ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hakuna Matata
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Kasım 2012 19:43
Son Ziyaret:
28 Şubat 2014 23:15
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Birgi Ertüfekçi
Doğum Tarihi:
13 Mayıs 1989
Yaş:
35
İl:
Izmir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Birgi Ertüfekçi

SON 10 MESAJI

Acı bir moli deneyimi
[QUOTE=AliAlp]Ben canlidoguranlarda asla yavruluga almam .Eger doguracaksa ya yeni bir tanka alirim yada birakirim bitkiler ve rafyalara zeki olanlar saklansin 
(kalvyemdesorunvark/bakmayin)[/QUOTE]

Artık ben de öyle yapıyorum tartışmasız bir şekilde ;JJ
Acı bir moli deneyimi
Arkadaşlar sizinle geçen gün başıma gelen acı bir deneyimimi paylaşmak istedim ki siz de aynı hataya düşmeyin.

Malum sizin de bildiğiniz gibi moliler canlı doğuran balıklardan, yani yumurtalarını sahip oldukları doğal kese içinde geliştirip zamanı gelince onları salıverenlerden. Yani memeli hayvan değiller 

Akvaryumumda 4 tane hamile lepistes ve bir de hamile moli vardı. Bildiğiniz kadın doğum hastanesi gibiydi yani. Erkeklerin hepsini arkadaşıma gönderdim ki bizim kızlar rahat etsin; ama! önemli olan doğallıktır kavramını acı bir deneyimle hiçe saydım. 
Akvaryumumda 15 tane moli yavrum vardı. Molileri arkadaşıma vereceğim için bende büyüsünler biraz öyle vereyim dedim ve yakalaması sonradan uğraştrmasın diye de ilk başta hepsini yavruluğa topladım. Ha bu arada o yavrulukta ki molilerimin annesi benim akvaryumumda hamile kalıp doğum yapan bir ay kuyruklu, hani hamile almadım  Neyse dediğim gibi hamileler dışında akvaryumda bir de vatoz ve çöpçü var onlar zararsız. Derken bizim beyaz moli yavrulamaya başladı bende napsam ki deyip yavruluğa aldım orda ki yavruların yeterince büyüdüğünü ve onlara bişey yapmayacağını düşündüm, akabinde gözümün önünde bir tane yavruyu yaraladı ve yuttu, geri tükürdü ama çok geç yaraldı bi kere. Sonra yavruları özel kapakla altta bırakıp anneyi üstte bıraktım bu seferde doğurduğu yavrulardan ikisine aynı şeyi yaptı. Pencereden atasım geldi vallahiyavruların o şekilde öldüğünü görünce, bende hemen dışarı aldım tabi. Bu seferde iyice strese girdiği için yavruları gene yedi ve hatta dışarıda ki lepistes yavrularıma bile saldırdı neyseki onlar bitkilere saklandı hemen.

Özetle şunu belirteyim: Yavruluk aslında o kadar da iyi bir şey değil. Bırakın doğal halde doğum yapsın anneler ve sırf üşengeçlik yüzünden; aman onları nasıl toplarım falan filan deyip de anneyi içi dolu bir yavuluğa almak hiç akıl karı değil!

(Şu an o molim arkadaşta, kalan sağ yavrular diğerleriyle büyüyor, lepistes yavrularım da iyi akvaryumda ki hamile lepisteslerden ikisi de doğum yaptı)

Sağlıklı balıklar
Lepistesler hakkında sorularımSelam arkadaslar kısaca soyle bırkac bıl
Kendi yaşadığım tecrübemi anlatayım;

Benim 30lt lik bir akvaryumum var ve içinde şu an hamile aldığım 4 lepistes, ikisi doğurdu bile, birer tane vatoz, çöpçü ve neon var. 15ten fazla yavru moli yavrulukta bekliyor. Balıkları ilk aldığımda 6 tane de yavru moli hediye etti bana akvaryumcum (yaklaık bir ay önce), nede olsa öldürür bu diye düşündü galiba; ama hepsi turp gibi ve sağlıklı 2sinde renk sorunu var, bembeyaz büyüyorlar ama onları düşü olduğunu düşünüyorum çünkü dişiler genelde pek renkli olmaz sadece yüzgeçleri renklidir. Bu yüzden moliler doğmadan önce onları yavruluğa aldım 6sına da özel yaptığım karides, vitamin ve bitki karışımı yemi toz halinde sabah akşam verdim kısa sürede büyüdüler. 4 tanesi renklendi ama 2 tanesi dediğim gibi bembeyaz olarak büyüyor. 

Benim sana beslenme ile ilgili olarak diyeceklerimse; hafta veya 10 günde bir bir yaprak ıspanağı iyice haşla bıçakla iyice kes ve akvaryuma at tabi adarınca çok fazla ise hepsini atma malum ıspanak yaprakları farklı boylardalar, hem kabız olmazlar hem bitkiden gelen demir ile renklerine katkı olur üstelik akvaryumda ki bitkiler içinde doğal besin sağlarlar (ben öyle düşünüyorum şahsen) .

İlaveten içeri de akım olması yavruların yüzgeçlerinin gelişmesi için iyidir tabi akvaryumda da girdap yaratmaya lüzum yok. Şunu da unutma hamile lepistesler doğum yaptıktan sonra çok zayıf düşerler, besleme sıklığını arttır, az yemle ama günde 3 4 kere yemle ki dipte çoğalmasınlar. Erkek lepistesleri çıkart ki kovalayıp iyice yıpratmasınlar ve akımı azalt. Pek fazla dalgalı olmasın.

Sağlıklı balıklar
Anti salyangoz & Salyangoz ilaçları
Siz sevgili arkadaşlarım,

Önceliğin göz zevkimiz olduğunu düşünüp akvaryumda ki balıkların sağlıklarını göz ardı ediyoruz. En ufak bir sorunda hemen ilaç gibi yapay malzemelere başvuruyoruz. Lütfen buna dikkat edelim, pire için yorganı yakmayalım.

Salyangozla mücadele de benim yöntemim şudur: Bir dilim salatalığa ip/misina bağlar akvaryumun içine atarım, ışıkları kapatırım. Sabah olduğunda ışıkları açmadan ipi çekerek salatalığın üstüne üşüşen tüm salyangozları dışarı alırım. Vatoz varsa eğer o zaten salatalık hareket ettiğinde hemen kaçacaktır. Çok doğal ve sayıyı kontrol etmede başarılı bir yol.
Akvaryumda salyangoz da önemli bir rol oynar bu yüzden onları 'kökten kurutmak' aslında zararlı bir yöntem ve sırf onları yok etmek için akvaryuma makrakanta gibi türler eklemek, doğal ama yavru balıklar adına zarar teşkil edecek bir durumdur ve aslında çok çirkin balıklar ;J besleyenlere ve özellikle onları üretmeye çalışanlara ki bildiğim kadarıyla bunu başarabilen yok henüz saygılarımı sunarım.

Bu yüzden özetle, doğal yollar diyorum ve sağlıklı balıklar hepinize...
Yavru tankında ölüm bitti :)
Öncelikle geçmiş olsun balıkların umarım kısa sürede hepsi birden sahlığına kavuşur.

Bende her pazar düzenli olarak dip çekimi % 20 yapıp dinlendirilmiş su ekleyen birisiyim. Akvaryumumda yavru moli ve lepistesler var, 4 adet dişi lepistes, birer tane vatoz, çöpçü ve neon besliyorum aslen. Yavru molileri arkadaşıma vereceğim için yavrulukta tutuyorum. Geçen pazar su değişimi yaptım ve ertesi gün yavrulardan birisi ölmüştü, bir sonra ki gün ve bugün de bir tanesi öldü. Nedenini tam olarak çözemedim ama sanırım suyu akvaryuma fazla ısıtmadan koyduğumdan hastalandılar. Eğer sende benim gibi soğuk su eklediysen olabilir diye düşündüm çünkü daha önce hep akvaryum sıcaklığında koyardım.

Sağlıklı balıklar
Hamile moli saldırıyor baş edemiyorum!
Gayet sakindi kaç gündür bugün doğuma başladı bir anda saldırgan oldu. Geçen hafta kendi üretimim siyah molim yavruladı onda hiç böyle bir saldırganlık yoktu. Akvaryumda sadece hamile olan balıkları tutuyorum belki de tek moli kaldığı için strese girdi. Sürekli bir sağa bir sola gidip duruyor akvaryumda...
Hamile moli saldırıyor baş edemiyorum!
[QUOTE=xxnusretxx] [QUOTE=Hakuna Matata]Arkadaşlar akvaryumda ki tek olan molim ki kendileri hamiledir ve doğurmaya başladı; ama akvaryumda şimdiden 3 tane yavruyu öldürdü, kendinden küçük gördüğü tüm balıklara saldırıyor. Lepistes yavrularım tehlike de kendi iki yavrusunu öldürdü, neon tetra ya saldırıyor ama kovalama amaçlı baktım olmayacak içinde 15 tane yavru moli olan yavruluğa aldım. Yavruları ilk başta korumaya almadım ve birini öldürdü, yavruları korumaya aldım bu sefer de doğan yavrularını öldürmeye başladı. Sonra geri koydum akvaryuma. Offff ondan çok ben strese girdim alıp atacağım şimdi pencereden dışarı :J
Lütfen yardım edin ne yapmalıyım
[/QUOTE]

Yavrularını niye akvaryuma salıyorsun ki.. 
[/QUOTE]

Lepistes yavrularım 3 haftalık doğal ortamda gelişsinler istedim ki günde 2 kere yemleme yapıyorum. Canlı bitki dolu akvaryum ama bu moli niyeyse delirdi. Tek kaldı diye olabilir mi acaba. 
Akvaryumda yavruların saklanacağı bir sürü doğal ortam var canlı bitkiler, içine girebilecekleri yerler vs.
Hamile moli saldırıyor baş edemiyorum!
Arkadaşlar akvaryumda ki tek olan molim ki kendileri hamiledir ve doğurmaya başladı; ama akvaryumda şimdiden 3 tane yavruyu öldürdü, kendinden küçük gördüğü tüm balıklara saldırıyor. Lepistes yavrularım tehlike de kendi iki yavrusunu öldürdü, neon tetra ya saldırıyor ama kovalama amaçlı baktım olmayacak içinde 15 tane yavru moli olan yavruluğa aldım. Yavruları ilk başta korumaya almadım ve birini öldürdü, yavruları korumaya aldım bu sefer de doğan yavrularını öldürmeye başladı. Sonra geri koydum akvaryuma. Offff ondan çok ben strese girdim alıp atacağım şimdi pencereden dışarı :J
Lütfen yardım edin ne yapmalıyım
lapistes akvaryum ve doğum yrdım ...
Arkadaşlar benim de 4 adet lepistesimin doğumu çok yakın. Yavruluğa almalımıyım erkekler pek rahat bırakmıyorda. Yavrulukta da stres yaparlar diye korkuyorum.
Bir de yavrulukta da zaten 15 moli 6 lepistes yavrum var onları çıkarayım mı yavruluktan akvaryu bitki dolu ve saklanacakları çok yer var. Amacım onların orda beslendiklerinden emin olmantı ki protein ve bitki ağırlıklı besliyorum. Büyüklere verdiğim 3 çeşit yemi iyice toz haline getirip onlara veriyorum.

Teşekkürler
Sağlıklı balıklar
Lepistesimin Kuyruğunun sorunu ne?
Uygulamam gereken bir tedavi metodu var mı, yoksa kendi yaptığım şekilde 2 gün daha devam edeyim mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.