ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AGARTALI
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
31
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Haziran 2013 15:51
Son Ziyaret:
22 Ağustos 2019 00:40
Toplam Mesaj:
837 [0.20 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
DOĞAN TAYFUR
Doğum Tarihi:
12 Mayıs 1974
Yaş:
50
İl:
Adana
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Hangi Moss Türü Ağaç Dekoratifine Uygundur
Tasarımınıza göre her moss olabilir, fakat fissidens başkadır.
Su Degisimi Sonrasi Olumler
Kabuksuz artemia doğrudan akvaryuma atılıyorsa tehlikeli olabilecek bir yem. Bir kaba su konarak balıklara verilmeden önce o suda 5-10 dakika bekletilmeli.
Dış Filtre Olan Akvaryumda İçfiltreye Gerek Var Mı
Akvaryumda beyaz kumlarda sararma aslında pek kaçınılası birşey değil. Görsel olarak çok rahatsız edici değilse ara sıra dip kumunu bir çubuk - tırmık gibi vs. bir şeyle yüzeysel olarak hareketlendirip giderebilirsiniz. Balıklarınızla çok uyumlu olmasa da çöpçü balıkları - vatozlar vs ( su değerlerinize en uygunlarıyla) tabanı hareketlendirerek bundan kısmen kurtulabilirsiniz. Ben önceki Tanganyika akvaryumlarımda ince mercan kumu kullanıyordum kar gibi beyaz olmadığından ve balıklarım daha iri kumla oynayan kur yapan kovalamaca yapan balıklar olduğundan sorun olmuyordu. Kısacası sorunu farklı renkte kum kullanarak ya da tabanı yüzeysel olarak arada kurcalayarak çözebilirsiniz. Işıklandırmanın az olması ve ya çok olması değişik alg oluşumlarına da neden olabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=NQN_0NnRBI8

Linkteki dediğim şeyin hazır satılanı. Mantığı da dış filtreden su çıkışına ince bir hortum yardımıyla hava girişi sağlamak. Filtre çıkışına uygun bir hortumu delip ince hortumu ona takıp onu da filtre çıkışına takarsan olay tamam. Şelale aparatın varsa onu da çıkışa takarak su yüzeyini hareketlendirip oksijen sağlayabilirsin.
Yeni Akvaryumumu Düzenledim Nasil Görünüyor ?
Emeğinize sağlık. Grup bitkileri gruplar halinde ve bitkileri büyüme şekillerine göre yönlendirmenizi tavsiye ederim. İleride kökten bitki çekmek görsel olarak can sıkıcı olabilir.
Akvaryum Kapağı Buharlaşıyor
Buhar camlarınızın, akvaryuma göre bir tarafının diğer tarafından daha yüksek olmasın dolayı buhar doğal olarak yüksek olan yerden çıkış yapmaya çalışır. Bu da aşağıda kalan bölgeden daha az yukarıda kalan bölgeden daha fazla su buharı çıkışına neden olur. Bu şekilde buharı yönlendirebilir, çıkışları süngerle kapatabilir ya da bir kaç küçük boru vs yardımıyla buharı kapaklara temas ettirmeden yönlendirip kapaktan daha yukarıda bir yerlerde salabilirsiniz. Sağlıcakla.
Dış Filtre Olan Akvaryumda İçfiltreye Gerek Var Mı
[QUOTE=emre4234]
1- akvaryum kumum beyaz, 0,5 incelikte olan kum sanırım ve akvaryumum güneş görmediği halde kum yuzeyımın sararma problemini gideremedim bi türlü,

[B](Aydınlatma - dip temizliği ve sirkülasyon gibi nedenlerden dolayı oluyordur bunlara dikkat ederseniz sararma oldukça yavaşlar.)[/B]

2- kablo ve dış filtremin hortumlarının geçmesi için üst camın sağ sol iki köşesi kablo ve dış filtremin hortumlarının geçmesi çaprazlama kesik ve dolayısı ile ısıtıcı kablosunun gectiği ve ısıtıcının oldugu köşe sıcaklıktan dolayı ısınıp akvaryumun üst kapağı mdf tek köşeden nem yapıyor bunu nasıl engelleyebiliriz ?

[B](Mdf'nin nemlenen bölümünü lamine kaplayabilirsiniz.)[/B]

3-Akvaryumda dış filtrem mevcut, Hava taşım da mevcut, iç filtremde. Görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak adına iç filitreyi çıkarsam hava tasını calıştırmadan, nasıl akvaryuma oksijen sağlayabilirm ?

[B](Dış filtrenin çıkışını su yüzeyini hareketlendirecek şekilde ayarlarsanız gerekli oksijeni sağlayacaktır olmadı bir difüzör satın alabilir ya da kendiniz yapabilirsiniz bu difüzörü dış filtre çıkışına taktığınızda suya oksijen sağlayacaktır. Söylemeye çalıştığım şey iç filtrelerdeki su çıkışına takılan ve akvaryumun dışından ince bir hortumla havayı alıp suya karıştıran şey.)[/B]

İç filtre çünkü baya bi görüntü kirliliği yapıyor ve göze hoş görünmüyor. Bunu cıkartırsam akvaryumumda sadece ısıtıcı ve dış filrtenin hortumları kalmıs olacak buda baya etki edecek bana göre.

[B](Bana göre de öyle. Ne kadar az malzeme görünürse manzara o kadar iyidir. Sağlıcakla.)[/B]

Şimdilik sizden görüşlerinizi paylaşmanızı rica ettiğim konular bu kadar arkadaşlar yardımlarınız ıcın şimdiden teşşekkürler.[/QUOTE]
Akvaryumda Aşırı Panik Ve Korkma
Balık sayınız çok fazla. Eğer aydınlatma kullanmıyorsanız sorununuzun sebebi olabilir.
125x60x50 İçin Aydınlatma Nasıl Olmalı?
Floresanlar t8 ise 36w gücündedir. Normal şartlarda da akvaryumunuza yeterlidir. Yüksekliğin fazla olması biraz olumsuz etkileyecektir fakat taban bitkilerinden bu aydınlatma ile yetiştirebilirsiniz. Ör. Siz cuba istiyorsunuzdur fakat benzer olarak montecarlo da göz zevkinizi doyuracaktır. Işık kombinasyonunuzda iyi. Bence mevcut ışığınıza göre bitkilere yönelmelisiniz. Yine de siz bilirsiniz. Sağlıcakla.
Eheim 2217 Dış Motor Çalışması Ve Iç Malzemeleri
Akvaryumunuzdaki balık sayınız çok fazla. Balıklarınızda her an amonyak patlamasından dolayı toplu ölümler yaşayabilirsiniz. Öncelikle balık sayınızı acilen azaltın ve dinlenmiş su ile %30-40 su değişimi yapın. Su değişimlerine devam edin. Akvaryumunuzdaki sarılık olasılıkla fazla yem ve amonyağın neden olduğu bir şeydir ya da extradan birşeyler salınım yapıyordur. Sizin şu anda düşünmeniz ve acilen çözmeniz gereken şey akvaryumdaki suyun rengi değil balıklarınızdır. Balıklarınız büyük tehlikede. Sağlıcakla.
Yeşil Jelly Karides
Kolay bir karidestir. Ben yeşil olarak bakmadım fakat neocardinialarla bakımı üremesi aynı. Zaten kendisi de neocardinia ıslahıdır. Sağlıcakla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 21 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.