ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
betta balık
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Kasım 2012 14:13
Son Ziyaret:
05 Aralık 2012 23:20
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
asd asd
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

asd asd

SON 2 MESAJI

Betta başlangıç
Teşekkür ederim, önerilerinize dikkat edeceğim. Şu sorularıma da kısaca yanıt verebilir misiniz?
1) Dip çekimini nasıl yapmalıyım daha önce hiç yapmadım ve ne tür bir malzeme ile yapmalıyım kalın kamış tarzı bir cisim ile mi? ya da nereden edinebilirim dip çekimi için gereken malzemeyi?
2)Bu Sera Betagran kum gibi bir madde, 3 parça demişsiniz lakin çok çok küçükler gerçekten 3 parçacık mı atayım? Vitaminler hayvanın sağlıklı gelişmesi için çok önemli midir?
3)Siyah hagen kumu sanıyorum bitkiler için daha faydalı, peki bu kumu alsam ve mevcut kumumun üstüne mi döksem yoksa mevcut kumu boşaltıp akvaryuma hagen mi döksem? eğer öyle yapmalıysam kumu sizce nasıl boşaltmalıyım?
4)Işık ve su seviyesi ile ilgili verdiğiniz önerileri çok dikkate alacağım teşekkür ederim.
Betta başlangıç
     Merhabalar sayın forum üyeleri, 2 gün önce betta balığı beslemeyi düşünerek internetten araştırmalar yapmaya başladım ve bu siteyi buldum, deneyimli ve yardımsever üyeler olduğunu gördüğüm için biraz önce üye oldum.
 
    Dün akvaryumcudan 35X27X17 boyutlarında(kendim ölçtüm) içinde yaklaşık 8 litre su bulunan (suyu evde koydum tabii ki) bir akvaryum aldım. 5 litresi dinlenmiş 3 litresi(maalesef) dinlenmemiş olmak üzere suyu koydum, düzenleyici denen mavi sıvıdan da 5,6 damla sıktım. Betta balığı ile ilgili önceden araştırma yaptığım için bazı aparatlar da aldım, örneğin su ısıtıcısı aldım ayarlanabilen ve 24C ye sabitledim. Bu balık türünün durgun suları sevdiğini öğrendim ve filtre vb. makinelere gerek olmadığını düşündüm, akvaryumcu da öyle söyledi o sebep ile almadım. Kum ile ilgili fazla bilgim olmadığı için hagen vb.. dediğiniz kumları almadım akvaryumcunun bana sattığı beyaz bir kumu aldım. Akvaryumun içine balığın yaşam ortamına pozitif etkisi olur diye 3 kök elodea bitkisi alıp köklerini kuma gömdüm. Bir beyaz ışık aldım. Balığım da kırmızı renkte bir erkek betta. Kendisinin yanına başka bir balık koymayacağım, bu balığa uzun yıllarca sağlıklıca bakmak istiyorum. Buraya çektiğim fotoğrafları bana eksik veya yanlış yaptıklarım varsa isterseniz uyarabilirsiniz diye yükleyeceğim. Dileğim bu forumda, şimdi ve/veya ileride aklıma takılan sorular olursa yardım bulabilmek. İlgilenen herkese teşekkür ederim.
 
Sorularım:
1)Filtre vb. malzemelere sanırım gerek yok ancak su değişimi nasıl ve ne aralıklar ile yapılmalı?
2)Elimde yem olarak Sera betagran var. bunu sorunsuz yiyor. Bir de Bloodworm mix var ve bir de kurutulmuş solucan gibi bir yem var. Bu Sera Betagran isimli yem kum gibi kırmızı renkte, içinden  küçük bir tutam alıp günde 2 defa veriyorum sabah akşam, bu yeterlidir sanırım. Ancak hayvan için gereken başka vitamin ve mineral var ise onları da edinebilirim siz ne dersiniz? Bir de haftada bir kez dediğiniz gibi aç bırakacağım.
3)elodea bitkisi 3 kök yeterlidir sanırım, sizce başka bir bitki koymalı mıyım?
4) Balığım uzun süre sağlıklı ve güzel yaşasın istiyorum, Balık konusunda yeni olanların yaptıkları hataları siz deneyimli üyeler daha iyi bilirsiniz, bana bir uyarınız olursa lütfen söyleyin, ayrıca önerilerinizi de bilmek isterim eğer yazarsanız çok sevinirim.
5)İçine saklanması için ne almalıyım, öğrendim ki bu hayvanlar arasıra böyle yuva gibi malzemelere girip orada durmayı seviyorlarmış, pet şişeden mağara yapmak istemiyorum ama evde yapabileceğim başka bir şeyler var ise onları da öğrenmek isterim.
6) Sizce akvaryumda ve içindekilerde eklenmesi veya çıkarılması gerekenler var mıdır, bu akvaryum bu balık için yıllarca yeterli midir?
7)İyi bir bakımla kaç sene yaşayabilirler, sanıyorum 2-3 sene yaşayabilirler değil mi?
 
Bu da resimler:
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.