ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BURAKBAGCIOGLU
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ocak 2012 01:18
Son Ziyaret:
21 Mayıs 2013 14:08
Toplam Mesaj:
46 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak BAĞCIOĞLU
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Denizli
Meslek:
İhracat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Brichardi Cennetim ( Neolamprologus Brichardi )
[QUOTE=ibrahim hk] Burak bey; siyah hagen kum kullanmanızın özel bir sebebi varmı?Brichardilerin yavrularını yememelerine rağmen yavru tankına neden ihtiyaç duydunuz?Aynı zamanda çok küçük olan yavruları yavru tankına nasıl ayırıyorsunuz?[/QUOTE]

Merhabalar İbrahim Bey,

Sizin de bildiğiniz gibi balıkların stres düzeylerine etki eden etkenlerin başında dekor, kum seçimi, ışık, dış ortam (kalabalık, hareket), popülasyon geliyor. Brichardi de ortanın üzerinde agresif ve dış etkenlere karşı hassas bir tür. Aslında doğal ortamlarındaki gibi bej-toprak rengi kumda daha hoş görünmelerine rağmen, koyu renk kumun stres azaltıcı olmasından dolayı siyah tercih ettim ve oldukça verim aldım.

Brichardiler sizin de belirttiğiniz üzere yavrularını yemiyorlar, ancak yavrular 3. nesile kadar olan kardeşlerini koruyor, daha genç olanlara karşı agresif tutumlar sergiliyor ve yutabilecekleri küçüklükte iseler afiyetle yiyorlar. Bu çiftten bugüne kadar 14-15 nesil yavru aldım (takribi olarak 1000 yavru), ve belli büyüklüğe ulaşanları (4-5 cm) başka bir tanka ayırarak yeni yavrulara zarar vermelerini önledim. Yani aslında yavru tankı diye tabir ettiğim tankta bulunan balıklar damızlık altı boya gelmiş gençler.

Sağlıklı balıklar dilerim,
Selamlar
SP Saklanma Sorunu Halen Sürüyor
2 gün aç bırakıp sonraki 8-10 gün boyunca da günde 1-2 defa yemleyerek size biraz daha alışmalarını sağlayabilirsiniz
Cüce vatosum yavrulayacak
Vatoz yavrularını başka türlerle karıştırmazsan (yavru bile olsa) iyi olur.
Ayrıca yaşamaları için suyu mümkün olduğunca yumuşak tut (damacana suyu kullanarak yapabilirsin).

Brichardi
Barış kardeşim merhaba,
Kusura bakma sana ancak cevap verme fırsatım oldu. Zaten ben cevap verene kadar Seçkin Bey kardeşimiz Brichardi tecrübesini harika bir şekilde aktarmış. Benim Brichardi tankımla ilgili verdiğim detaylardan da işine yarayan noktalar çıkabilir ( http://www.akvaryum.com/Forum/brichardi_cennetim_(_neolamprologus_brichardi_)_k554573.asp )

Sorularına gelirsek:

1. 90 litre az olmasına rağmen, bol kovuklu, tercihen lale mercan bulunan, saklanma ve yuva alanları yeterli bir dekorla verim alınabilir
2. Bakım ve ihtiyaçları bakımından en kolay balıklardan biridir, PH tolerans aralıkları geniştir, ısı değişimlerine karşı dirençlidirler, beslenme konusunda dertsizdir
3. Yavrusunu satma amacıyla beslemeni tavsiye etmem, bu balığı tanımayanlar için pek bir şey ifade etmez. (bu bir hobiyse ilk amaç bu olmamalı zaten). Piyasada zor bulunan bir balıktır. Meraklısına denk gelip gelmemek senin şansına nasibine bağlı. Benim yavrularımın talibi eksik olmuyor, ama bu biraz da yavruların formu ve sağlığıyla ilgili bir durum
4. Etçil beslenen bir türdür, ama arada bitkisel yem vermenin sindirim açısından faydasını görüyorum.
5. Zemini çok ince yapma, bu balıklar kumu kazıp kendi yuvalarını, ya da yuva etrafını kendileri yapmayı çok seviyorlar. Şu an 1-3 mm'lik siyah kuvarz kullanıyorum, çok mutlular.
6. Cinsiyet ayrımı kafa şekillerinden ve aynı nesil olanlarda boyuttan ayrılıyor. Yuvarlak hatlı kafası olanlar dişi diyebiliriz. Zaten onlar eş tutunca diğerlerini ayıracaksınız, bu tür için cinsiyet ayrımı pratikte pek lazım olmuyor yani.

Herkese sağlıklı balıklar


BURAKBAGCIOGLU2012-04-12 00:46:33
Tropheus Kasakalawe Show Boy ve yavrular bir arada!
Valla burada da çok mutlular Tolgacım, biliyorsun yavru alan dişileri koyacak yer kalmadı  Ama yeni hobihanemizde daha da rahat edecekler diye ümit ediyorum. Hayırlısıyla bir tamamlayalım, sonra yeni yerlerindeki hallerini de paylaşalım bütün hobici dostlarımızla. 
Demasoni keyfi bir başka oluyor! ( Pseudotropheus Demasoni )
[QUOTE=paşalı_37] Çook güsel bir görüntü ( maşallah ) güzel demasoniler :)) sağlıklı günlerde ve bol yavrulu akvaryumlar. .Gerçi göründüğü gibi bool yavrularınız var artık biz nasipleniriz. ...:))) kayıpsız günlerde büyütmeniz tek temennimiz sağlıklı balıklar. ... [/QUOTE]

Teşekkürler Gökhancım. Gerçekten üzerlerine titreyerek ve hiç bir şeyi aksatmamaya çalışarak bu hale getirdim, inşallah kayıpsız devam ederiz dediğin gibi. Zaten söylediğim üzere yakında yavru koyacak yer kalmayacak bu gidişle 


[QUOTE=babur alimov]Yavrulardan da son görüntüleri bekliyoruz var mı bir gelişme ?[/QUOTE]

Babür kardeşim, 3-4-5-6-7. resimlerdekiler yavrular, 1 ve 2. resimde yavru ve damızlık boy beraber.
Tanıtımın alt tarafında (1. sayfa) 20 Şubat'taki hallerini görebilirsin. Henüz 2 ay bile olmadı ama baya güzel büyüdüler. Şu anda 2,5 - 3 cm civarındalar. Yakın çekim dolayısıyla göz yanılsaması oluyor biraz.
BURAKBAGCIOGLU2012-04-11 19:14:36
Demasoni keyfi bir başka oluyor! ( Pseudotropheus Demasoni )
Herkese selam,

Bir süredir işlerim dolayısıyla forumdan uzak kaldım. Ancak bu süre içerisinde balıklarıma ayırdığım vakit ve gösterdiğim ilgi hiç azalmadı tabi ki. Hatta buradaki 2 hobici arkadaşımla beraber devasa bir hobihane projesi bile oluşturduk. Bununla ilgili detayları önümüzdeki günlerde forumun uygun bir bölümünde sizlerle paylaşacağız inşallah.

Bu süre içerisinde neler oldu derseniz, ilk Demasoni yavrularım (2 ağız) gayet güzel boylandı ve onları ana tanka koloninin yanına aldım. Şu anda gayet mutlular. İlk 2 resimde damızlık boy ile yavruların boyunu karşılaştırabilirsiniz. Düzenli yemleme ve zamanında su değişiklikleri ile harika bir büyüme performansı aldım. Bu yavruların üzerine 2 ağız daha yavru geldi, onlar şu anda başka bir tankta aynı düzenle büyüyorlar. 
Sevindiğim nokta ise şu oldu, büyüyen yavruları koloninin içine aldıktan sonra üreme performasında bir değişiklik olmadı, şu anda 2 dişinin ağzı dolu, son resimde görebilirsiniz (bugün çekildi).

Ayrıca Kasakalawe tankımda da muhteşem şeyler oluyor. Şu anda 20'ye yakın yavrum büyüyor, ve 4 tane de ağzı dolu bekleyen dişi var! Detayları http://www.akvaryum.com/Forum/tropheus_kasakalawe_show_boy_ve_yavrular_bir_arada!_k555244_sn2.asp
tanıtımımda paylaşacağım..

Sanırım bir süre sonra yavruları koyacak yer bulamayacağım  Herkese sağlıklı balıklar!

Demasoni keyfi bir başka oluyor! ( Pseudotropheus Demasoni )
Tekrar Merhaba Arkadaşlar,

Hepinize güzel dilekleriniz ve tebrikleriniz için teşekkürler. Bu arada dişilerden birinin daha ağzı doldu, 3. ağız yavrular da geliyor  Son zamanlardaki verimleri inanılmaz, Allah nazarlardan saklasın.
İlk fırsatta yeni fotolar paylaşacağım. 
[QUOTE=kyunkul]Burak bey eheim 2012 'lerin sanırım akvaryum suyunun 1-1.5 cm altında durması gerektiğini biliyorum.Ben de akvaryumumda bu şekilde kullanıyorum. Yanlış görmüyorsam iç filtre akvaryumun zeminine yakın duruyor. Çalışması ile ilgili problem olmuyormu? Bu şekildeki daha mı verimli kullanılıyorsunuz? [/QUOTE]
Kadir Bey, 2012'yi su yüzeyine yakın kullanmanız filtrenin aynı zamanda tanka hava vermesini sağlar. Ben sadece filtrasyon için kullandığımdan dolayı daha aşağıda kullanıyorum. Bu da tabanda biriken kirliliği temizlemede daha verimli oluyor.

Herkese sağlıklı balıklar dilerim! Maşallahlarınızı eksik etmeyin!!


BURAKBAGCIOGLU2012-03-20 11:59:40
Tropheus Kasakalawe Show Boy ve yavrular bir arada!
[QUOTE=nuritüysüz]Maşallah balıklar gerçektende cok güzel görünüyor kaya işinide halledeceğinize göre son düzenleme yapıldıktan sonra gelecek olan yavrularla beraber yeni resimler bekleyelim ozaman[/QUOTE]

Teşekkürler Nuri Bey. Söylediğiniz gibi gerçekten çok keyifli bir koloni, karşısında dalıp dalıp gidiyorum izlerken. Bu arada bir dişinin daha ağzı doldu  Bütün yavruların anneleri tarafından bırakılacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum. Aynı gün de sizlerle paylaşacağım inşallah. Sağlıklı balıklar..
Demasoni keyfi bir başka oluyor! ( Pseudotropheus Demasoni )
[QUOTE=kaynak]

Burak Bey Merhaba balıklarınıza tekrar MAAŞALLAH diyorum.konunun içinde farklı olacak ama size danışmak istiyorum. Bende demosoni besliyorum 2 haftalık yavrularım var yem olarak 3 gündür sadece 3 ögün canlı artemia veriyorum,bi sıkıntı olurmu olmassa derseniz kaç günde veya kaçgün vermeliyim ve nezamana kadar devam etmeliyim.

(konu dağılmasın derseniz özelden de yazabilirsiniz)
 
TEŞEKKÜRLER...
 
[/QUOTE]

Ali Bey tekrar teşekkürler. Kusura bakmayın birkaç gündür foruma girme şansım olmadı. Ben 20.günden itibaren Tropical Spirulina flakes pul yemini ufalayarak vermeye başladım. Bence artık artemia'yı kesebilirsiniz. Selamlar..


[QUOTE=tamerce]Maşallah diyeyim önce. 
Kardeş ellerine sağlık çok güzel bir akvaryum ve türünün en güzel örneklerinden demasoniler herşey harika imrenmedim desem yalan olur. İnşallah sağlıkla sıhhatle bol yavrulu günlerin olsun.
[/QUOTE]

Tamer kardeşim çok teşekkür ederim. Yeni yavrular da 3 gün önce geldi. Şimdiki yavruların da yeni resimlerini ekleyeceğim bugünlerde. Yem yerkenki görüntüleri gerçekten izlemeye değer 
Herkese sağlıklı balıklar..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.