ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
LepiteS
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ekim 2017 08:59
Son Ziyaret:
10 Ekim 2017 16:40
Toplam Mesaj:
15 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ibrahim Erel
Doğum Tarihi:
25 Ekim 1988
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Dijital Reklam
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

63 Lt Bitkili Canlı Doğuran Akvaryum Molly, Lepistes, Kılıç kuyruk, Albino çöpçü, cüce vatoz

SON 10 MESAJI

Power Led Ve Smd Led Arasındaki Fark Nedir?
Arkadaşlar Power Led ile SMD Led bu ikisinin arasındaki fark nedir? bilenler yazabilir mi? bitkili akvaryuma ne kadr oranda katkı sağlar veya sağlamaz.
Yem Yemiyor
[:)][QUOTE=batuhan1216]Evet doğal ortamında tabiki daha iyi olur ama şuan öyle bi ihtimalim yok akvaryumda çok fazla balık var 25 litrelik akvaryum 9 tane canlı doğuran var normalde 5 6 dan fazla bakılmaz bu boyutta bitkiler mağaralar olsada yavrular yem oluyor sadece 1 tane yavru lepistes kurtarabildim en kısa zamanda akvaryumdaki balık sayısını dusurecem ama şuan yavruluktan başka carem yok[:(]
[/QUOTE]

Kesinlikle balıklarını azalt. Akvaryumunun litresine göre zaten balığın çok fazla en azından nitrat ile ilgili sıkıntı yaşamamak istiyorsan yemlemeyi ve su değişimlerini dikkatli yapman lazım. Molly'ler bu konuda çok hassas balıklardır. Benimde 4 tane molly balığım var. 2 ay oldu karnı şiş hala doğurmadı [:)] [:)]Eğer bitki istiyorsan ki bence lazım alışveriş yaptığım mükemmel bir facebook adresi var. 5 kez falan bitki aldım, hiç bir kusuru yok. Böylece yavruluksuz strese sokmadan balıkların bitkilerin aralarına saklanarak rahatça büyürler. Bende çok fazla bitki var yinede bir şekilde yavru balıklar ölüyor, yada yeniyor. Hala çözemediğim tek şey odur.

Bu arada bitki yerine geçici olarak rafya falan kullananlar oluyor. Forumda araştırabilirsin kısa sürede o tarz birşey de işini görür sanırım.
Hangi Armatürü Ve Florasanı Almalıyım?
Herkese Selamlar,

Bu forumda bi abimiz akvaryumda led kullanımı ile ilgili dikkat etmemiz gereken hususları paylaşmıştı. Bir çok balığını kaybetmiş. Benimde kendi akvaryumumda led'lerim var. fakat kanımca çok faydalı değiller bildiğiniz sarı ışık [:)] Fakat ben bitki gelişimi için Armatürlü florasan veya sadece armatür de olabilir bir sistem almak istiyorum. Lütfen bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz. Hangi florasanı almalıyım bunun için site yada ürün öneri yada link var mı ? Armatürler satılıyor piyasada biraz pahalı bunların yapılması yada yapan nerelerde var öneri yada site var mı ?

[B]Tank Kapasitesi:[/B] 63 Litre - Canlı bitkiler mevcut

Aşağıda paylaşmış oluğum site su şekil bir led satıyor. Bu gerçekten akvaryum ledi mi? Sonuçta para vereceğiz. İyi şeyler yapmak istiyoruz bilmek isterim doğal olarak. Bu konuda yeniyim. Yardımcı olacak abilerime kardeşlerime şimdiden teşekkür ederim.

[URL]https://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/akvaryum-led-armatur-65-cm-5-sira-299436599#product-seller-info[/URL][EDIT]LepiteS,2017-10-10 12:47:32[/EDIT]
Yem Yemiyor
Selamlar, Hamile ise bence yavrulukta tutmak bana mantıksız geliyor. Akvaryum kapasitenizi ve bitki var mı tam olarak bilmiyorum ama. En azından akvaryum içinde doğal ortamına yakın bi şekilde alışması bana daha mantıklı geliyor. Bence yavruluk strese sokabilir. Profosyonel anlamda tabi yavruluk gerekiyor ise orasını bilemem.
Akvaryum Sizce Nasıl Olmuş ?
Merhaba hocam, Akvaryum 110 litreden az gibi geldi bana sanki bence onu tekrardan teyit edin derim. Ciklet türlerini daha çok yüksek kapasiteli tanklarda besliyorlar. Birde vatoz için acele etme biraz yosun olmasını beklesen daha iyi olur.

Saygılar,
Acemi Moli Sahibi
Genelde 1Erkek - 3Dişi veya katları şeklindedir. Erkekler dişi ile çiftleşme döneminde yoğun baskı sonucu strese girme gibi problemler oluşabiliyor.[EDIT]LepiteS,2017-10-07 20:27:57[/EDIT]
Balıklarım İki Gündür Bir Bir Ölüyor [fotoğraflı]
Hocam öncelikle geçmiş olsun. ilk tecrübesizliğimde benimde balıklarım ölmüştü gerçekten üzücü. Filtre süngerini bende çeşme suyu ile yıkamıştım. Zamanla gerek okuyarak, bizzat yaşayarak tecrübe sahibi oluyorsunuz [:'(]

Molly'ler lepisteslere göre boyutları daha büyük olduğu için tankında sıkıntı yaşayabilirsin. Durumun varsa daha büyük tank daha iyi olacaktır. Yavru balıkların su sıkıntılı olduğu zamanda dünyaya geldi ise o ortama alıştıklarından zarar geleceğini düşünmüyorum. Diğer balıkların video da gayet normal gözüküyorlar.

Tavsiyem bırak sünger pis kalsın. Temizleyeceksen de akvaryumun kendi suyu ile şöyle bir yıkayıverirsin. Her zaman Kahverengi (bakterili) olması iyidir. [:)] [:)] Zamanla şu delikli beyaz taşlardan filtrenin içine atabilirsin. Filtrenin modeline göre değişir tabi, bakteriler onlarda da yaşamını sürdüyorlar.
Co2 Ürünü Aldım. Nasıl Kullanmalıyım?
[QUOTE=math1]

Hocam orası kapalı olacak. Co2 basacaksın. Sonra co2 suya tamamen karıştığı zaman yani yavaş yavaş boşaldıktan sonra. En üstte az bir miktar gaz kalacak vana dediğiniz yeri açıp o gazı boşaltacaksınız sonra vanayı kapatıp tekrar spreyden co2 basıcaksınız o vana içerde suda çözünmeyen gazı boşaltmak için.[/QUOTE]

Teşekkürler hocam hemen deneyeceğim. İnşallah doğru bir şekilde yaparım.
Co2 Ürünü Aldım. Nasıl Kullanmalıyım?
[QUOTE=math1]

Sanırım sizde tıpa kısmını bir boru ile dışarı almışlar air adjuster yazan kısım açıp kapamalı bir şey mi?[/QUOTE]

Evet orası açıp kapanabiliyor. Ben ona vana demişim [:)] orayı açtığım zaman çok çbk yukarı cıkıyor su tankere bastıktan sonra. Orayı kapadığım zaman yavaş yavaş çıkıyor. Sanırım Co2 daha uzun süre gitmiş oluyor. Tabi bu bi tahmin bana göre.
Co2 Ürünü Aldım. Nasıl Kullanmalıyım?
[QUOTE=math1]

Sisteminizin şu şekilde olması lazım bir adet hazne co2 tutmak amacı ile suyun içerisine ters bardak şeklinde koyulan. Bu haznenin üstünde bir tıpa mevcut olması lazım bir de sprey teneke bu tenekeden haznenin içerisine co2 dolduracaksınız dolduğu zaman kapatacaksınız. Yavaş yavaş co2 suya karışacak dibde oluşan basınctan ve su temasından dolayı ve tekrar su dolacak haznenin içerisine çözülen co2 yerine üstte çözülmeyen bir miktar gaz kalır ise ki kalır diye tahmin ediyorum bunu haznenin üstündeki tıpayı açıp boşalatacaksınız ardından tekrar yeni co2 dolduracaksınız bunu günde 2,3 kere yapabilirsiniz gece ışık yokken yapmanıza gerek yok. Ben 48 lt tankımda 1 kere yapıyorum zaten 1 kere boşalıyor sadece vana yı açık bırakırsanız bütün gazınız suya karışmadan havaya uçar. Bu sisteme BELL adı veriliyor araştırma yapmak isterseniz bu şekilde aratabilirsiniz.[/QUOTE]

Teşekkürler, Benim sistemdeki tek farklılık ters bardak şeklinde koyulan haznede 2 giriş var tıpayı öncede cıkartıp 2 boruyu o hazneye takmak gerekiyor. Sanırım videolardan benim de kafamı karıştıran şey bu oldu. Bundan ötürü gazını alamıyor olabilirim. Sistemime ait aşağıda detaylı görsel koyuyorum. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/200431/061020171358241.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.