ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fakcay06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Kasım 2014 17:48
Son Ziyaret:
18 Ekim 2022 13:16
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih Ak
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1988
Yaş:
36
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=darkaura]Ne bakacağınıza bağlı. 36w cubaya yetmez. Monte carlo yaşar ama micra gibi yukarı yükselebilir. Parvula güzel olur. Birde kırmızı bitkiler tam istediğiniz gibi kızarmayabilir.



Gücüne bağlı. Düşük desteklide biraz daha fazla soğuk beyaz istiyor ama yüksek destelide kuvvetli ışığı sırf soğuk beyaz koyarsanız yosun yapar, doğrudur.[/QUOTE]

Eyvallah Üstad saolasın. Ben en iyisi 48w için yeni aleminyum kestirmeye ve CO2 Tüp temin etmeye çalışayım yoksa bitkiler heç olacak. Saolasın yardımın için.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=darkaura]Düşük destekliyse co2 yoksa 24w uygundur 4deep red 2 royalblue gerisi soğuk beyaz. Yüksek desteli co2 varsa 48w olur ilk yazıdaki oranları uygulayabilirsiniz.[/QUOTE]

Teşekkürler Üstad CO2 mayalı tüp daha alamadım malüm bütçe meselesi. Elimde 24 led için bir malzemem var önce onu deneyip daha sonra bitkilerin duruma göre +24 daha yapayım en iyisi.
Peki son olarak sorum; 36 led kafi gelmez mi yoksa 48 olması daha mı faydalı olur?
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Merhaba Üstad

80*40*50 buhar sürgülü yeni akvaryuma Power led'imi revize etmek istiyorum. İlk yazınızdaki %'lik oranları göz önünende bulundurarak aşağıdakilerden hangisi daha uygun olacaktır. 24 mü yoksa 36 Ledli mi yapmalıyım aşırı yoğun olmasa da bitkilerim fazla. Desteğinizi beklerim.

Soğuk Beyaz 14
Deep Red 6
Royal Blue 2
UV Mor 2
Toplam 24


Soğuk Beyaz 22
Deep Red 8
Royal Blue 4
UV Mor 2
Toplam 36

Bitkili Tankda Led Kullanımı
Merhabalar
Şuan 65'lik akvaryumda vermiş olduğunuz tavsiye ile powerled armatür kullanmaktayım. Ancak 80*40*50 akvaryum alacağım low tech kurulum yapmayı düşünüyorum . Mevcut 24 power ledi nasıl revize edebilirim.
24 led için nasıl bir dizilim yapmam gerekiyor. Desteğinizi beklerim.
Karidesevi' nin Yeni Tesis İnşaatı
Öncelikle geçmiş olsun.
Online Sipariş ne zmn açılır belirli bir tarih var mıdır?
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=darkaura]İlk diziliminizde benim verdiğim sayılardan biraz farklı dağılım yapmışsınız. Kırmızı az mavi fazla olmuş. Özellikle co2 yi sağlam vermediyseniz yosuna davetyedir. Birde uv yi hiç test etmedim. Oda garip yosunlara neden olabilir. Muhtemelen sakal yosunu sorunu yaşıyorsunuz. İkinci diziliminizdeki spektrum güzel. Kırmızıyı 5 yapın. Mavi 2 kalsın. Uv leri kaldırın yada 2 adet bırakın. Sorun devam ederse uv leri komple kaldırın. Gene sorun olursa başka nedenler bakmanızda fayda var. Bu ışık altında bitki gelişmiyorsa suda besin dengesizliği var demektir. Sorununuzun kaynağı odur.[/QUOTE]

Mor olarak 420nm yerinde edisonun 390-410nm (UV diye geçiyor) var piyasada ondan dolayı bu şekilde kullandım. son verdiğiniz dizilimle aşağıdaki gibi bir sonuç çıktı.
[url=https://hizliresim.com/7bQJPa][img]http://i.hizliresim.com/7bQJPa.png[/img][/url]
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=fakcay06][QUOTE=darkaura]30w fazla. 24w tam ayarlı olur. Tabi zor bitkiler için. 24 adette bu boyda yeşil ve cherry red tavsiye etmem. uygun renkler nasıl olur, 13 soğuk beyaz , 6 deep red, 3 royalblue, 2 mor.
2x12w iki sıra yapın. 2 adet 12w ayrı driver kullanın. Güç ayarı önemli. Gerektiğinde yarısı kapatılabilmeli.
Ledler kapalı alana konmayacaksa yada çok aşırı yoğun yerleştirilmeyecekse fana gerek yok. Ama kapalı alana konacaksa kapalı alana mutlaka fan ile dışardan taze hava çekilmeli.[/QUOTE]

Üstad teşekkür ederim yardımın için malzemeleri aldım sadece deep red kalmamış onu da yarın bir daha araştıracağım yada sipariş vereceğim. yapım aşamalarını detaylı şekilde tekrar paylaşıyor olacağım.[/QUOTE]

Üstad Merhaba
önceki verdiğin bilgi doğrultusunda aşağıdaki gibi bir dizilim yapmıştım ancak bitkilerde sorun yaşadım.(açtığım konuda konuşmuştuk [URL]http://www.akvaryum.com/Forum/bitkilerimdeki_deve102;ormasyon_k847393.asp[/URL])
Önceki Dizilim
[url=https://hizliresim.com/ngyN4V][img]http://i.hizliresim.com/ngyN4V.png[/img][/url]
Soguk beyaz 5000 - 6500 K-------------12 adet
Deep Red (Derin Kırmızı) 660nm-------------5 adet
Royalblue 450nm-------------4 adet
Mor 390-410nm-------------2 adet
Yeşil 525nm-------------1 adet

Yeniden yapılandırma
[url=https://hizliresim.com/GkG4jZ][img]http://i.hizliresim.com/GkG4jZ.png[/img][/url]
Soguk beyaz 5000 - 6500 K-------------12 adet
Deep Red (Derin Kırmızı) 660nm-------------4 adet
Royalblue 450nm-------------2 adet
Mor 390-410nm-------------6 adet

Yeniden yapılandırılmış sizce de uygun mudur? Tecrübenizden faydalanmak isterim.
rotala ve anubiaslarda sorun yaşamaktayım.
Bitkilerimdeki Deformasyon
Üstadlarım bu sıvı gübreyi ve bitkileri Ankara Doğa akvaryumda Ziya abiden aldım kendisi çok ilgili ve bilgili birisidir. Kendisinin tecrübesine güvenerek temin ettim. Ayrıca bugün tanka canlı eklemek için yanına uğradığımda kendisine fotoları gösterdim. Zira bitkileride kendisinden aldığım için danışmak istedim. Ziya abi kendi tanklarında da aynı gübreleri kullandığını ve benim tankta ki ışığın yetersiz geldiğini söyledi. Benim bitkileri aldığım gün rotalaları budayıp başka tanklara eklemiş ışığın iyi olduğu tankla yetersiz olduğu tank arasındaki farkı net şekilde gözlemledim. Kendisinde 6 ayrı tankta farklı ışıklarda yetişen bitkilerde az ışık olan tanktaki sorunun aynısı Benim tanktada mevcut.
Bitkilerimdeki Deformasyon
[QUOTE=haritacı001]Camlardaki yosun sorununu çözmek istiyorsanız herzaman söylediğim gibi önce su şartlarını yerine oturtmalı daha sonra el ve bir sünger yardımı ile camları temizlemeli su değişimi yapmalısınız . . .nerite veya diğer salyangoz türleri camlardaki tüm yosunları temizlemede etkili olamazlar asla . . . sadece bölgesel oluşumların önüne geçmede kullanılabilinirler . . . kırmızı bitkiler için ise:

Demir eksikliğinden bahsedilmiş ancak sadece demir yeterli değil potasyum nitrat vefosfat ta eklemelisiniz. . .ve ölçüleri düzenli aralıklarla yapmalısınız . . . tek başına demir yeterli gelmeyebilir . . . saygılar . . .

Aydınlatma olarak pll 4pin 36watt 6500kelvin önerimdir . . .

Mikro element te olmazsa olmazdır tabiki .. .[/QUOTE]

Üstad vermiş olduğun elementler benim gübrede var(yukarda resmi mevcut) ancak yetersiz ise kullandığım dozajı artırarak durumu kurtarabilir miyim yoksa haricen tekil olarak mı takviyelemem gerekir.

Bitkilerimdeki Deformasyon
[QUOTE=haritacı001]Camlardaki yosun sorununu çözmek istiyorsanız herzaman söylediğim gibi önce su şartlarını yerine oturtmalı daha sonra el ve bir sünger yardımı ile camları temizlemeli su değişimi yapmalısınız . . .nerite veya diğer salyangoz türleri camlardaki tüm yosunları temizlemede etkili olamazlar asla . . . sadece bölgesel oluşumların önüne geçmede kullanılabilinirler . . . kırmızı bitkiler için ise:[/QUOTE]

Üstad yorumunuz için teşekkürler. Camları dediğiniz gibi haftalık olarak temizliğini yapmaktayım ancak benim dıştan etkimle değil doğal bir döngü şeklinde durumun stabilleşmesini istemekteyim.
led olarakta darkaura üstadım açtığı konu ile stabil ve homojen şekilde oluşturduğum sistemi kullanmaktayım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.