lepisteste karın şişliği
Canlıdaki Belirtiler: aşırı karın şişliği
Akvaryum Kapasitesi (litre): 200 LT
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: tek tür ve ırk
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 derece
Filitrasyon: dış fitre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: sadece su dengeleyici.
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 3 gün önce 3/1 su değişimi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Dropsy
Balik bir balon gibi siser ve gözleri yerinden firlayacakmis gibi olur. Bazen bu semptomlarla beraber pullari disa dönük olur. Görünüsü ayni balon baliginin sismis haline benzer. Tankin üstünden bakarsaniz sanki hamileymis gibi durur ve genelde yüzme hareketlerini kontrol etmekte zorluk çeker. Balik sanki çok yemis de sindirememis insanlar gibi sik sik nefes alir. Diskisi seffaf ve sümügümsüdür. Dropsy'nin en muhtemel etkeni vardir:
1)Kötü su kosullari: Baligin basa çikamayacagi kadar yüksek nitrat seviyeleri ile yem artiklarindan ve diskidan kaynaklanan çözünmüs organik bilesikler.
2)Uyum stresi: yeni gelen baligin yasadigi uyum sorunu veya tanktaki heyrarsinin en altlarinda bulunan bir baligin sürekli olarak diger fertler tarafindan yapilan saldirilara maruz kalmasi.
3)Suda yasanmis olan ani degisiklikler: pH'nin fazla düsmesi veya yükselmesi, akvaryumcudan farkli sartlarda veya pH'da beslenmis bir baligin sizin tankiniza geldiginde daha farkli degerlere alismak zorunda kalmasi.
Bu tür etkenler balikta ya suyun sindirim sisteminde birikmesine ve orada zehirli gazlar olusmasina yol açar, ya da sindirim siteminde bakteriyel/viral enfeksiyonlara sebep olur. Balik çikardigindan daha hizli su yuttugu için karin bölgesi siser. Dropsy. tipki bloat gibi, nadiren tankin diger sakinlerine bulasir. Ancak tedavi için siz etkilenmis baliginizi gene de ayri bir tanka alin. Erken bir tedavi ile baliginizin kurtulma sansi yüksektir. Dropsy'nin ilk safhalarinda balik karni sis olmasina ragmen yemesini sürdürür. Baliginiza pellet türü yem veriyorsaniz, pelletlari bu dönemde islatip beklettikten sonra yedirin, böylece sindirim sistemini zorlamamis olursunuz. Bir kapta akvaryum suyu ile beklettiginiz pelletlara buzdolabinizda bulabileceginiz vitamin komplekslerinden birini ekleyin, özellikle C vitamini olan bir kompleks olsun. Pelletleri 10 dakika kadar suda beklettikten sonra baliginiza yedirin. Ayni islemi pul yem ile de yapin. Yemde bir degisiklik yapmayin, her zaman ne veriyorduysaniz onu verin. Antibiyotik içeren yemler de kullanabilirsiniz. Tedavi için kullanacaginiz ilaçlar metronidazole veya genis spectrumlu gram negatif ve gram pozitif bir antibiyotiktir. Piyasada metronidazole içeren ilaçlardan biri Flagyl 500mg (Eczacibasi) adi ile satiliyor. Metronidazole'u her 50 litre için 1 hap olacak sekilde suda eritip tanka dökün. 24 saat sonra en az %50 su degistirin ve tekrar ayni dozaji uygulayin. 3 günlük tedavi sonrasi baliginizin sisligi inmemisse tekrar ayni islemi uygulayin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Balık Bazen Ters Yüzüyormu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir