Lepistes Üremesi
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2012 14:43
Oğuzhan bey bazı varyetelerde hamilelik karının davul gibi olmasıyla değil sadece sanki yem yemiş gibi bir şişkinlik ve siyahlıkla olur.Şaka değil :) bu konuda belirgin deneyimlerin yoktur muhtemel(15 lt ve lepistes) yorumlarıma bu şekilde yorum yapmamanı öneririm.Dediğim gibi siyahlık hamileliğe işaret.Akvaryumunuzda çok fazla sakalanacak alan ykosa siz görmeden önce zaten karınları çok şişmeyen annenin doğurduğu az sayıdaki yavrunun hepsi yeniyordur.Deniz beye sıcaklık konusunda katılıyorum.Sıcaklık etki ediyor(belki 2 gün) ancak bu balığın ömürünü kısaltmaya değmez zaten 2-3 yıl gibi kısa bir süre yaşıyorlar.Lepistesler için en uygun sıcaklık 24 derecedir.26 derece akvaryum balıklarının beslenmesi gereken ortalama sıcaklıktır.
malawi_cheart 2012-06-08 14:46:41
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2012 15:43
Lepistesler 4 ay olmuş yetişkin olmuşlardır.Birde kovalamaca belki oluyordur siz görmüyor olabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 00:27
Benim lepisteslerimin kaç aylık olduğunu bilmiyorum, 2 erkek 5 dişi var. erkeğin birisi sürekli dişileri kovalıyor sürekli anüslerine doğru ağzı ile hamleler yapıyor. Lepisteslerimin büyüklükleri serçe parmağımın yarısı kadar. benim gözümde yavrular ancak 3 aylık varlar mı bilmiyorum. erkeğin kuyruk rengi yetişkin bir lepistesin rengi kadar net,ancak yetişkin kadar geniş değil.
acaba yavru almak için daha çok bekler miyim?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2013 08:31
Canlı doğuran balıklara ilgi duyan hobicilerden en fazla şikayet aldığım konu hamile kalmama durumu. Ama ne hikmetse kim bana bir fotoğraf gönderse balığının hamile olduğunu görüyorum. Şöyle bir kanı var sanırım bunu yıkmak lazım. Ben balıklarımın çiftleştiğini hiç görmüyorum balığım hamile kalmıyor dolayısıyla. Arkadaşlar canlı doğuran grubu gün içerisinde her fırsatta çiftleşme ve kur yapma eğilimindedir. Gözlem saatlerinizin fazlalığı kur merasimlerini yakalamanız veya çiftleşme anına tanık olmanızı etkiler. Dişi balık hamileliği süresince yumurtaların döllenmesi için gereken dölü erkekten alır. Buna şahit olmamanız o balığın hamile kalmayacağını göstermez.
Birde genel bir sabırsızlık durumu hakim ki bu sabırsızlık işi oldukça yorar insanı. Halbuki balıkları kendi haline bırakın yeterli bakımını yapın ve onları mutlu edin emin olun onlarda sizin yüzünüzü güldüreceklerdir. Ayrıca lepistes yavrularının saklanma konusunda oldukça yetenekli olduğunu düşünürsek çok fazla endişe edecek bir şey olmadığına da inanıyorum. Lepistes balıklarında aynı batımda doğan erkek balıklar dişi balıklara göre daha çabuk ergenleşirler. Ergenleştiklerini gonopod yapısından ve renklerinden kolayca anlayabilirsiniz. Ergenleşen erkekleri yavru akvaryumu kullananlar yavru akvaryumundan alarak ana tanklarına atabilirler. Böylece dişi balıklara nasıl kur yaptıklarını ve çiftleşme merasimlerini de gözlemleme şansınız olabilir. Yavrudan büyüttüğümüz dişi balıkları döl almamaları için yavrudan büyüttüğümüz erkek balıklarla aynı zamanlarda atmıyoruz akvaryuma. Ergenleşme safhasında ki dişilerin henüz yumurta oluşumu bile doğru dürüst tamamlanmamışken döl alması her zaman sıkıntılı doğumlara neden olmuştur. Doğum sırasında henüz doğum yapma yetisine sahip olmayan dişi balığımızı strese girip kaybetme riskimiz oldukça fazladır. Ayrıca henüz karın bölgesindeki kasılma kasları gelişmediği için doğum bir kabustur bu balıklar için.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2013 02:01
1) 4 aylık olan bir lepistes üremeye çoktan başlaması gerekiyor. Her zaman kovalayacak diye bir şey yoktur siz akvaryumu izlemediğiniz zamanlar kovalayabilir.
2)Renklenebilir, daha doğrusu rengi tam oturur artık.
3)Isıtıcılar yazın çalışmıyor çünkü havalar sıcak artık ama bu çıkaracağımız anlamına gelmiyor. Aniden gelen bir serinleme durumunda ısıtıcı çalışabilir bu yüzden çıkarmak yanlış olur.
Saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2013 08:29
[QUOTE=OguzhanPAR]
3)Isıtıcılar yazın çalışmıyor çünkü havalar sıcak artık ama bu çıkaracağımız anlamına gelmiyor. Aniden gelen bir serinleme durumunda ısıtıcı çalışabilir bu yüzden çıkarmak yanlış olur.
Saygılar..
[/QUOTE]
Açık söylemek gerekirse 1 ay önce forumdan ilan ettiğim üzere ısıtıcıyı fişten çıkardım. Yıllardır Haziran ayında ısıtıcıyı fişten çıkarırım hiç bir zaman aniden serinleme gibi bir duruma rastlamadım. Aksine zaman zaman sump bölmelerinin içerisine attığım buz kalıplarıyla 3-4 günde bir derece soğumasını sağlıyorum akvaryumun. Çıkarmak yanlış olur ibaresi bence yanlış olur. Evin soğukluğu sıcaklığı, güneş alma durumu önemlidir. Benim 450 litrelik tankım sürekli soğutulmaya ihtiyaç duyarken başka bir odadaki 420 litrelik tankım şu gün itibariyle 26 derece de sabit kalmakta. Bu da gösteriyor ki aynı evde odalar arasında ki sıcaklık farkı bile akvaryumun ısısına direk etki etmekte...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir