıkta kum gereklidir. Mesela bitkili akvaryum için tabanda minimum 5-6cm kum ihtiyacı vardır. 2 poşet kum ile de bu ihtiyacı karşılamanız mümkün değil..
Öyle tahmin ediyorum ki daha önce Bitkili Akvaryum sahibi olmadığınız için böyle talihsiz açıklamalar yapmışsınız. Ama forumumuzda Bitkili Akvaryumlar kısmında bitki akvaryumlarının nasıl olması gerektiği hakkında oldukça fazla bilgiler mevcut. Yunus 250 litrede beslenmeyebilir ama bitkili akvaryum bakımı da bahsetmiş olduğunuz kadar basit ve 2 poşet kum ile olacak birşey de değildir :)
Sevgi ve Saygılarımı sunar Bitki Akvaryumları hakkında yorumlar yapmak isterseniz forumda biraz araştırma yaparak daha kapsamlı bilgilere sahip olup faydalı yorumlar yapmanızı tavsiye edebilirim..:)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2010 15:53
PuLcheR kardeş verdiğin bilgi için çok sağol. İmzanda okuduğum kadarı ile gaziosmanpaşalısın.
Bende 28 sene bayram paşada oturdum, iş gereği amasyaya taşındım. Dediğin gibi bu bitki olayını biraz daha araştırmam gerekiyor herhalde. Kafam açıkçası çok karışdı amasyada 3 adet akvaryumcu var ama 3'ünde de bitki yok malesef. Akvaryumumda bulunan kum, midye kırığı diyorlar yaklaşık yüksekliği 4 cm. Unutmadan söylem gerekirse daha önce hiç akvaryum deneyimim olmadı.freeasabird 2010-03-03 11:37:30
Bende 28 sene bayram paşada oturdum, iş gereği amasyaya taşındım. Dediğin gibi bu bitki olayını biraz daha araştırmam gerekiyor herhalde. Kafam açıkçası çok karışdı amasyada 3 adet akvaryumcu var ama 3'ünde de bitki yok malesef. Akvaryumumda bulunan kum, midye kırığı diyorlar yaklaşık yüksekliği 4 cm. Unutmadan söylem gerekirse daha önce hiç akvaryum deneyimim olmadı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2010 16:26
Zaten Amasya gibi bir yerde bitki bulabilmeniz mucize olurdu diyebilirim.. Ama eğer ki düşüncenizde bitkili akvaryum kurmak var ise forumda oldukça kaliteli ve uygun fiyatlara bitki satan hobiciler mevcut. Özel mesajla ulaşabilirsen 2-3 kişiyi önerebilirim bitki için.. Sonuçta vereceğin 3-4 lira kargo masrafı olacak ama bitkileri çok uygun fiyata alacağınız için bu farkı kapatır diye düşünüyorum. Midye kırığı aslında bitki için pek önerilen bir kum değildir. ama kuma uygun bitki bulduğunuz sürece çok fazla sorun olmaz.. PuLcheR 2010-03-01 16:26:54
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2010 16:42
[QUOTE=cerkez0578]bitki olayını birazdaha araştırmam gerekiyor herhalde kafam açıkçası çok karışdı amasyada 3 adet akvaryumçu var ama 3 dede bitki yok malesef akvaryumumda bulunan kum midye kırı diyorlar yaklaşık yüksekliği 4 cm he unutmadan söylem gerekirse daha önçe hiç akvaryum deneyimim olmadı.[/QUOTE]
4 cm kum kalınlığı da fena bir oran değil. Bahsettiğim bitki kumundan ekleme yaparsanız bitkilerinizi sorunsuz büyütürsünüz. Ayrıca amasyada bulamıyorsanız internetten birçok bitkiyi uygun fiyata, hatta taksitli olarak getirtebilmeniz de mümkün.
freeasabird 2010-03-03 11:38:03
4 cm kum kalınlığı da fena bir oran değil. Bahsettiğim bitki kumundan ekleme yaparsanız bitkilerinizi sorunsuz büyütürsünüz. Ayrıca amasyada bulamıyorsanız internetten birçok bitkiyi uygun fiyata, hatta taksitli olarak getirtebilmeniz de mümkün.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2010 16:45
Bitkili akvaryum zor değildir ama öyle tasarruf ampülü ve düzensiz bir taban ile olmaz.Size örnek bir link :http://www.akvaryum.com/forum/forum_posts.asp?TID=208779&PID=1882100#1882100 bitkili tank ile aklınıza gelebilecek herşeyi arama butonunu kullanarak bulabilirsiniz.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2010 16:49
[QUOTE=PuLcheR] Evet tasarruflu ampul bazı akvaryumlarda işe yarıyor,
ama uzunluk 75 olunca tasarruflu ampul tek noktaya etki ettiği için
verimli olmaz, 75 akvaryumda Floresan kullanmak daha evrimli olur.
Gelelim kum olayına. Neye istinaden 2 poşet dediğini çözemedim ben. 2
poşet olarak ne kadar ağırlıkta mesela. Kumlar akvaryumcularda genelde
1,5 - 2kg'lık poşetlerde satılır. ve biz Bitkili Akvaryum sahibi olan
hobiciler de çok iyi biliriz ki bitkilerin köklerinin tutunabilmesi ve
gelişmesi için yüksek kalınlıkta kum gereklidir. Mesela bitkili akvaryum
için tabanda minimum 5-6cm kum ihtiyacı vardır. 2 poşet kum ile de bu
ihtiyacı karşılamanız mümkün değil..
Ben arkadaşımızı kendi bilgilerim ve deneyimlerimin ışığında yönlendirmeye çalıştım.Daha önce kendim de bitkili tank bakmıştım,ve 60cmlik küçük ölçekli tankımda saz ve amazonu sorunsuz büyütmüştüm.Günışığı kullandım ve kumum da beyaz quartstı unutmadan.Bitkileri aldığım yerin tavsiyesiyle kumumu biraz bitki kumuyla karıştırarak bitkilerimi ektim,yetiştirdim sonra da amerikan sevdam başlayınca 120cmye geçtim zaten.Kendi odamda 9w'lık tasarruflu ampul kullanıyorum,75cm'lik bir akvaryuma onu taktığımızda koca odayı aydınlatan ampulün ne ışık vereceğini herhalde takdir edersiniz.Ek olarak akvaryumun bulunduğu oda doğal günışığı alıyorsa bu bitkilerin gelişimi açısından çok daha faydalı olur.
Birçok hobici arkadaşımı da tavsiyelerimle yönlendirip sıkıntıları minimize edilmiş bitkili&kayalıklı akvaryum kurmalarını sağladığım için açıklamalarımda herhangi bir talihsizlik de görmüyorum.Sitede en çok vakit geçiren kullanıcılardan biri olarak da da gayet uzun süreli araştırmalar yapabiliyorum,ekstra bir araştırmaya ihtiyaç duymuyorum.
Ayrıca yanlış anlaşılmasın arkadaşımızın zaten 3-4cm kalınlığında kumu var(kendisi belirtmiş),ben içine 2torba bitki kumu ekleyerek bitkileri ekmesini tavsiye ettim.Boş akvaryuma konulacak 2torba kumda bitki yetişmez
Son olarak engin abi mesajına ve verdiğin bilgilere teşekkür ederim
Saygılarımla.
darXis 2010-03-01 17:20:38
Öyle tahmin ediyorum ki daha önce Bitkili Akvaryum sahibi
olmadığınız için böyle talihsiz açıklamalar yapmışsınız. Ama forumumuzda
Bitkili Akvaryumlar kısmında bitki akvaryumlarının nasıl olması
gerektiği hakkında oldukça fazla bilgiler mevcut. Yunus 250 litrede
beslenmeyebilir ama bitkili akvaryum bakımı da bahsetmiş olduğunuz kadar
basit ve 2 poşet kum ile olacak birşey de değildir :)
Sevgi ve Saygılarımı sunar Bitki Akvaryumları hakkında yorumlar
yapmak isterseniz forumda biraz araştırma yaparak daha kapsamlı
bilgilere sahip olup faydalı yorumlar yapmanızı tavsiye edebilirim..:)
[/QUOTE]Ben arkadaşımızı kendi bilgilerim ve deneyimlerimin ışığında yönlendirmeye çalıştım.Daha önce kendim de bitkili tank bakmıştım,ve 60cmlik küçük ölçekli tankımda saz ve amazonu sorunsuz büyütmüştüm.Günışığı kullandım ve kumum da beyaz quartstı unutmadan.Bitkileri aldığım yerin tavsiyesiyle kumumu biraz bitki kumuyla karıştırarak bitkilerimi ektim,yetiştirdim sonra da amerikan sevdam başlayınca 120cmye geçtim zaten.Kendi odamda 9w'lık tasarruflu ampul kullanıyorum,75cm'lik bir akvaryuma onu taktığımızda koca odayı aydınlatan ampulün ne ışık vereceğini herhalde takdir edersiniz.Ek olarak akvaryumun bulunduğu oda doğal günışığı alıyorsa bu bitkilerin gelişimi açısından çok daha faydalı olur.
Birçok hobici arkadaşımı da tavsiyelerimle yönlendirip sıkıntıları minimize edilmiş bitkili&kayalıklı akvaryum kurmalarını sağladığım için açıklamalarımda herhangi bir talihsizlik de görmüyorum.Sitede en çok vakit geçiren kullanıcılardan biri olarak da da gayet uzun süreli araştırmalar yapabiliyorum,ekstra bir araştırmaya ihtiyaç duymuyorum.
Ayrıca yanlış anlaşılmasın arkadaşımızın zaten 3-4cm kalınlığında kumu var(kendisi belirtmiş),ben içine 2torba bitki kumu ekleyerek bitkileri ekmesini tavsiye ettim.Boş akvaryuma konulacak 2torba kumda bitki yetişmez
Son olarak engin abi mesajına ve verdiğin bilgilere teşekkür ederim
Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir