lepistes varyeteleri renk tanımlamaları
Deltas
Deltas üçgeni 55 ile 75 derece olabilir ama 60 ie 70 arası idealdir.
Deltas
Kırmızı: Kırmızılar çok koyu gri vücut suşlarının parlak altın vücut suşları arasında değişebilir. Bu altın kırmızı türdür. İFGA gösterilerinde en popüler kırmızı formdur.
H/B Red: Yarı siyah kırmızı gerçek yarı siyah vücuda sahip olmalıdır ve belirgin kırmızı yüzgeçlere. Yüzgeç renkleri açık kırmızı ile neredeyse maun arasında olabilir.
Blue: mavi açık gökyüzü mavisi ile koyu mavi arasında değişebilir, neredeyse siyah bile olabilir. Bu tür orta tonludur. mavi değişik tonlar alabilir veya belirli ışık altında rengi değişebilir.
H/B blue: yarı siyah mavi gerçek yarı siyah vucuda sahip olmalıdır ve yüzgeçler mavi olmalıdır. Mavilik ışıkta değişebilir tıpkı bu türdeki gibi neredeyse siyah olabilir.
Yeşil: yeşillik açık nane yeşili ile çok koyu yeşil orman rengi arasında değişebilir tıpkı bu tür gibi. Yeşillerde maviler gibi ren tonu değişkendir hatta Işık altında renkleri değişebilir.
H/B yeşil: yarı siyah yeşil, tüm yarı siyah vucutlularda olduğu gibi vucut rengi yarı siyah olmalıdır. Yüzgeç tonları diğer varyetesi olan yeşil gibi değişebilir.
Mor: Mor çok açık lavanta rengi ile siyah arasında değişir.
Başka bir türü olan moscow morunun rengi ışık altında değişebilir.
HB mor: HB mor gerçek yarı siyah vücut rengine sahip olmalıdır. Renk tonları çok açık ile çok koyu arasında olabilir. Bu tür orta renklidir.
Sarı: Sarı renk baştan kuyruğa kadar kaplamalıdır. Ancak bu resimdeki gibi transparanda olabilir.
HB Sarı: HB Sarı hoş tereyağı rengi taşımalı ama bu resimdeki gibi açık renkte olabilir. Gerçek yarı siyah gövde rengine sahip olmalıdır.
HB Pastel: HB Pastel herhangi bir rengin açık tonları olabilir. Beyazda dahildir. Bu resimdeki türde yüzgeçler beyazdır. Ve genellikle show standlarında bu renkler görülür.
HB AOC: Tüm HB’ler gibi yarı siyah AOC’ler gerçek yarı siyah vücut rengine sahip olmalıdır. Yüzgeçler standart olan diğer HB sınıflarından başka herhangi bir renge sahip olabilir.
Açıklama:
AOC : standartlarda tanımlanan renklerin dışında kalan herhangi bir renk veya renkler.
Siyah: HB’lerden farklı olarak siyahlık balığın ¾’ü kaplamalıdır. Daha fazla siyah renkle kaplı vücut makbuldür.
Multi: Herhangi bir renk olabilir ama yüzlerde en az üç renk görülmek zorundadır. ( Yada aynı rengin farklı tonları olabilir.) Ve min %15’i 3. renk olmalıdır.
Kırmızı Albino: Kırmızı Albino, herhangi bir kırmızı varyetenin albino formudur. Kırmız/Pembe göz sınıfını içinde geçerli olur. Yüzgeçlerin rengi farklı olabilir. Ama koyu renk tercih edilir.
AOC Albino: bu albino versiyonu kırmız renk dışındaki herhangi bir standart veya standart olmayan renk sınıfları içindir. Bu sınıda dahil olanların gözleri kırmızı / pembe olmalıdır.
Red çiftrenk: kırmızı bicolor iki renge veya aynı rengin farklı tonlarına sahip olmalıdır. Yüzgeçlerindeki kırmızı ile birlikte en az % 25 ikinci renk olmalıdır. Ana renk %51 ikincil renk %49 ideal formdur.
Mavi / Yeşil çiftrenk: mavi / yeşil bicolor ana renk olarak mavi veya yeşile ve en az %25 ikinci renk ve tonlarına sahip olmalıdır. Yine %51 ana renk ve %49 ikincil renk ideal formdur.
Snakeskin Variegated: Snakeskin Variegated üzerindeki desen bütün olarak en az yüzgeç ve vucudun %60 kaplamalıdır.
Snakeskin Solid: Solid Snake , deseni bozulmadan vucudun %60 kaplamalıdır. Yüzgeçler baz renk olmalıdır. This gup does not have have a matching dorsal, which is a major fault.
Bronze : bornz vucut rengidir. 25% of the body must be covered in darkly edged scales. Yüzgeçler herhangi bir renk olabilir.
Gold: altın vucut rengidir. Tereyağı sarısı / altın rengi vucudun % 25 kaplamalıdır. Yüzgeçler herhangi bir renk olabilir.
AOC: AOC diğer herhangi bir renk anlamına gelir. Diğer standart sınıflarında değerlendirilemeyen türler içindir. Bu tür pastel renklidir. Gözdeki kırmızılık fşashtan kaynaklanmaktadır.
AOC Bicolor: AOC Bi iki renk veya aynı rengin tonlarına sahip olmalıdır. İkinci renk minumum %25 olmalı. Ana renk herhangi bir renk veya kırmızı, mavi, yeşil olabilir.
KILIÇ KUYRUKLULAR VE YUVARLAK KUYRUKLULAR.
Kılıç kuyruklular çift kılıç veya tek kılıç kuyruk yada tek kılıç kuyruk alt veya üst kılıç kuyruk olabilir.
Tek kılıç kuyruk: tüm renk (vucut/ göz) ve desenler kabul edilir. Kuyruğun kılıç dışındaki bölümü açık renk olabilir.
Çift kılıç kuyruk: tüm renk (vucut/ göz) ve desenler kabul edilir. Kuyruğun kılıçlar dışındaki bölümü açık renk olabilir.
Dişiler
Dişiler için Tanınan üç kuyruk şekli vardır.
delta, shark and round.
Kırmızı: kırmızı renk kuyruğun en az %51 görünmelidir.
H/B kırmızı: kırmızı tuxedo, vucudu yarı siyah olmalıdır.
Siyah: siyah renk kuyruk ve vucudun ¾ de görünmelidir.
Mavi / Yeşil: mavi-yeşil , mavi veya yeşil olabilir ancak bir renk veya baksa bir renk görünmelidir.
Albino: tür kımızı/pembe gözlü olmalıdır. Irkın rengi önemli değildir. Bu bir kırmızı albinodur.
H/B AOC: herhangi bir renk yarı siyah olabilir ancak gözdede yarı siyah belirgin olmalıdır. Bu resimdeki tabiî ki mavi yarı siyahtır.
Bronz:Bronz vücut rengidir ve muhakkak gövdenin %25’inde koyu kenarlı pullar olmalıdır.Dahası,renkli kuyruk kabul edilebilir.
Altın:Altın gövde rengidir ve tereyağı sarısı/altın rengindedir.Kuyruk herhangi bir renk olabilir.
AOC(Any Other Color-Değer Herhangi bir Renk): Diğer standart sınıflamalara girmeyen renktekilerdir.
Acemi: Yıllık acemi yarışmasında üçüncülükten daha yüksek derecesi olmayan ve IFGA’dan herhangi bir ödül kazanamayandır.Herhangi bir renk bu sınıfa girebilir.
Kıdemsiz genç:Gösteri sezonu başladığında 16 yaşında veya daha küçük olan sergicidir(Yıllık yarışmanın ilk gösteri olduğunu hatırlayınız)Herhangi bir renk bu sınıfa girebilir.
ÜRETİCİ
Üretici erkek:Erkek üretim sınıfları 5 eş erkek içindir.Herhangi bir renkte olabilirler.
Üretici dişi: Dişi üretim sınıfları 3 eş dişi içindir.Herhangi bir renkte olabilirler.
Çeviri : Raif ARDA ve Cem EMRE
İzinsiz yayınlanamaz.
Beğenenler: [T]223570,Köprülü_[/T]
Teşekkür Edenler: [T]223570,Köprülü_[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Çok güzel bir çalışma olmuş kardeşim bravo ellerine sağlık bu güzel bilgileri biz sevgili hobicilerle paylaştığın için.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Raif abi eline sağlık çok faydalı bir çalışma olmuş. Canlı resimli örnekler ise anlaşılmasını kolaylaştırmış.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir