ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
uzunsaclikel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mayıs 2015 19:33
Son Ziyaret:
25 Kasım 2015 20:51
Toplam Mesaj:
26 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Talha Ergen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Talha Ergen

SON 10 MESAJI

Cüce Vatozların Türleri
[QUOTE=mkale]Merhaba,

Konunun açılması gereken doğru yer aşağıdaki linkte.
http://www.akvaryum.com/Forum/kedi_baliklari_forumu_f39.asp

Sorunuza gelince evet ikisi de cüce vatoz. Biri dişi biri erkek.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim.
Cüce Vatozların Türleri
Selam. Biliyorum konunun yeri burası değil ama Diğer Tatlı Su Canlılarına açmıştım konuyu 1 haftadır kimse cevap vermedi. Sizin cevaplarınıza göre vatozları değiştireceğim. 1-1,5 ay kadar önce 1 er hafta arayla 2 cüce vatoz aldım ama bu vatozlar aynı tür değil gibi sanki sürekli birbirlerini kovalıyorlar. Bunlar aynı tür mü acaba bi bakar mısınız ?

Dişi . https://hizliresim.com/ly133X 10 cm civarı


Erkek https://hizliresim.com/GkzP32 8 cm civarı.
Cüce Vatozların Türleri
Selamlar. Yaklaşık 2 ay önce Ankara ulus balık halinden 1 tane dişi cüce vatoz aldım. Vatozu aldığım adam bana bu dişi cüce leopar vatoz dedi ama pek önemsemedim. Ondan yaklaşık 1 hafta sonra bir tanede erkek cüce vatoz aldım. 2 vatoz birbirinden farklı gibi geldi bana, erkek 8 cm dişi 10 cm civarı. 2 aydır çiftleşmediler. Acaba çiftleşmemelerinin sebebi boy farkı mı yoksa bu vatozların türleri mi değişik ?

Dişi . https://hizliresim.com/ly133X
[IMG]http://i.hizliresim.com/ly133X.png[/IMG]


Erkek https://hizliresim.com/GkzP32
[IMG]http://i.hizliresim.com/GkzP32.jpg[/IMG][EDIT]omardaing,2015-09-18 23:30:22[/EDIT]
Hamile İceman Yavruluk ?
Selamlar. Arkadaşlar dişi iceman cikletim 10 gün önce yavru aldı. Şu anda yedek bir akvaryumum yok. Anca bidahaki hafta içinde alabilirim. Ama akvaryumun içine konulan yavruluklardan var. Bu yavruluğa koysam balık strese girer mi ? Ya da 4-5 gün daha bekleyip yavru akvaryumuna mı almalıyım ?
80-40-40 Demasoni ?
Merhaba. Çok teşekkür ederim.
80-40-40 Demasoni ?
Selamlar, Hayırlı bayramlar. Arkadaşlar 80-40-40 tankda demasoni beslenir mi ? Beslenebilirse kaç tane beslenebilir ?
Hayırlı günler.
Full Red Lepistes Yeni Tank Kurulumu.
[QUOTE=tolunay]Tekrardan merhaba,
Ben yaklaşık 2 senedir canlı doğuran besliyorum ve canlı doğuran türene lepisteslerden başlamak mantıklı bir seçim olur fakat saf kan albino full red bakmak yani hakkıyla bakmak bence zor bir iş nedeni ise bir çok tanka sahip olmanız gerek ve ufak bir ısı değişiminden bile etkilenip hasta olabiliyorlar ve siz bunu erken tehsiş edemezseniz balıklarınız maalesef ki ölür bir çok tanka sahip olmanızın nedeni ise doğan yavruların bir zaman sonra erkek ve dişi olarak ayırılması gereklidir erken çiftleşme olup balıkların formu bozulmasın diye ve kardeş balıklar çiftleşmesi doğru olmaz o yuzden ya anne babayla yada araya yeni bi kan katmanız lazım ve kattığınız kanın babasını falan iyi bilmeniz gerekli bence bi süre kırma lepisteslerde tecrübe edinip ondan sonra full red'e geçmenizdir.[/QUOTE]

Merhaba.
O zaman full red hayalimiz bir kaç ay bekliycek,hayvanlara eziyet etmenin bir anlamı yok. Çok teşekkür ederim bilgilendirme için.
Full Red Lepistes Yeni Tank Kurulumu.
[QUOTE=YYILDIZ51]Tank lepistes için çok ideal. 2 erkek 8 dişi koyabilirsiniz. Akvaryumdaki kayları çıkarıp yerine bitkili yapabilirseniz süper olur. Ful red lepistesleri öyle çok yerde bulamazsınız .Erkeğide dişisi de kırmızıdır. Hobiciden bulursanız daha iyi olur.Aşağıdaki vieodaki gibi olcaklar.

[VID]www.youtube.com/watch?v=F85wiYR2RUM[/VID]
[/QUOTE]
Önce tankı lepistesler için hazırlayım sonra balıkları alıcam. Aslında benim için bitkileri bulmak balıkları bulmaktan daha zor :) Balıklarıda akvaryumculardan değilde forumun ilan sayfasından almayı düşünüyorum. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.[QUOTE=tolunay]Merhabalar,
Canlı doğuranlarda belli bir tecrübeniz yok ise full red ile başlamamanızı tavsiye ederim.[/QUOTE]

Merhaba.
Aslında bende lepistesler için başlangıç balığı dendiğini duymuştum. Acaba yanlış mı duydum yoksa full red lepisteslerin bakımı daha mı zor

[QUOTE=berkay10]Canlı doğuran tecrübeniz yoksa lepistes ideal seçim kaya yerine bitki iyi olur dişiler 45 günde bir yavrular zaten (uygun ortamda) ful red güzel bir seçim fakat albinolar yavru yeme eğilimindedir dikkat et[/QUOTE]

Ben akvaryumu lepistesler için hazırladıktan sonra akvaryuma müdahele etmeyi düşünmüyorum. Yani doğada ne şekilde yavruluyorlarsa akvaryumdada o şekilde olması gerektiğini düşünüyorum. Siz ne dersiniz bu konuda ?
Full Red Lepistes Yeni Tank Kurulumu.
Selamlar. Şuan kurulu 80-40-40 akvaryumum var. 600 L/H iç filtre,100 W ısıtıcı var. Bu tankta şu an iceman ciklit var. Ben Full Red Lepistes beslemek istiyorum. İlk canlı doğuran tecrübem olucak onun için bir kaç sorum var umarım yanıt verirsiniz.

Bu ebattaki tank Full Red Lepistes için yeterli midir ? Yeterliyse eğer balıkların sağlıklı bir şekilde yaşayabilmeleri için tanka maximum kaç balık eklemeliyim ? Tankta yukarıda saydıklarımdan başka 10kg kum var, birazda kaya var ayrıyetten tanka ne eklemeliyim ? En önemliside Full Red Lepistes alırken nelere dikkat etmeliyim, safkan Full Red Lepistes nasıl ayırt edilebilir ?

Sorular biraz çok oldu biliyorum ama mazur görün :)
Hayırlı sabahlar.
İceman Ciklit Hareketsizlik.
[QUOTE=mesutok]Evet erkek kovalıyorsa balıklar erkeğin ulaşamayacağı en uzak noktaya sığınabilirler. Erkek balığı kendi suyuyla 15 dakika falan bir başka akvaryuma alsanız dişileri izleseniz bakalım rahatlayackalarmı erkek çıknıca, yada saklanma alanları yokmu dişiler için.Erkeği strese sokmadan ayırma imkanı varsa 15-20 dakika dişileri izlemek için rahatlayackalarmı bunu deneseniz bir mahsuru yoksa, sonra metilen mavisi ilacı alırsınız belkide stresten saklanıyor alabilirler, tabi ben illa erkek dişiyi kovalıyor demek istemiyorum ama bazı şeyleri denemek lazım. Olmadı saklanma yerleri yoksa akvaryuma biraz saklanma yerleri yaparsınız dişilerin erkekten kaçmaları daha kolay olur boş akvaryumda baskın balık daha rahat kovalar diğer balıkları kaçacak yerler olunca biraz daha zorlaşır kovalama bir kaya gibi falan filan, kaçan balık kaya arkasına saklanır baskın onu ordan fazla kendi bölgesine girmediği sürece kovalamayabiliyor. Bende iki tane tetra var aynen olay böyle işliyor. Biri testinin arka bölgesinde duruyor biri birinin bölgesine girince birbirini kovalayıp uzaklaştırıyor fazla birbirine yaklaşmıyorlar, bölgelerinede yaklaştırmıyorlar birbirini. Bunlardan sonra düzelme olmazsa bir metilen mavsi dış parazite önlem amaçlı kullanılabilir. Yada bu vatozları ekledikten sonra olmuşsa vatozlardanmı kaçıyorlar sanmam, vatozlar ayırtılıp gözlenebilir, yahut vatozlar bir dış parazit getirdi metilen kullanılabilir alternatifler çok. Gözlemci olmanız lazım. Su değşiiminde sonramı oldu klormu dokundu ağır metallermi dokundu suyu dinlendirmeden kullanmışsanız v.b......[/QUOTE]

Çok enteresan gerçekten. Akvaryumdaki tek erkeği akvaryumdan çıkarır çıkarmaz balıklar hareketlenmeye başladı. 1 erkek 2 gündür esir almış demek ki 5 dişiyi. Öneriniz için çok teşekkür ederim. Peki bundan sonra ne yapmam gerekiyor ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.