Malavi Şöleni-2
Sevgili Akvaryum dostları,
2002 senesinde bir bardak içinde hediye gelen bir çift lepistesle başlamış olduğum hobide onuncu yılımı doldurmak üzereyim. Bu on yıl içerisinde tüm dostların başına geldiği gibi türlü türlü olaylarla karşılaştım. 50 litrelik akvaryumda binbir çeşit balık besleyenlerden, otçul balıkları etçil yemlerle besleyenlere, amerikanlarla afrikalıları bir araya koyup, tropikallerle tanganikayı çorba yapanlara kadar türlü insanlarla karşılaştım. Bu süreç içerinde en doğrunun okuyarak, araştırarak bulunabileceğini bir kez daha öğrendim. Okumak araştırmak akvaryum hobisinin olmazsa olmazı bence.
2008 senesinde tesadüfen üye olduğum forumda da dördüncü yılımı dolduruyorum. Sadece cevap yazmış olmak için cevap yazmamaya elimden geldiğince dikkat ettim. Ancak üzülerek görüyorumki konu hakkında herhangi bir bilgisi olmayan arkadaşlar bile, “bilgilerini” paylaşmakta sakınca görmüyorlar.Yani klavyesi olan yazıyor. Buranın bir forum sitesi olduğunu unutmadan bilgi sahibi olduğumuz konuları, başka arkadaşlarla paylaşarak onların da hobide daha ileriye gitmelerinde aracı olmamız gerektiğini düşünüyorum. Kendimce önemli gördüğüm bu konuyu siz değerli dostlarla paylaşmak istedim,amacım kimseyi üzmek yada kırmak değil,sadece biraz daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.
Daha önce de bu forumda paylaştığım akvaryumumun son halini bir kez daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Kurulumu yaklaşık iki sene oldu. Akvaryumdaki tüm balıkları yavruyken aldım,şu an tam damızlık boydalar. Balıkların yavruları bile akvaryumda kendi hallerinde büyümeye başladılar. Bufferı ve tuzu balıkların doğal ortamının, akvaryum şartlarında mümkün olduğunca sağlanması için kullanıyorum. pH 8.2 civarında sabitlenmiş durumda.Sabah ve akşam günde iki kez yemleme yapıyorum. Akvaryum ve içindeki canlılar ile ilgili ayrıntılı bilgi aşağıda verilmiştir. Yapılan tüm çekimler Fuji FinePix S3200 ile yüksek çözünürlükte tarafımdan çekilmiştir. Fotoğrafların yanında bir de slayt gösterisi ekliyorum. Beğeneceğinizi umarım. Saygılar.
Boyut (cm):150x50x65
Kapasite (litre):487
Canlılar:
Cynotilapia afra (Cobue), Cynotilapia afra (Jalo reef), Cynotilapia afra (lions cove), Pseudotropheus saulosi, Pseudotropheus sp. “elongatus mpanga”, Cynotilapia pulpican, Pseudotropheus demasoni,
Malzemeler:
Tetratec ex 2400 dış filtre
Jager 300 watt ısıtıcı
Unistar çift çıkışlı hava motoru
1-2 mm silis kum yaklaşık 40 kilo
Fosil kayalar.
Akvaryum Bakımı:
Haftalık düzenli olarak 20 litre dip çekimi ve cam temizliği.4-5 ayda bir dış filtre temizliği.
Kullanılan Yemler:
Tropical spirulina super forte granulat, Tropical spirulina super forte flakes, Tropical cichlid spirulina medium sticks, Tropical Spiru Tabin, JBL Spirulina, Sera Granu green.
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Seachem Tanganika Buffer, Seachem Cichlid Lake salt.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tasların üzerinde yosun ne kadar zamanda bu duruma geldi ?
Direk yeşerdilermi yoksa önce sararıp sonramı yeşerdi ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir