ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ulker
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Aralık 2018 12:23
Son Ziyaret:
11 Aralık 2024 16:47
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ramazan ülker
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ramazan ülker

SON 6 MESAJI

Dış filtre debi sorunu kesin çözüm
Merhaba

Bu konu eski olsa da yazmak istedim. Mıknatıslar zamanla manyetiğini kaybetmez denilmiş. Çözüm hafife alınmış. internette basit bir arama ile bunun aksi olduğunu görebilirisiniz. Sürekli dönen ve ısınan parça manyetikliğinde azalma olabilir. Ben de Eheim Experience ürününü 4 senedir kullanıyordum. son 3 aydır filtreyi hortumu temizlememe rağmen debi akışı muazzam düştü. Bunu yine kullandığım eheim hava diffizörü ile anladım. Akvaryumu hava kabarcığına boğan diffüzör zamanla çok az kabarcık yaydığını gördüm. tabi balıklar yüzeyden hava almaya çalışınca ilave hava motoru ekledim. bahsettiğim gibi tüm temizlik işlemlerini yaptım ve conta kontrolü yaptım. Hiç bir şekilde çözüm bulamadım.Bu konuya denk geldim ve 30X15X5-5Mm Havşa Delikli Neodyum Güçlü Mıknatıs internetten aldım. pervane mıknatısına yapıştırıp bir süre bekledim. ve geri taktım. Filtreyi çalıştırdığımda sonuç inanılmaz.su debisi arttı hava difüzörü eski haline döndü. Temizlik sorunu olmayan ve problem yaşayan arkadaşların denemesini tavsiye ederim. ben bundan sonra filtre temizliklerinde mıknatıslama işlemini rutin yapacağım. Artık ilave ettiğim hava motorunu da kaldıracağım.

"
Manyetizmanın kaybı bir anda yaşanmaz, yavaş yavaş zamanla mıknatıslar manyetikliklerini kaybederler. Sıcaklık ne kadar yüksek olursa, mıknatısın gücünü kaybetme süresi o kadar hızlı olur. Aynı zamanda, mıknatısın hacmi de sıcaklıkla birlikte gücünü kaybetme süresinde bir faktördür."
Ters Osmos Ve Su Değerleri Konusunda Sorular
[QUOTE=kaanbalcı61]Teşekkürler,kimyasal ürünler kullanmak istemiyorum.Çeşme suyunu dinlendirip kullanmaya ben de pek sıcak bakmıyorum.Cihaza verdiğim suyu membrandan geçmeden alıp direk cihazın tüm filtrelerinden geçirdiğim suya karıştırmayı düşünüyorum.Apistolar için kullanacağım.Arıtmadan aldığım safa yakın olan suyun ph değerini kızılağaç kozalakları ile düşürdükten sonra cihazın 3 filtresinden geçen su ile karıştırmayı düşünüyorum.Uygun mudur sizce?[/QUOTE]
Çeşme suyu kullanmanız durumunda pH artırıcı etki yapacaktır. Sadece gH artıran equilibrium tipi katkılar pH değiştirmiyor. Uzun vadede ekleyeceğiniz yaprak kozalak ve akvaryumdaki bitkilerin çürümesi organik asit yayılımı yapacak ve akvaryumun zaten pH'ını düşürecektir. Elinizdeki arıtma suyu zaten 6.0 civarı pH sağladığı için sizin için ideal olacak sadece bitki ve balıklar için pH arttırmayan gH arttıran katkı eklemelisiniz. Ama ileride pH'ın anlık çok değişmemesi için kH'ı bir miktar arttıran pH 'ı tamponlayan ürünler kullanmak gerekebilir. Bir de sıfır akvaryum kuruyorsanız malzemelerdeki mineraller suyu sertleştiriyor. Yumuşak su seven balıklar için akvaryumun stabil olmasını beklemekte fayda var.
Ters Osmos Ve Su Değerleri Konusunda Sorular
ters ozmoz suyu 3 aşamalı filtreden çıkışında yaklaşık 6 pH'da ve TDS metrede 3-5 arası sertlikte yer alır. Balık türüne göre uygun iletkenlik ve pH değeri için suyu şartlandıracak malzeme eklenmesi gerekir. Suyun gH değerini artırmak için seachem equilibrium tercih edilebilir. pH ve genel sertliği artırmak için jbl ph plus veya seachem malawi vb gibi malzemler kullanılabilir. Balık türü ve değişim suyuna göre ölçü tespit etmek gerekir. Çeşme suyu kullanmak her zaman içerdiği ağır metaller veya chloramine sebebi ile risklidir. Bir çok türde sorun olabilir.
Akvaryumda Bakteri Problemi Ve Balık Ölümleri
Hızlı dönüşünüz için teşekkür ederim. işe gitmeden önce 2 balığı daha kaybettim malesef, dediğinizi kalan sağlarla akşam uygulayacağım. Vatoz ve çöpçüleride çıkarmalı mıyım? Bu hastalık bunları da etkiler mi? Bir de balıkları aktaracağım ilaçlayacağım karantina tankını yine akvaryumdaki suylamı başlayayım. Çünkü hasta balıkları şartlandırdığım temiz arıtma değişim suyuna alınca daha hızlı gittiler, bir de farklı ortam diye zayıflayan balıkları ani kaybetmekten korkuyorum.
Akvaryumda Bakteri Problemi Ve Balık Ölümleri
2 ay kadar önce 250lt lik yeni akvaryumu kurdum. Eski akvaryumdan 40 lt kadar su transfer edip, bakteri kültürü oluşmasını hızlandırdım. Eski akvaryumdan bitkileri transfer edip bazı yeni bitkiler koyarak 2 hafta bekledim. Sonrasında eski akvaryumdan balıkları 3 er 5 er 1 hafta 10 günde başarı ile transfer ettim. 1 ay problemsiz yaşadılar. Kırmızı Fantom Tetra, Kırmızı Burun tetra, ramirezi, cüce gökkuşağı türleri vardı. Toplam 25 kadar balık vardı. Bunlara ilk önce kardinal neon tetra ekledim. sorun olmadı. Geçen hafta eklediğim balıklardan sonra eski balıklarımı ve yeni eklediğim neonları kaybetmeye başladım. Olgun kırmızı burunlarım ölürken yeni aldığım küçücük kırmızı burunlar iştahla yem yemeye devam ediyor. Son üç gündür 12 balık kaybettim. Balıkların vücutların küçük beyaz veya sim gibi küçük noktalar oluştu. Sonra 3 4 gün can çekişip öldüler.

İlk önce su değerlerini kontrol ettim ilk durum ile farka baktım. Fark olmadığını gördüm. PH 6.5 seviyesinde Genel sertlik 140 -150 ppm seviyesinde. Nitrat 20ppm seviyesinde veya daha az. Yine de haftalık su değişimlerini 5 güne düşürüp yaptım. Sonra sıcaklığı kontrol ettim 26 sabit durumdaydı. 27 dereceye çıkarttım. termometreyi farklı yerlere koydum. sıcaklıkta problem göremedim.

Ramireziler ve yeni aldığım kırmızı burunlar hariç hepsi dış filtre çıkışında dipte sıraya girip aynı noktada kalmaktalar. Bazıları yem yememekte. Şu an file ile yakalamak zor formdalar ama yakında diğerleri gibi öleceklerini düşünüyorum. Hepsini yakalayıp ayrı bir tankta metilen, flaggy mi tabi tutsam? Kurtulurlar diye beklemeli miyim? 20 lt lik küçük bir karantina tankım var. Tecrübeli arkadaşların acil yorumlarını rica ederim.
Bu Bulanıklık Normal Mi Yeni Tankım
Filtre malzemesi olarak ilave Seachem Purigen deyebilirsiniz. Renk yapan maddeleri sudan ayıklamada çok etkili.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.