ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bvarisli
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
146
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ağustos 2007 16:56
Son Ziyaret:
17 Kasım 2024 17:28
Toplam Mesaj:
2420 [0.38 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış VARIŞLI
Doğum Tarihi:
13 Mayıs 1982
Yaş:
42
İl:
Bursa
Meslek:
Bilgi İşlem
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barış VARIŞLI 50*42*50(Y) Nano Resif 45*27*30(Y) Hi-tech Bitkili 35*20*20 Low tech karides

SON 10 MESAJI

4a Konsept Tanıtım
4 farklı konsepti yanyana kurarak çok güzel bir seyir zevki elde etmişsiniz tebrik ederim. Takipte olacağım konunuzu.
Bitki Akvaryuma Tavsiyeler, Fikirleriniz Önemli
Merhaba,

Hi-tech konusunda https://www.akvaryum.com/Forum/bitki_akvaryumunda_basarihi-tech_k162934.asp sayfasını inceleyebilirsiniz. Low tech konusunda bildiğim kadarıyla sabitlenmiş bir konu yok ama forumda aratırsanız pek çok konu çıkacaktır.
Tetra Akvaryumu Hakkında
Merhaba Osman bey, akvaryum ölçüleriniz biraz büyük olduğundan bitkiler az gözüküyor haliyle. Bir de tavsiye olarak bolca kök ya da kaya eklemesiyle hoş bir dizayn yapıp boş kısımlardaki görselliği arttırabilirsiniz. Mayalı sistem kullandığım zamanlarda 2,5 litrelik kola şişesinin kapağını havya ile hortum bağlantı aparatının geçeceği kadar deler ve hem içten hem dıştan jabon yapıştırıcısı ile iyice yapıştırırdım. Kola kapakları zaten gaz kaçırmayı önlediği için gaz kaçağı problemi yaşamazdım. Mayalı co2 için se birçok tarif var. Maya, şeker karışımına süt eklenen tarifinden kuru ya da yaş maya kullanın diyenlere kadar çok çok tarif var ama en basit haliyle su, şeker ve kuru maya ile de co2 elde edilebiliyor.

Kullandığınız diy sıvı gübreler nedir ve ne kadar kullanıyorsunuz bilmediğim için birşey diyemiyorum ama yosun probleminin genel sebebi onlardır. Özellikle diy gübreler ticarilere oranla daha yoğun formda olduğu için 1-2 ml fazla kullanım bile etki edebilir. Ben seachem' in gübrelerini ve seachem sayfasındaki gübreleme periyotlarını kullanıyorum. Yosun yiyici olarak alabileceğiniz hemen tüm canlılar bir süre sonra işe yaramaz hale geliyor. Ben son dönemde panda garra rufa kullanıyorum. Araştırdığımda hemen her yerde en iyi yosun yiyici o olarak geçiyor. Nerite salyangozların çok bir etkisini görmedim ama sayıca az aldığım için olabilir. Bir de bazen akvaryumdan çıkabiliyorlar.

Salyangoz için çok eskilerde makrakanta balıklarını kullanırdım ama uzun süredir hiçbir akvaryumcuda göremedim. Hem görsellikleri hem hareketlilikleri çok iyi balıklardı. Katil salyangozlarda dediğiniz gibi yiyecek salyangoz kalmadığında maalesef ölebiliyorlar.
Glossostigma Elationides Çimlendirme Destek !
Merhaba, bu konu benim de merak ettiğim hatta denemek istediğim bir durumdu. Okuduğum konularda ve izlediğim videolarda da sizin uyguladığınız yöntemler tavsiye ediliyor hep. Tek aklıma gelen ısı olayı. Yanlış hatırlamıyorsam tohumlar filizlenip yayılana kadar ısının aynı akvaryumlardaki gibi 24-25 derece civarlarında olması gerektiği. Belki ısıdan kaynaklı olarak sizde büyüme ve yayılma olmamış olabilir.
Kum?
Merhaba, jbl manado maduru olarak tavsiye etmeyeceğim bir kum. Kum' dan 10 cm üstte duran ve kafası yukarı doğru olan dalga motoru bile kumu bir uçtan diğer uca itebiliyor. Bitki dikip tutturmak ayrı bir dert, bitkiler köklenene kadar sürekli yüzeyde geziyor. Yıkaması ayrı bir dert' ti ki bazı yerlerde yıkamadan kullanın diyorlar ama içinden çıkan totru çok fazlaydı. Araya sineklik koymazsanız muhtemelen ara boşlukları doldurana kadar manado direk lav kırığının aralarına çökecektir. Çok hafif yapıda bir kum ve akvaryumun içinde maşa ile çalışırken bile savurabiliyorum.
Bitki Akvaryuma Tavsiyeler, Fikirleriniz Önemli
Merhaba Sergen bey,
Öncelikle yeni kurulumunuz hayırlı olsun. Ölçüler bitkili akvaryum için oldukça güzel.

Taban bitkisi kullanmak istiyorsanız co2 ve iyi bir aydınlatma olması gerekli. Aydınlatma için farklı markaların high-tech ürünleri mevcut, şuan marka model öneremiyorum ama biraz araştırma ile bulabilirsiniz.
Monte carlo ile gül ve anubias pek uyumlu bitkiler değil. Eğer low tech bir kurulum yapmayı planlıyorsanız ortalama bir aydınlatma, gül, anubias vs gibi bitkilerle subulata tarzı nispeten uzun boylu bir taban bitkisi tercih edebilirsiniz.
Balık tercihi tamamen zevke kalmış olmakla birlikte sizinki gibi ölçülerde bir akvaryumda sürü balıkları çok hoş duracaktır. Rasbora, neon-kardinal neon, ya da herhangi bir sürü olıuşturan farklı tetra türleri güzel olur.
Taban kurulumunda da lav kırığı yerine en alta bir ya da birkaç katman besin katkılı kumlardan, ( Jbl Aqua Basis Plus, Tropica Plant Growth Substrate vb..) üstüne de bitki köklerinin rahat tutunabileceği ve gelişebileceği ürünlerden birini tercih edebilirsiniz.

Co2 konusu da yukarıda yazdığım gibi high-tech kurulum düşünüyorsanız şartlardan biri ama tek başına yeterli değil. Uygun ve yüksek bir ışık kaynağı, düzenli gübreleme gibi ekstraları da gerektiriyor. Co2 ile ilgili gerek forumda gerekse de google' da arama yaparak bir sürü bilgiye ulaşabilirsiniz.
Montecarlo Hakkında Bilgi Lazım ?
In vitro bitkiler çok uzun süre beklemediyse tutunmada ve gelişmede çok farkı yok budama saksı bitkilerden. Hatta in vitro' lar saksı bitkilere göre biraz daha sağlıklı ve düzgün formda oluyor. Kendi akvaryumumda ektiklerim Birkaç hafta içinde adapte olup yayılmaya başladılar. In vitro alırken dikkat etmek gereken şey sararmış olmaması. İlk aldığım in vitro taban bitkisi biraz sarımsıydı ve eridi gitti. İkinciyi İnternet üzerinden bir akvaryumcudan aldım ve formları çok güzeldi ve şuan tabanı tamamen kapladılar. Aydınlatmam creaqua nano elite black.
Kakadu Yavrularının Cinsiyeti
Yusuf bey balıkların ikisi de dişi gibi gözüküyor. Dişilerin gövdeleri genelde sarı renkte oluyor ve sırt yüzgeçlerinin ucu çok az sivri oluyor erkeklere göre. Yarvular ne kadarlık oldular?
Bursa İçi Kapıya Getiren Petshop Varmi
Betta marketim' e en fazla 5 dakika yürümeyle ulaşırsınız kent meydanından.
Apistogramma Kakadu
Kakadu ve agassizii her zaman favorim olmuştur, şuan da da bir çift kakadum var ve yeni yavruları oldu. Dakikalarca akvaryumun karşısında birbirimizi izliyoruz :) Tatlı su akvaryumu deyince aklıma direk kakadu ve agassizii geliyor. Maşallah sizin canlılar da çok güzeller, güle güle büyütün.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 21 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.