ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GhostKoi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8482
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2012 23:07
Son Ziyaret:
46 dakika önce
Toplam Mesaj:
4847 [1.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
466 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkut akkaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkut lowtech bitkili lepistes, endler's, rasbora, helena, karides, ember, neon, kırmızıburun, betta, ramshorn, physa, goldfish, corydoras, medeka

SON 10 MESAJI

Klor Kaç Günde Uçar
Çok mu acil? 2 gün bekleyemiyorsanız hava taşıyla havalandırın 8 saatte güvenli hale gelir. Ya da klor giderici kullanın en temizi.
Oscar Balıkları Akvaryumu Çok Kirletiyor
120 lire zaten 3 astronotu ya da 1 astronotu sağlıklı besleyip büyütebileceğiniz bir hacim değil. Bir süre sonra eğer ölmezlerse eciş bücüş , cüce balıklarınız olur. Söz ettiğiniz filtre ise 120 litrede herhangi bir canlı için yeterli değil. Tür değişikliğine gidin. Burada herkes aynı şeyi söylüyor: "Öğrenciyim, bütçem yok." Öyleyse bütçenize uygun canlıları uygun ekipmanla besleyin.
Baskınlık
Tek akvaryumda 2 erkek kılıç eninde sonunda ölümle sonuçlanır. Yeriniz varsa 3-4-5... erkek sayısını artırabilirsiniz.
3 Litrelik Filtresiz Fanusta İki Japon Baligi
O balıkları ve akvaryumu elden çıkarsanız iyi olur. 3 litre herhangi bir canlı için uygun değil. 30x20x25h=15 litre bir akvaryum ya da plastik saklama kabı edinip tek betta ya da karides ya da salyangoz beslemeyi deneyebilirsiniz. Ya da yurt yönetimini destek için ikna edip sosyal etkinlik projesi adı altında falan, ortak alanda daha büyük bir akvaryum kurabilirsiniz. Daha önce forumdan bir arkadaş böyle bir şey denemişti.
Ölü Balıkları Kedilerin Yemesi
Bütün hayvanların sindirim sistemi beslenme şekline göre farklılık gösterir. Sırasıyla leş yiyenden etçile, hepçile ve otçula bağırsak sistemi uzar ve gıdaların kalış süresi uzar. Vereceği zarar da buna bağlı olarak değişir. Bayat balık yediğinizde zehirlenebilirsiniz fakat büyük olasılıkla kediniz olumsuz etkilenmeyecektir. Ölü bir canlı zaten doğada mikroorganizmalar ve kurtçuklar tarafından hızlı bir şekilde ortadan kaldırılır, atomlarına bölünür. Bütün hayvanlar evrimsel olarak lezzetli buldukları gıdaları yerler. Kedinizin damak zevkine uygun değilse ve çok aç değilse bu leşlere dokunmayacaktır. Hastalık etkeni olan mikropların ise sizin akvaryumunuzda ne işi var, onu düşünmek gerek.

Saptanmış tehlikeli bir hastalık varsa, en iyisi gömmek yerine yırtılmayacak sağlam bir poşet ya da kap içinde çöpe atabilir, yakabilir, filmlerdeki gibi asit dökebilir hatta tıbbi atık toplama merkezlerine ücreti karşılığı bırakabilirsiniz.
Bu Dere Kumu Akvaryumda Kullanılır Mı?
Renkleri pek iç açıcı görünmüyor ve çamurlu. Alt fotoğraftakini bolca yıkadıktan sonra deneyebilirsiniz.
İc filtre Debi Güç Hakkında Bilgi
Filrelemeyi besleyeceğiniz canlı rne göre belirlemelisiniz. Dış filre ve iç filrenin çalışma rensileri ve ekinliği farklıdır. Dış filre ağırlıklı olarak biyoloik filreleme yaar ve hacminizin 3-5 kaı debi çoğnlkla yeerli olr. İç filre ağırlıklı olarak mekanik emizlik yaar ve ekili olabilmesi için debi hacmin 10 kaına kadar çıkarılabilir. B ise akınıdan rahasız olacak balıklara iyi gelmez.

80 lirede iç filre seçiminde balık r ve sayısına göre karar vermelisiniz. Dolayısıyla sornzn ne bir cevabı olamaz.

[B]Özellikle mi seçiyorsunuz? 9 sene önceki konuya mesaj yazıp adamı gargaraya düşürüyorsunuz. Ben de son anda fark ettim.[/B][:devil:][:devil:][:devil:]
Yatak Odasında Bitki Akvaryumu Zararlı Mı?
[QUOTE=MasterChief][B]Yapay zeka ile hazırlanan yanıtlar analizini dikkatinize sunuyorum[/B]:
Akvaryumun yatak odasında olmasının insan sağlığına etkisine yönelik bilimsel bir araştırmadan ya da kaynaktan bahsedilmemiş olmakla birlikte nem ve sıcaklık oranı ile ilgili alıntı yapılan site bilgisi verilmiş (Yatak odasında %40-60 arası nem ve 20-22 °C arası sıcaklık önerilmiş). Odada bulundurulacak nem ölçer ile nem oranı takip edilerek tavsiye edilen aralıkta tutulması sağlanabilir. Nem oranı üst sınırdan fazla ise akvaryum başka odaya alınabilir.
Ayrıca yanıtlarda herkes için aynı etkiye neden olmayacağı belirtilmiş, hastalığı olanların dikkat etmesi ve tedbiren odanın her halükârda iyi havalandırılması önerilmiş. Sağlığından şüphe duyanların doktora başvurabileceğine atıfta bulunulmuş.
Gürültünün uyku kalitesini düşürebileceğinden bahsedilmiş. Akvaryumlarda gece balıkların uyuması için aydınlatmasının kapalı tutulması gerektiğinden, akvaryum ışığının uyumaya etkisi ile ilgili yorum yapmaya gerek olmadığı anlaşılıyor.
Son olarak, forumun değerli iki üyesi arasında kişisel tartışmaya evrilen mesajlar olduğu görülüyor. Herkesin 'saygı çerçevesinde' istediği gibi yanıt yazma hakkı olduğu göz önünde bulundurularak konuya katkısı olmayan yanıtlara son verilmesinin, konuyu takip eden üyelerin sıkılmaması için olumlu olacağı kanaatine varılmıştır.
Dipnot: Yapay zeka tarafından yazıldığı iddiası külliyen yalandır.[/QUOTE]

Yazınızın dipnotuna bakılınca kendi kendini yalanladığı görülüyor.[:D] Güzel bir konu özeti olmakla birlikte şu ana dek konuşulanlara ek bir katkı getirmediği görülmekte. Termal konfor aralığı oda sıcaklığında 22-26 derece olarak evlerde ve işyerlerinde tercih edilmektedir. 20 derecede battaniyesiz uyursanız üşürsünüz. Nem oranındaki fazlalık ise düşük sıcaklıklarda ve yeterli O2 varlığında sorun olmamaktadır. Yani bunun bir standardı yok. Nem konusunda daha fazla kanıta ihtiyacımız var.(wikipedi jargonu)

Son paragrafınız forum moderatörlüğüne soyunduğunuz izlenimini vermektedir. Böyle bir niyet varsa ben desteklerim. Oyum sizedir yani.[:D]
Yatak Odasında Bitki Akvaryumu Zararlı Mı?
[QUOTE=KaanE]

Heh işte tam olarak ben de onu diyorum "Foruma nasıl yazacağımı size soracak değilim" diye. Akıl fikir kısmı için ise sözüm yok çok geç çünkü. [:lol:][/QUOTE]

İşine gelmiyorsa okuma, işine gelmiyorsa yazma demek farklı şeydir. Siz bunu söylüyorsunuz. Ben tane tane bilale anlatır gibi anlamadıklarınızı anlatıyorum 2 gündür. Neyse, akıl fikir size, sabır bize....
Yatak Odasında Bitki Akvaryumu Zararlı Mı?
[QUOTE=KaanE]
Konu ortada mesajlar ortada. İsteyen okur. Israrla iki mesajdır sanki sadece bu hastalıkları yazmışım gibi de yazıyorsunuz. OKB'nin bununla ilgisi alakası yok. Branşınız değil demek ki olabilir. Ha olsa bile ilinti oluşturmaya çalışmıyorum. Odanın ortasındaki fil kadar ortada ilinti zaten. Konu akvaryum olan odada sağlık. "Bilinen bir rahatsızlığınız varsa" diye yazan sizsiniz. Solunum yolu hastalıklarımı ve diğerlerini yazdım. Siz solunum yolu dışında olanları beğenmediniz [:)))] Ki ben doktor olmadığım halde o yazdığım diğer hastalıklarla uzak ihtimal olsa da "akvaryum olan oda" bağlantısını kurabiliyorum. Hatta yazdım yukarıda "ses-migren, ışık-migren" diye. Ve daha ötesi siz kendiniz önceki mesajınızda "ses uyku düzeninizi bozabilir" yazdınız. [:)]Demek ki solunum yolu değilmiş sadece. Kendinizle çelişmeyin. Ve gelelim en nihai kısma; Ben mesajımda yazdıklarımı konuyla alakalı buluyorum NOKTA Sizi ilgilendirmiyorsa cevap yazmazsınız. Kural ihlali ise "hata var"' tıklarsınız. [/QUOTE]

Foruma nasıl yazacağımı size soracak değilim. Söylenecek olanlar söylendi. Size Allah akıl fikir versin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.