Mango Kökü
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2008 10:22
Benim canlı doğuran akvaryumumda bir tane mango kökü var.Suya baya bir sarılık veriyor.Bu suya verdiği sarılık acaba hep sürecek mi yoksa bir zaman sonra bitecek mi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2008 10:30
Mango kökleri suya salınım yaparak yumuşatırlar genelde bu sebepten dolayı yumuşak suda yaşayan türler için kullanılır, uzunca bir zaman da suya yaptıkları salınım kesilmez.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2008 10:30
Kaynatıp koyarsan bu sarılık daha az olabilir. Belki sonradan geçebilir, bir zararı olmaz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2008 10:57
Salınıp yapması için atıyoruz sonuçta sarılık da akvaryuma farklı bir hava katıyor bence hiç dokunma, eğer akvaryumcu doğru söylüyor ise bir zaman sonra gidecekmiş sarılığı. Ama ben de mango kökü kullanmayı bıraktım onun yerine dış motora su yumuşatıcı taşlar var adını bilemiyorum ondan koydum bir renk salınımı da yapmıyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2008 19:20
Her seferinde suyun içine karışan madde oranı daha da az olur.Bu da bir süre sonra sarılığın azalması demektir.Eğer dekoratif anlamda düşünmüyorsanız ben mango kökümü parçalara bölüp,sarı su oluşturmayı durduranı atıp yenisini ekliyordum.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2008 19:21
Merhabalar. Genelde yumuşak sularda yaşıyan balıkların doğal ortamında yapraklar, dallar, ağaçlar, v.s. gibi şeyler bulunmaktadır. Haliyle bunlarda suyun rengini sarımsı hale getirir. Bunların hepsi doğal ortamda olduğu için, sizin tankınızın suyununda sarımsı renk alması bence doğallıktan yana olacaktır. Mango kökünün salınıp yaparak suyun rengini değiştirmesi bence doğallıktan yana güzel olduğudur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2008 13:42
Arkadaşlar Mango kökünün Kaynatılması hakkında bilgi verebilirmisiniz . Sipariş verecemde bilmediğim işe kalkışmak istemiyorum..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2008 13:59
Kökü alıp bir kova içersine at ve kovayı sıcak su ile doldur, 3-5 saat beklet.
Daha sonra eline sert bir fırça al ve kökün her yerini iyice fırçala ve su ile durula. Sonra suyu tazele ve içersine biraz kaya tuzu ekle(1 su bardağı) ve 3-5 saat daha beklet ve çıkar yine durula. 3.aşamada suyu yine tazele ve içersine metilen mavisi ekle ve ertesi günü bekle. Ertesi günü iyice durula, yani bir günde kök hazır. Bunu daha önce forumda paylaşmıştım. Ordan kopyalayıp buraya yapıştırdım.p.scalare 2008-09-28 14:00:36
Daha sonra eline sert bir fırça al ve kökün her yerini iyice fırçala ve su ile durula. Sonra suyu tazele ve içersine biraz kaya tuzu ekle(1 su bardağı) ve 3-5 saat daha beklet ve çıkar yine durula. 3.aşamada suyu yine tazele ve içersine metilen mavisi ekle ve ertesi günü bekle. Ertesi günü iyice durula, yani bir günde kök hazır. Bunu daha önce forumda paylaşmıştım. Ordan kopyalayıp buraya yapıştırdım.
Not: Mango bir meyve ağacıdır. Meyvesi kavunumsu kokar bu ağacın kökü akvaryumda kullanılmaz.
Mangrowe kökü bataklıkta yetişen bir ağaçtır ve buağacın kökü akvaryumda kullanılır. Yani mango başka mangrowe başkadır. Birbirleriyle hiç alakası yoktur.
İsim benzemesi olabilir ama karışıklık yarattığı için açıklama ihtiyacı duydum. Lütfen yanlış anlaşılmasın. Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2008 14:07
Çok teşekkür ederim. İşime yarayacak, sağ ol.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir