ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
onur0boz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Şubat 2011 00:32
Son Ziyaret:
06 Ağustos 2013 17:20
Toplam Mesaj:
44 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Boz
Doğum Tarihi:
27 Kasım 1989
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur Boz

SON 10 MESAJI

Balıklarım hakkında merak ettiklerim...
Öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim..
  • 12 adet Sarı Prensesim var.
  • 180LT tank.
  • İç Motor ve ısıtıcım var.

  1. 7 - 8 tanesi yanlış bilmiyorsam Erkek. ( Kuyrukları yüzgeçleri siyah )
  2. Yukarıdakilerin 2 tanesi diğerlerine ve tüm dişilere baskın. Ama kendi aralarında baskınlıkları yok... Sürekli birbirlerinin kuyruklarını kovalayarak pervane gibi (yuvarlanan tekerlek gibi) dönüyorlar. Ağızlarını ısırıp koparacak mış gibi yapıyorlar (köpek balığı gibi) SORU 1:  Bunu nasıl çözerim?
  3. Dişilerim, 4 - 5 tane sakin, 2 - 3 tanesi ufak diğerleri de akvaryum ortalamasında. (dişi diyorum çünkü yüzgeçlerinde siyahlık yok) SORU 2: Bu ve 2. maddede belirttiğim dişi/erkek özellikleri doğru mu? Balıklarımın cinsiyetlerini ayırt edebilmiş miyim?
  4. Kırmızı yem veriyorum. (balıkçımın tavsiyesi üzerine) Ara sıra kırmızı ve yeşil alaşımlı yem de kullanıyorum. Günde 3 öğün ve yaklaşık 2 - 3 tatlı kaşığı veriyorum. SORU 3: Yem seçimim ve öğünler sağlıklı mı?
  5. Tankıma, denizden bulduğum yumuşak bir taşı oyarak delikler/tüneller açtım ve içine koydum. Ayrca birkaç taş daha bulunuyor, kum seçimim 55% beyaz, 25%  siyah mermer kırıkları ve 20% deniz çakılları alaşımlı. SORU 4: Yaklaşık 20 gün olmasına rağmen balıklar yemek saatlari (acıkmaları) dışında insan görünce (hareket) kaya ve taşların arkasına saklanıyorlar. ne yapmalıyım?
  6. Balıklarımın boyları; Büyük: 7 - 8 cm Küçük: 3 - 5 cm ve ortalama 6 cm boylarındalar. SORU 5: Üreme belirtileri nelerdir? Hamilelik belirtileri nelerdir? Hamilelik süreci ve doğum da yapmam gerekenler nelerdir? Yumurtalıkları dışarıda mı döllüyorlar? Yani çiftleşmek isteyen balıklarımı ayrı tank a almam gerekir mi? (diğer balıkların yumurtaları yememesi için).
Özel bir durum: Tank içinden çok kirleniyor. (Camın iç yüzü).. Neredeyse buğ yapmış bir cam kadar. Sorun nedir acaba?

Herkese teşekkürler.. 
Özel akvaryum?
Ankarada, özel akvaryum yaptırabileceğimiz? Veyahut var olan özel yapılmış akvaryumlaradan seçebileceğimiz bir yer biliyor musunuz? Özelden kastım, seri imalat değil. Bunun yanı sıra dekorasyon ve bitki de alabileceğim en uygun yerler?

Teşekkürler..
Akvaryum boyutları hakkında yanlış bilinenler
@ringo,

Kısacası uygun kayıt ve yeterli sayıda kuşakla desteklenmiş uzun bir akvaryum kısa olanından ufak detayları ihmal edersek daha dayanıksız değildir. Fakat akvaryum büyüdüğü için akvaryuma çarpma veya bir şey vurması gibi bazı riskler arttığından akvaryumun köşelerini korumak gerekebilir.
 

Bende işte tam bunları göz önünde bulundurarak, camın esneme/dayanıklılık olasılığını da katarak, suyu koyar koymaz patlamaz, ancak zamanla esnekliğin verdiği etmenlerle en ufak temasta çatlayabilir'i kastetmiştim. Faydalı olabildiysem ne mutlu bana..

Sonuçta üstüme mesuliyet almak istemem öyle değil mi? Tankda ki balıklarda can taşıyor..
Lepistes ve kuyruk
Ben hamile olduklarını sanmıyorum.. Benım tankımda döllendiler diye biliyorum.

Ayrıca bu kuyruk ısırıklarına ne diyorsunuz? Madde 3
Lepistes ve kuyruk
1E Oval kuyruk ve 3D den olan  ilk yavrularım, birisi tekli kılıç kuyruk aşağıya doğru ve bir diğeri de çoooooook çooooook uzun bir oval kuyruk.. Boyunun rahat 3 katı var kuyruk uzunluğu. (muhteşem görüntüsü var)..


Sorum şu:

1- Normal bir oval kuyrukdan kılıç kuyruk nasıl ürer?
2- Diğerinin O kadar uzun kuyrukyapısına sahip olması doğal mı?
3- Son ve en önemli sorum, kimin yaptığını bilmiyorum ama tüm Erkeklerinkuyruklarında ısırıklar, yırtıklar ve ufalmalar olusuyor zamanla... Bir birlerine neden saldırırlar? Bir Önlemi var mı?

Popülasyon:

+1 Yetşikin E ve D, +4 orta boy D ve + 4 orta boy E, + daha  küçük boylarda, irili ufaklı bir çok dişi ve erkek.. +1 Dip +1 Vatos (cüce)

Tank:

Aklıma gelmiyor ama oldukça büyük, ciklet beslemiştim.

Dekor:

%65 Siyah  %30 Beyaz kum %5 çakıl +2 adet tuğla kavonoz ve çok az araba süsü kıvrığı :)

Yem:

İsim bilmiyorum ama 4 ayrı yem den azar azar veriyorum. Bunlar: 2 farklı markada kağıtsı yem.. Bir diğeri turuncu taneyem, sonuncusu gri tane yem..  ara sıra çiğ maydonoz, marol, haşlanmış lahana
onur0boz2012-02-16 13:05:48
Akvaryumumda tanimsiz cisimler ve ani olumler var
Akvaryuma ilk kez 6 balik aldim 200 u askin yavru aldim bunlardan. yani yeni balik hic gerekmedi... mavi ilaci cok seyrek bir iki damla damlatiyordum zaten. tuz ve sicaklik fayda eder umarim cok sagolun...
Akvaryumumda tanimsiz cisimler ve ani olumler var
Beyez benek hastaliguni biliyorym o olmadigindan eminim fakat hasta baliklarda derileri pul pul ve duzgun yapida degilde sanki pullarin her biri kabarmis gibi su toplamis gibi 1er milim kabarik. bolgesel degil ozellikle sirt olmamasina karsin tum vucudunu... ayrica bahsettigim bitkiden fikri olan var mi? diskidan dolayi bir bitki olusurmu... almaliniyim tanktan.
Akvaryumumda tanimsiz cisimler ve ani olumler var
Oncelikle merhebelar. telefondan yaziyorum kelime hatalarimi maruz gorunuz.


baslikta da belirttigim gibi lepistes tankimda sebepsiz yere ani durgunlasma yem yememe dipte hareketsiz kalma hastaligi musallat oldu. belirli araliklarla 2 kilic kuyrik ve yaklasik 5-6 tane lepistes kaybettim. ozellikle damizlik disilerim ve zayen genelde diisilerde oldu. sonra akvaryuma canli yem. haslanmis lahana ve marul ile baliklari biraz olsun canlandirdim. biraz idare etti sonra bu gun oncwdwn bir kac gunluk durgunlugun neticesinde 2lepistes kaybettim. akvaryumun dip cwkimini yaptim. Bir gun suresince yaklasik 1yemek kasigi tuz ilavesi yaptim. mavi ilactan bor iki dammla damlattim ve akvaryumu iZlemeye aldim. birde nw goreyim...... dipteki kucuk beyz cakillarin bir tanesine kokleriyle baglanmis yaklasik bir bucuk santim boyunda sapi faasulye non pamiklu suda bekledigomozde patlayan sapi gibi. ve ucunda da 1 tane yaprak var ve o da ayni fasulye tanesinin patlamis yapragi gibi. su daki dalgalanmalarda hafif yukswliyor ve tas sayesinde tekrar uere dusuyor.... uzaktan tas sanki tohummus ve suda patlamis gibi gorunuyor..... bitki oldugundan emonim ama tas a tununmus mu ondan emin degilim tohumda olabilir... Daha fazla baligimin olmesi beni kahrederrr yardim edermisinizzzz. not:daha once akvaryuma lahana ve morul yaprafindan baska bitki sokmadim....... ic motorum var. tesekkurler.
Lepistesler hakkındaki sorunlarım...
Evet o durum için işin merak ve öğrenme aşaması kısmını düşünemedim. Aslında düşünürdüm fakat, akranları, yani kardeşleri olayı çözmüş :) ilk lepistes yavrularım olduğundan göz kararı ergeliklerini rtahmin edememiş olabilirim.. Sanırım büyük erkek ve o dişiyi bir süreliğine ayıracağım. Yavrular ikisini de çok hırpalıyor. Teşekkür ederim.
Lepistesler hakkındaki sorunlarım...

Bardakdaki gri ve siyah benekli balık diğer yavru erkeklerle çiftleşmeye çalışıyor deli olacağım ya:S
1.ve 3. resimdeki dişiye tüm erkekler saldırıyor ve kuyrugunda kabarıklıkvar, 3. resimde belli belirsiz...
Büyük erkeğiminde kuruyugunu ısırıyor bir erkek yavru zaten resimde de suçüstü yakaladım.








onur0boz2011-11-18 14:09:21

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.