ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bhdrn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ağustos 2018 17:05
Son Ziyaret:
17 Mart 2019 17:34
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bahadır
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tropheus..

SON 3 MESAJI

Maswalarım Aşağı Yukarı Hızlıca Hareket Ediyorlar
Fotoğraf: yok
Hastalık Belirtileri: aşağı yukarı hızlı hareket
Akvaryum Kapasitesi (litre): 450
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Duboisi Maswa
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph:7-8, sıcaklık 26, bilinmiyor, bilinmiyor
Filitrasyon: dış filtre büyük
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: kullanmadım
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): 3 akşamda bir ufak su ekliyorum, son 1 aydır sular soğuk diye de %30 su değişimi yapmadım.

3 gündür, birden bire bir sabah uyandıklarında akvaryumun zemininde kızlıca toplu halde içiçe sojularak sağa sola gitmeye başladılar, sonra akvaryumun sağ ve sol camının orada hızlıca aşağı yukarı inip çıkmaya başladılar. Bunlar kur yapmaya başladıklarının ertesi günü olmaya başladı. Çoğu gencin renkleri geldi, 6-7 aylıklar. Haftada bir düzenli olarak ufak porsiyonlarda artemia çıkarıp veriyorum. Bunu bebekliklerinden beri yiyiyorlar ve gayet sağlıklı büyüdüler. Bu hafta bir kat daha aktardım miktarını 1 defaya mahsus.. En son sanırım 20 gün kadar önce dış filtre aldım 2. el. başka da birşey yaşamadım. Yem yiyiyorlar acıkınca, fakat şuan attım biraz saldırdılar ve gerisini bırakıp hareketlere devam ettiler. yanlarına da gitsem kaçmıyorlar veya herhangi bir tepki vermiyorlar, hızlıca aşağı yukarı iniş çıkıştan başka birşey yok.
Üretimhane Hakkında
[QUOTE=brigantes]Önce akvaryumları koyacağınız yerin duvarlarına mantolama yaparak ısı yalıtımı sağlayın. Ortam ısısını yükselterek akvaryum ısısını ayarlayın. Her akvaryuma bir ısıtıcı koyarsanız ayda bin lira elektrik faturası ödersiniz. [/QUOTE]

Duvar ve tavanları straphor kaplayacağım. Hepsine ısıtıcı koymazsam nasıl ısıtacağım başka türlü?

[QUOTE=uuRR90]Öncelikle hayırlı olsun güzel olur bu zamanda hobi azalmışken sizden böyle birşey görünce cevap yazmak istedim. Öncelikle hava üretimhaneni olmazsa olmazıdır. 4 tane uretimhanem oldu bundan 8 yıl önce. Güzel bir blower alıp pvc boruya bağla o pvc boruyu akvaryumların üstlerinden dolaştır ve istedigin yerden bir delik açıp, akvaryumlara hava hortumuyla hava al. Ama tavsiyem blower havayı üretimhanenin içinden degil dışardan alsın temiz taze oksijen. Blowerın hava filtresini belli aralıklarla temizlersin. Ama en önemlisi ups dir, bir üretimhanenin olmazsa olmazı yine en başta ups geliyor elektrik kesintisi çok kötü sonuçlar getirir. Filtrasyon olarak hep yandan sump kullandım çok basarılı. İç filtre kullanmadım pipo filtre kullandım ben hep. Cama cam yapıcaksan akvaryumlarını iç filtre önermem. Sumptan cikan kafa motorunun ucuna bir airatomizer takarsın muhtesem erimis oksijen elde edersin. Isıtıcı olayını klima ile cözersen eğer kışın az elektrik faturası ödersin.. Su basma ve su boşalma işlemine gelecek olursak dinlenme tankların olmalı, bu dinlenme tankına bir boruyla ve guzel bir devirdaim motoruyla sumpun icine hem su basarsın hemde dip cekimi yapabilirsin yaratıcılıgına bağlı. Benim akvaryumlarımda delik yoktu ben deldirmedim deldirirsen, deliklere bir vana takarsın yer cekimi işini halleder su degisimlerinde. Aklıma gelen şuan bunlar. Tropheus icin bir iletkenlik ölçer ve ph metre edinmelisin. Tropheus iletkenlik ve ph önemli. Şehir sebeke sularının ana değerlerini ögrenip işe öyle başlarsan kafan rahat eder. Nitrat haftalık testlerle su degisimlerinin sıklığını anlarsın zaten. Amacın yavru alıp satıs ise cama cam. Yok sadece hobi ise o zaman biyotop öneririm el girmedikçe düzen güzel yürür. Yine amac ticaret degilse ısıklandırmayı her akvaryuma yapmalısın. Zaman kontrollü prizler alır sistemi tamamen otomatiğe cevirip aklındaki soru işaretlerini elersin. Daha yazarım ben sen sor😀[/QUOTE]

Tavsiyelerin şeklinde ilerledim. Teşekkür ederim..
Üretimhane Hakkında
Selamlar.

Bir hobihanem var. Şimdi buraya 4 aadet 150x50x60h akvaryum yapıyorum. Halihazırda elimde de 120x50x60h akvaryumum da var. İç filtre olarak her birine dolphin c-1600 almayı düşünüyorum. Isıtıcı olarak 300-400w arası bir ısıtıcı, markasına karar veremedim. Hava motoru için de karar veremedim henüz. Maswa, ikola, black kriza ve bemba orange üretimi yapmayı düşünüyorum. Ustalara danışmak istediğim bazı konular var ve haricinde nacizhane tavsiyelere ihtiyacım var.

-Bazı videolarda pvc borular ile akvaryuma su giriş çıkışı yapılıyor. Bu ne işe yarıyor? Filtrasyon ile mi alakalı?
-Bu işi internetten forum vb. blog sitelerinden araştırarak öğrenmeye başladım. Başladığım türler bu iş için iyi bir seçim mi?
-Hava olarak üretimhane içerisine pvc borular ile akvaryumların üzerinden geçirip hepsine kullanabileceğim ve daha sonra istediğimde pvc boruyu delip istediğim şekilde ekleme yapabileceğim bir sistem düşündüm. Çünkü sürekli akvaryum sayısını arttırıp 15-20 arasında sabitlemeyi düşünüyorum. Bunun için kullanmam gereken hava motoru kaçlık olmalı? Bunun yerine daha kullanışlı birşey yapabilirmiyim?
-Akvaryum ölçülerim bu iş yeterli mi? Akvaryum kolonim nasıl olmalı?

Bunların haricinde üretimhanemde düşünmem gereken başka konular hakkında nacizhane tavsiyelerinizi de bekliyorum..

------------------

Az önce araştırırken üçlü su filtresine denk geldim. Bunun dörtlüleri de var. Dış filtrelerin içerisine konulan malzemeleri bu tüplere ekleyip bir sintine motoru ile bu işi çözebilir miyim?[EDIT]bhdrn,2018-08-10 20:02:39[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 21 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.