Lütfen Yardım Edin. Beta Balığım Çok Hasta.


cihatgrÇevrim Dışı

Kayıt: 25/08/2024
Mesaj: 2
cihatgrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2024 15:57
Merhaba, 2-3 hafta önce bir beta balığı aldım. Aldığım yerde bir poşetin içinde yaşıyordu. Başka poşetlerde yaşayan 3, 4 beta balığı daha vardı ve *lmüşlerdi. Bunu aldım (aldığımda da çok küçüktü ve çok sağlıklı gözükmüyordu) yanında beta akvaryumu verdiler. Bir de yem verdiler bu onun için uygun diyerek. 2-3 haftadır bir sorun yoktu. Günlük düzenli olarak az miktarda yemden veriyordum. Haftada bir suyunu değiştiriyordum. Ama değiştireceğim suyu dinlendirme yapmam gerektiğini bilmiyordum. Akvaryum içinde plastik bitki ve zeminde renkli taşlar vardı (şimdi geç olsa da çıkardım onları plastik salınım yapabiliyormuş). 2 gündür doğru düzgün yem yemiyor. Su üzerinde yan durmaya başladı. Yüzerken yan yüzüyor ve çok az hareket ediyor. Rengi baya soldu, yüzgeçleri de aynı şekilde tel tel oldular. Ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olur musunuz? Geç olsa da kurtarabilir miyiz? [:'(]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249730/250820241552301.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/249730/250820241552311.jpg[/IMG][EDIT]cihatgr,2024-08-25 16:00:06[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UKSTUDIOÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 48
UKSTUDIOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2024 21:20
Öncelikle Balığınızın sağlığına kavuşması zor çünkü önce suyu sağlıklı bir forma getirmeliyiz ama balığın o kadar ömrü olduğu meçhul
Sizin yapmanız gereken suyun bakteri kültürü oturmuş olduktan sonra balık eklemekti bunun için de
dinlendirilmiş suya bakteri kültürü ekleyip (yada aşılama yöntemi de olabilirdi) filtrasyonlu şekilde akvaryumun tam randımanlı halde 1 hafta gibi bir süre çalışması gerekiyordu daha sonrasında akvaryumcudan aldığınız balığın suyu ve sizin suyunuzun aynı dereceye getirilmesi ve balığı akvaryumunuzun suyuna alıştırdıktan sonra balığın olduğu suyu akvaryuma eklemeden sadece balığı eklemeniz gerekirdi bunlardan sonra dinlendirilmiş su ile haftalık su değişimleri ile ilerleyebilirdiniz bu arada akvaryumdaki renkli taşları ve plastikleri çıkarmanız iyi olmuş bunlar para tuzağı.
Balığınızın suyunu sağlıklı bir hale getirebilmek için su değişimleri yapılabilir ve suyunuzdaki azot dengesini oturtmak için akvaryuma amonyak kaynağı olarak yem atabilirsiniz bu sayede filtredeki amonyağı-nitrite-nitriti-nitrata dönüştüren bakterilerin oluşumunu sağlayabilirsiniz bu denge oturmaz ise akvaryumunuzdaki atıklar başka bakterilerin üremesine ve balığınızın bu şekle gelmesine, suyunuzun bulanmasına neden oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cihatgrÇevrim Dışı

Kayıt: 25/08/2024
Mesaj: 2
cihatgrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2024 21:57
Anladım benim hatam tam olarak araştırmadan balığı almak oldu bunun için üzgünüm. AQUAXI MYCRO-FISH diye bir ilaç aldım suyuna ekledim iki damla kadar. Bir etkisi olur mu sizce? Su dengesini ve filtrasyonunu başka bir akvaryumda yapsam sonra balığı yeni akvaryuma koysam bu saatten sonra bir etkisi olur mu, 1 hafta gibi bir süreden bahsediyorsunuz bu saatten sonra geç mi olur? Cevabınız için teşekkür ederim bu arada.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir