ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
mehmetnurimutlu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Nisan 2020 10:36
Son Ziyaret:
08 Eylül 2020 16:40
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mehmet Nuri Mutlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mehmet Nuri Mutlu
SON 1 MESAJI
Akvaryum Genel Bilgiler
Akvaryumdaki mikrop yoğunluğuAkvaryum suyunda çok fazla bakteri sorunlara neden olabilir
Omurgasız akvaryumlarda ve genel olarak aquascaping'de, Hong Kong akarsularından arı karidesleri ve diğerleri, yosun yiyenler ve renk lekeleri olarak popülerdir. Son derece temiz suyla biyotoplardan geliyorlar - akan sularda temelde her saniye% 100 su değişimi var. Siyah su ile nehirlerden gelen balıklar bile çok düşük bir mikrop yoğunluğunda yaşarlar. Kirletici birikimlerine ve yüksek mikrop yoğunluklarına alışık değildirler ve bu nedenle bağışıklık sistemleri bunlara adapte edilmemiştir. Akvaryumda, diğer taraftan, bazen çok yüksek bir bakteri sayımımız vardır, hemen hemen her durumda bu akvaryum hayvanlarının doğal biyotoplarından daha yüksektir.
"Bal arısı
Özellikle karides akvaryumlarında yüksek bakteri sayısı sorunlu olabilir, karidesin ilkel bağışıklık sistemini zayıflatabilir ve bakteriler, virüsler, mantarlar veya parazitler tarafından bakteriyel enfeksiyonlara duyarlı hale getirebilir. Aquascaping Wiki'de parazitlerin ve cüce karideslerin montaj sorununu kapsayan bir makalemiz var: "Akvaryumdaki karides parazitleri ve eşyalar" . Özellikle distoma veya parazitik algler, dizlerine getirilen ve daha sonra ele geçirilen bir bağışıklık sisteminden yararlanan parazitleri zayıflatır. Bu tür problemler ortaya çıkarsa, akvaryumdaki her zaman olası bir bakteri yükünü düşünmeli ve aşağıda açıkladığımız gerekli önlemleri almalıdır.
Akvaryumdaki yüksek bakteri yükünün nedenleri
Akvaryumdaki çok sayıda bakteri her zaman bol miktarda besin varlığından kaynaklanır. Yemeksiz üreme yok! Bakteriler çok hızlı bir şekilde çoğalabilir - "optimal" koşullarda bazı türler 20 dakika içinde popülasyonu ikiye katlayabilir. Bakteriyel büyüme dört aşamaya ayrılır:
Gecikme aşaması: Bakteriler koşullara uyum sağlar, bakteri sayısı düşüktür.
Log veya üstel faz: Hücre bölünmesi başlar, bakteri sayısı keskin bir şekilde artar.
Sabit faz: Bakteriyel popülasyonlar kapasitelerinin sınırlarına ulaşır, daha fazla büyümeleri besinlerin azlığı veya mevcut sınırlı alanla sınırlıdır.
Ölüm evresi: Bakteriler açlıktan ölür veya atılım ürünlerinden ölür, bakteri popülasyonu tekrar azalır.
Mikrop sayımının azaltılması
Akvaryumda akvaryum suyunda bakteri sayısını azaltmak için birçok farklı yöntem ve yöntem vardır. Aşağıda en yaygın olanları ele alacağız.
UV-C-Steril
Kısacası, su bir UV-C sterilizatöründen pompalanır ve bir UV lambası yardımıyla ışınlanır. UV brülöründeki UV-C ışığı, sudaki bakteri ve alg sporlarının ölmesine neden olur.
JBL - ProCristal UV-C-Sterilizatör
Bir UV-C-Sterilizatörün nasıl çalıştığı ve kullanırken aklınızda bulundurmanız gerekenler, "Akvaryumdaki UV-C-Sterilizatör" başlıklı Wiki makalemizde ayrıntılı olarak açıklanmaktadır .
Aktif Oksijen
Aktif oksijen çok reaktif olan ve bu nedenle bakterilere (ve alg sporlarına) saldıran ve yok eden oksijen radikallerinden oluşur. Akvaryuma aktif oksijen katmanın farklı yöntemleri vardır. En yaygın iki, bir yandan bir katalizör yardımıyla hidrojen peroksitten oksijen ve oksijen radikalleri üreten bir Söchting Oxydator yardımıyla, diğer yandan da elektroliz ile yapılabilir. Aktif oksijen üretimi için elektrolitik süreçler atık su endüstrisinde özellikle popülerdir ve Twinstar ile bu artık akvaryumda çok basit bir şekilde mümkündür.
Twinstar Sterilizatör
Bu son teknoloji ürünü sterilizatörlerin nasıl kullanılacağı ve nelere dikkat edilmesi gerektiği, Wiki makalemiz "Twinstar" da açıklanmaktadır , sık sorulan sorular "Twinstar SSS" makalesinde cevaplanmaktadır ..
Su değişimi
Su değişimi, suyun mikrop ve besin yoğunluğunu hızlı bir şekilde azaltmanın kanıtlanmış ve hızlı etkili bir yoludur. Genellikle haftada% 50 su değişimi önermekteyiz, böylece besin maddeleri ilk etapta birikemez. Halihazırda var olan problemlerle,% 80'e varan su değişimi hiç sorunlu değildir.
su değişimi
Bununla birlikte, karides akvaryumlarında, tatlı suyun, akvaryum suyuyla aynı toplam sertlik, karbonat sertliği ve sıcaklık parametrelerine sahip olmasına ve hayvanların ozmotik bir şoka maruz kalmamasına dikkat edilmelidir.
Hümik maddeler
Hümik maddeler, su ürünleri biliminde enfeksiyonlara ve çok yüksek bir mikrop yoğunluğuna karşı uzun yıllardır aktif olarak kullanılmaktadır ve Alder konileri veya Catappa yaprakları şeklinde sunulmaktadır . Bununla birlikte, bu arada, hümik maddeleri çok daha kolay, doğru ve rahat bir şekilde dozlamak için kullanılabilen preparatlar hazırlanmıştır - örneğin GlasGarten'dan "Liquid Humin Plus". Doğada, hümik maddeler hemen hemen her su kütlesinde bulunabilir ve özellikle hümik maddeler içeren sular aşırı düşük mikrop yoğunluğu nedeniyle öne çıkar. Hümik maddeler zararlı bakterilerin metabolizmasına müdahale eder ve çoğalmasını önler. Bu ve son derece yararlı maddelerin bu ve diğer etkileri, "Akvaryumdaki hümik maddeler" başlıklı Wiki makalesinde daha ayrıntılı olarak ele alınmıştır .
Siyah su
Konsantrasyona bağlı olarak, hümik maddeler suyu kahverengimsi hale getirebilir - ancak çıplak gözle bile algılanamayan küçük bir miktarın bile mikrop yoğunluğu ve akvaryum sakinleri üzerinde yararlı bir etkiye sahip olduğuna dair işaretler vardır. Bununla birlikte, akut olarak yüksek bir mikrop yoğunluğunu gidermek için, önce hümik maddeleri biraz daha fazla dozlamalı ve dozaj talimatlarının üst sınırını hedeflemelidir. Kalıcı kullanım ve önleme için doz büyük ölçüde azaltılabilir.
Önleme - mikrop yoğunluğu ilk etapta nasıl düşük tutulur
Yemin miktarı ve kalitesi
Sadece gıda miktarı akvaryumdaki besinlerin varlığını değil, aynı zamanda kalitesini de belirler. Kolayca sindirilemezse, balıklar ve omurgasızlar dışkılarıyla kullanılmamış besin maddeleri atarlar ve bu da bakteri yükünü arttırır. Prensipte, yemde mümkün olduğunca az "dolgu maddesi" kullanılmasına ve yüksek kaliteli ürünlere dikkat edilmesine dikkat edilmelidir. Yiyecek miktarı için kaba bir kılavuz şudur: Balıklar 2-3 dakika içinde tamamen pul, granül ve benzerlerini yemiş olmalı, yeşillik , kabak cipsive yaygın olarak karides ve salyangoz yiyecekleri olarak kullanılanlar, akvaryum tankının içinde birkaç saatten fazla harcamamalıdır. Yenmemiş yem bakteri üremesine fayda sağlar ve bakteri yükünü arttırır. Taze gıda burada özellikle kritiktir - bazen oldukça fazla şeker içeren salatalık, özellikle kötü şöhretlidir ve - tankın büyüklüğüne ve dozajına bağlı olarak - boğucu bakteri çiçeklerine neden olabilir .
Bakteriyel çiçeklenme
Hiçbir koşul altında taze yiyecekler bir gecede akvaryumda (özellikle nanoakvaryumda) bırakılmamalıdır - bu genellikle pervasız bir şekilde yapılsa bile. Daha sonra meydana gelen bir bakteri çiçeklenme ciddi bir oksijen eksikliğine neden olabilir ve akvaryum sakinlerine boğulmaya kadar kalıcı olarak zarar verebilir.
Su değişimi
Sadece akvaryumdaki yüksek bakteri sayısının derhal giderilmesi için değil, aynı zamanda su değişiminin önlenmesi için de uygun bir çözümdür. Doğal biyotoplardaki su değişiminin yerini alır ve aşırı besin ve mikropları drene eder. Genellikle değerlere uyarlanmış su ile% 10-50 haftalık su değişimi önerilir, böylece iyi döllenmiş bitki akvaryumları ve aquascaps için% 50 memnuniyetle tavsiye ederiz, böylece besin zirveleri ilk etapta oluşamaz.
Kümeleme
Yüzey bakımı ve bakımı
Özellikle karides ve diğer kabuklular, beslenme sırasında boşluklar arasında sızan ve sadece bakterilerin beklediği şey olan çok fazla yemek artıkları üretebilir. Bir besleme kabı dışında ( Wiki makalemizde açıklanmıştır ), substratın bir Sifon temizleyici veya Çakıl temizleyici ile düzenli olarak sifonlanması faydalıdır.
substrattaki çamur
Buna ek olarak, Malezya trompet salyangozları, substratta yem partiküllerine karşı bir temizlik birliği olarak değerlerini kanıtlamıştır. Dikkat: Ön planda yoğun bir ekimle, bitkiler alt tabaka bakımı sırasında ayrılabilir. Burada karideslerin böyle bir düzende tutulması gerekiyorsa, bulaşıkların beslenmesini kesinlikle öneririz .
filtre
Filtre bakterileri akvaryumdaki zararlı mikroplara karşı güçlü antagonistlerdir ve bu nedenle iyi çalışan bir biyolojik de akvaryum suyundaki mikrop yoğunluğunun düşük olmasını sağlayabilir.
ADA Filtrasyonu
Telif hakkı Aqua Design Amano - ADA.
Filtre bakterileri oksijene bağlı olduğundan, Söchting'in Oxydator'unu kullanarak iki kuşu bir taşla öldürürsünüz - bir yandan açık sudaki bakteri sayısını azaltırken, diğer yandan akvaryumdaki oksijen miktarını artırırsınız. "Akvaryumdaki azot döngüsü" başlıklı Wiki makalesi , biyolojik azot döngüsünün ve dolayısıyla akvaryum suyundaki kirleticilerin ayrışmasının tam olarak nasıl çalıştığını açıklamaktadır. .
Bitkiler
Bitkiler ayrıca akvaryumda besin kullanımında önemli bir rol oynar. Sudaki besinleri emer ve oksijen üretir, bu da akvaryum sakinlerine yarar sağlar ve bakterileri filtreler. Burada besinsel boşluklardan kaçınmak ( "Liebig'in asgari kanunu" makalesinde açıklandığı gibi ) ve bitkilerde sorunsuz metabolik süreçlerin sağlanması önemlidir .
Akvaryum
Nasıl yapılır Wiki makalemizde Q: Sucul Bitki Yetiştiriciliği ile başlayalım .
Özel durum: bakteriyel yüzey pisliği
Akvaryumdaki bir bakteri pisliğine, kendisini doğrudan su yüzeyinde farkedilen yüksek bakteriyel yük neden olur. İlk aşamada yağlı çizgiler veya - eğer zaten oldukça kalınsa - su yüzeyindeki opak, membran benzeri bir cilt tarafından tanınabilirler. Parmağınızla veya bir balık ağıyla geçirirseniz, gözyaşı açılır ve parçaları görebilirsiniz.
Bakteriyel yüzey pisliği
Bakteriyel nedenli bir film, akvaryumdaki bakteri yükü içererek kalıcı olarak da çıkarılabilir. Acil bir önlem olarak, sadece su yüzeyine, teknolojiye veya yüzeylere yerleştirilen ve tekrar çıkarılan bir parça mutfak rulosu kullanabilirsiniz. "Yüzey pisliğinden kurtulmak" başlıklı Wiki makalesi mevcut önlemlere daha yakından bakmaktadır. Bununla birlikte, uzun vadede, akvaryumdaki besin yoğunluğunun sadece önemli bir azalması ve bitkiler tarafından besin alımının optimizasyonu yardımcı olacaktır.
Akvaryumdaki mikrop yoğunluğuAkvaryum suyunda çok fazla bakteri sorunlara neden olabilir
Omurgasız akvaryumlarda ve genel olarak aquascaping'de, Hong Kong akarsularından arı karidesleri ve diğerleri, yosun yiyenler ve renk lekeleri olarak popülerdir. Son derece temiz suyla biyotoplardan geliyorlar - akan sularda temelde her saniye% 100 su değişimi var. Siyah su ile nehirlerden gelen balıklar bile çok düşük bir mikrop yoğunluğunda yaşarlar. Kirletici birikimlerine ve yüksek mikrop yoğunluklarına alışık değildirler ve bu nedenle bağışıklık sistemleri bunlara adapte edilmemiştir. Akvaryumda, diğer taraftan, bazen çok yüksek bir bakteri sayımımız vardır, hemen hemen her durumda bu akvaryum hayvanlarının doğal biyotoplarından daha yüksektir.
"Bal arısı
Özellikle karides akvaryumlarında yüksek bakteri sayısı sorunlu olabilir, karidesin ilkel bağışıklık sistemini zayıflatabilir ve bakteriler, virüsler, mantarlar veya parazitler tarafından bakteriyel enfeksiyonlara duyarlı hale getirebilir. Aquascaping Wiki'de parazitlerin ve cüce karideslerin montaj sorununu kapsayan bir makalemiz var: "Akvaryumdaki karides parazitleri ve eşyalar" . Özellikle distoma veya parazitik algler, dizlerine getirilen ve daha sonra ele geçirilen bir bağışıklık sisteminden yararlanan parazitleri zayıflatır. Bu tür problemler ortaya çıkarsa, akvaryumdaki her zaman olası bir bakteri yükünü düşünmeli ve aşağıda açıkladığımız gerekli önlemleri almalıdır.
Akvaryumdaki yüksek bakteri yükünün nedenleri
Akvaryumdaki çok sayıda bakteri her zaman bol miktarda besin varlığından kaynaklanır. Yemeksiz üreme yok! Bakteriler çok hızlı bir şekilde çoğalabilir - "optimal" koşullarda bazı türler 20 dakika içinde popülasyonu ikiye katlayabilir. Bakteriyel büyüme dört aşamaya ayrılır:
Gecikme aşaması: Bakteriler koşullara uyum sağlar, bakteri sayısı düşüktür.
Log veya üstel faz: Hücre bölünmesi başlar, bakteri sayısı keskin bir şekilde artar.
Sabit faz: Bakteriyel popülasyonlar kapasitelerinin sınırlarına ulaşır, daha fazla büyümeleri besinlerin azlığı veya mevcut sınırlı alanla sınırlıdır.
Ölüm evresi: Bakteriler açlıktan ölür veya atılım ürünlerinden ölür, bakteri popülasyonu tekrar azalır.
Mikrop sayımının azaltılması
Akvaryumda akvaryum suyunda bakteri sayısını azaltmak için birçok farklı yöntem ve yöntem vardır. Aşağıda en yaygın olanları ele alacağız.
UV-C-Steril
Kısacası, su bir UV-C sterilizatöründen pompalanır ve bir UV lambası yardımıyla ışınlanır. UV brülöründeki UV-C ışığı, sudaki bakteri ve alg sporlarının ölmesine neden olur.
JBL - ProCristal UV-C-Sterilizatör
Bir UV-C-Sterilizatörün nasıl çalıştığı ve kullanırken aklınızda bulundurmanız gerekenler, "Akvaryumdaki UV-C-Sterilizatör" başlıklı Wiki makalemizde ayrıntılı olarak açıklanmaktadır .
Aktif Oksijen
Aktif oksijen çok reaktif olan ve bu nedenle bakterilere (ve alg sporlarına) saldıran ve yok eden oksijen radikallerinden oluşur. Akvaryuma aktif oksijen katmanın farklı yöntemleri vardır. En yaygın iki, bir yandan bir katalizör yardımıyla hidrojen peroksitten oksijen ve oksijen radikalleri üreten bir Söchting Oxydator yardımıyla, diğer yandan da elektroliz ile yapılabilir. Aktif oksijen üretimi için elektrolitik süreçler atık su endüstrisinde özellikle popülerdir ve Twinstar ile bu artık akvaryumda çok basit bir şekilde mümkündür.
Twinstar Sterilizatör
Bu son teknoloji ürünü sterilizatörlerin nasıl kullanılacağı ve nelere dikkat edilmesi gerektiği, Wiki makalemiz "Twinstar" da açıklanmaktadır , sık sorulan sorular "Twinstar SSS" makalesinde cevaplanmaktadır ..
Su değişimi
Su değişimi, suyun mikrop ve besin yoğunluğunu hızlı bir şekilde azaltmanın kanıtlanmış ve hızlı etkili bir yoludur. Genellikle haftada% 50 su değişimi önermekteyiz, böylece besin maddeleri ilk etapta birikemez. Halihazırda var olan problemlerle,% 80'e varan su değişimi hiç sorunlu değildir.
su değişimi
Bununla birlikte, karides akvaryumlarında, tatlı suyun, akvaryum suyuyla aynı toplam sertlik, karbonat sertliği ve sıcaklık parametrelerine sahip olmasına ve hayvanların ozmotik bir şoka maruz kalmamasına dikkat edilmelidir.
Hümik maddeler
Hümik maddeler, su ürünleri biliminde enfeksiyonlara ve çok yüksek bir mikrop yoğunluğuna karşı uzun yıllardır aktif olarak kullanılmaktadır ve Alder konileri veya Catappa yaprakları şeklinde sunulmaktadır . Bununla birlikte, bu arada, hümik maddeleri çok daha kolay, doğru ve rahat bir şekilde dozlamak için kullanılabilen preparatlar hazırlanmıştır - örneğin GlasGarten'dan "Liquid Humin Plus". Doğada, hümik maddeler hemen hemen her su kütlesinde bulunabilir ve özellikle hümik maddeler içeren sular aşırı düşük mikrop yoğunluğu nedeniyle öne çıkar. Hümik maddeler zararlı bakterilerin metabolizmasına müdahale eder ve çoğalmasını önler. Bu ve son derece yararlı maddelerin bu ve diğer etkileri, "Akvaryumdaki hümik maddeler" başlıklı Wiki makalesinde daha ayrıntılı olarak ele alınmıştır .
Siyah su
Konsantrasyona bağlı olarak, hümik maddeler suyu kahverengimsi hale getirebilir - ancak çıplak gözle bile algılanamayan küçük bir miktarın bile mikrop yoğunluğu ve akvaryum sakinleri üzerinde yararlı bir etkiye sahip olduğuna dair işaretler vardır. Bununla birlikte, akut olarak yüksek bir mikrop yoğunluğunu gidermek için, önce hümik maddeleri biraz daha fazla dozlamalı ve dozaj talimatlarının üst sınırını hedeflemelidir. Kalıcı kullanım ve önleme için doz büyük ölçüde azaltılabilir.
Önleme - mikrop yoğunluğu ilk etapta nasıl düşük tutulur
Yemin miktarı ve kalitesi
Sadece gıda miktarı akvaryumdaki besinlerin varlığını değil, aynı zamanda kalitesini de belirler. Kolayca sindirilemezse, balıklar ve omurgasızlar dışkılarıyla kullanılmamış besin maddeleri atarlar ve bu da bakteri yükünü arttırır. Prensipte, yemde mümkün olduğunca az "dolgu maddesi" kullanılmasına ve yüksek kaliteli ürünlere dikkat edilmesine dikkat edilmelidir. Yiyecek miktarı için kaba bir kılavuz şudur: Balıklar 2-3 dakika içinde tamamen pul, granül ve benzerlerini yemiş olmalı, yeşillik , kabak cipsive yaygın olarak karides ve salyangoz yiyecekleri olarak kullanılanlar, akvaryum tankının içinde birkaç saatten fazla harcamamalıdır. Yenmemiş yem bakteri üremesine fayda sağlar ve bakteri yükünü arttırır. Taze gıda burada özellikle kritiktir - bazen oldukça fazla şeker içeren salatalık, özellikle kötü şöhretlidir ve - tankın büyüklüğüne ve dozajına bağlı olarak - boğucu bakteri çiçeklerine neden olabilir .
Bakteriyel çiçeklenme
Hiçbir koşul altında taze yiyecekler bir gecede akvaryumda (özellikle nanoakvaryumda) bırakılmamalıdır - bu genellikle pervasız bir şekilde yapılsa bile. Daha sonra meydana gelen bir bakteri çiçeklenme ciddi bir oksijen eksikliğine neden olabilir ve akvaryum sakinlerine boğulmaya kadar kalıcı olarak zarar verebilir.
Su değişimi
Sadece akvaryumdaki yüksek bakteri sayısının derhal giderilmesi için değil, aynı zamanda su değişiminin önlenmesi için de uygun bir çözümdür. Doğal biyotoplardaki su değişiminin yerini alır ve aşırı besin ve mikropları drene eder. Genellikle değerlere uyarlanmış su ile% 10-50 haftalık su değişimi önerilir, böylece iyi döllenmiş bitki akvaryumları ve aquascaps için% 50 memnuniyetle tavsiye ederiz, böylece besin zirveleri ilk etapta oluşamaz.
Kümeleme
Yüzey bakımı ve bakımı
Özellikle karides ve diğer kabuklular, beslenme sırasında boşluklar arasında sızan ve sadece bakterilerin beklediği şey olan çok fazla yemek artıkları üretebilir. Bir besleme kabı dışında ( Wiki makalemizde açıklanmıştır ), substratın bir Sifon temizleyici veya Çakıl temizleyici ile düzenli olarak sifonlanması faydalıdır.
substrattaki çamur
Buna ek olarak, Malezya trompet salyangozları, substratta yem partiküllerine karşı bir temizlik birliği olarak değerlerini kanıtlamıştır. Dikkat: Ön planda yoğun bir ekimle, bitkiler alt tabaka bakımı sırasında ayrılabilir. Burada karideslerin böyle bir düzende tutulması gerekiyorsa, bulaşıkların beslenmesini kesinlikle öneririz .
filtre
Filtre bakterileri akvaryumdaki zararlı mikroplara karşı güçlü antagonistlerdir ve bu nedenle iyi çalışan bir biyolojik de akvaryum suyundaki mikrop yoğunluğunun düşük olmasını sağlayabilir.
ADA Filtrasyonu
Telif hakkı Aqua Design Amano - ADA.
Filtre bakterileri oksijene bağlı olduğundan, Söchting'in Oxydator'unu kullanarak iki kuşu bir taşla öldürürsünüz - bir yandan açık sudaki bakteri sayısını azaltırken, diğer yandan akvaryumdaki oksijen miktarını artırırsınız. "Akvaryumdaki azot döngüsü" başlıklı Wiki makalesi , biyolojik azot döngüsünün ve dolayısıyla akvaryum suyundaki kirleticilerin ayrışmasının tam olarak nasıl çalıştığını açıklamaktadır. .
Bitkiler
Bitkiler ayrıca akvaryumda besin kullanımında önemli bir rol oynar. Sudaki besinleri emer ve oksijen üretir, bu da akvaryum sakinlerine yarar sağlar ve bakterileri filtreler. Burada besinsel boşluklardan kaçınmak ( "Liebig'in asgari kanunu" makalesinde açıklandığı gibi ) ve bitkilerde sorunsuz metabolik süreçlerin sağlanması önemlidir .
Akvaryum
Nasıl yapılır Wiki makalemizde Q: Sucul Bitki Yetiştiriciliği ile başlayalım .
Özel durum: bakteriyel yüzey pisliği
Akvaryumdaki bir bakteri pisliğine, kendisini doğrudan su yüzeyinde farkedilen yüksek bakteriyel yük neden olur. İlk aşamada yağlı çizgiler veya - eğer zaten oldukça kalınsa - su yüzeyindeki opak, membran benzeri bir cilt tarafından tanınabilirler. Parmağınızla veya bir balık ağıyla geçirirseniz, gözyaşı açılır ve parçaları görebilirsiniz.
Bakteriyel yüzey pisliği
Bakteriyel nedenli bir film, akvaryumdaki bakteri yükü içererek kalıcı olarak da çıkarılabilir. Acil bir önlem olarak, sadece su yüzeyine, teknolojiye veya yüzeylere yerleştirilen ve tekrar çıkarılan bir parça mutfak rulosu kullanabilirsiniz. "Yüzey pisliğinden kurtulmak" başlıklı Wiki makalesi mevcut önlemlere daha yakından bakmaktadır. Bununla birlikte, uzun vadede, akvaryumdaki besin yoğunluğunun sadece önemli bir azalması ve bitkiler tarafından besin alımının optimizasyonu yardımcı olacaktır.
SON MESAJLAR
- Japon Balığı Gözündeki Buğu Buziak, 19:26
Hastalıklar ve İlaçlar - 30 Litre Akvaryum Balık Önerisi YOTHAN, 19:26
Yeni Üye Forumu - Nano Karides Tankı Ruzgar001, 19:22
Akvaryum Tanıtımı - Bu Akvaryuma Melek Yada Discus Gider Mi? balikseventr, 19:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - African Pipefish İlk Deneyimlerim Filtresiz, 19:09
Yeni Üye Forumu - 200lt Powerled Yeterli Mi ? quatro, 19:06
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Beyaz Benekli Molinin Tedavisi Hakkında Laterthanbefore, 18:58
Hastalıklar ve İlaçlar - Silis Kumda Bitki Laterthanbefore, 18:52
Bitki Akvaryumları Genel - 30 Litre Akvaryum [lepistes] Taha Yanık, 18:46
Yeni Üye Forumu - 2. El Dış Filtre Alınır Mı Aktasefe, 17:43
Filtreleme Seçenekleri - Hobiye Yeni Başladım Tavsiyelerinizi Bekliyorum Taha Yanık, 17:39
Yeni Üye Forumu - Akvaryum İlacını Ne Kadar Damlatmam Gerekiyor Berkayv, 17:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Kuyruğunda Sorun Mu Var? Taha Yanık, 15:49
Labirentliler - Akvaryum Sizce Sağlam Mı ? Muhammedcay, 15:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryuma Su Ekleme Ve Değişimde Arıtma Suyu darkaura, 15:29
Yeni Üye Forumu - Dış Filitre Gwynbleidd, 15:19
Yeni Üye Forumu - Plastik Akvaryum Kapağı Yapan Varmı? Muhammedcay, 14:14
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Bitki Tohumu Muhammedbedri, 13:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 40x40 Utricularia High Tech darkaura, 13:48
Akvaryum Tanıtımı - Yeşil Su Sorunu ÇaĞRı, 13:09
Yosun - Tür Tavsiyeleriniz SaRCoPhiLiuS, 12:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Yemi Ve Balık SaRCoPhiLiuS, 12:53
Yeni Üye Forumu - Molly Yavrularının Karnindaki Şişkinlik SaRCoPhiLiuS, 12:45
Canlı Doğuranlar - Dış Filtre Destekleyici Tepe Filtre Yapımı Yasin034, 11:36
Filtre ve Sump Yapımı - Bitkili Tankda Led Kullanımı darkaura, 11:22
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 180x60x60 Karma Güney Amerika rhn35, 11:20
Akvaryum Tanıtımı - Sera Vipan Nature Vs Sera Vipan Flora SaRCoPhiLiuS, 10:56
Yeni Üye Forumu - Yarasa Melek MasterChief, 10:41
Fiyat Forumu - Kafa Motoru Arızası Muhammedcay, 10:28
Yeni Üye Forumu - Dedikodu Zamanı 2 Kara Karga, 09:52
Discus Tanıtımları - Eurostar Hbl Ses Sorunu Ancher, 08:16
Yeni Üye Forumu - Şelale Filtrenin Altında Takılıyorlar bendeniztayfun, 06:30
Akvaryum Bilimi - Bitki yaşlanınca ölürmü darkaura, 02:57
Bitki Akvaryumları Genel - Melek Baligimin Solungac Yarasi Sos taskinramazan, 01:02
Hastalıklar ve İlaçlar - Bettam Hep Su Yüzeyinde Ve Yem Yemiyor Eminator, 01:02
Labirentliler - Bitkili Akvaryum Yapımı ktoG, 00:01
Yeni Üye Forumu - Ramirezi sfcscannow, 23:30
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Resimden Cinsiyet ShowaSanshoku, 23:16
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kılkurdu Mu Planarya Mı? Wish4fish, 22:57
Yeni Üye Forumu - Panda Garra Rufa Hakkında Her Şey BLGHN, 21:56
Sazansıgiller Tanıtımı - 2.el Şelale Filtre Alınırmı? bendeniztayfun, 21:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Sisi bendeniztayfun, 20:53
Yeni Üye Forumu - Balık Cinsiyeti Alper Efe, 20:34
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 50x30x30 Lowtech Yeniden FISHERMAN01, 20:21
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Hastalık Nedeni Wish4fish, 18:23
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığım Gün Boyu Suyun Dibinde Duruyor. Eminator, 17:22
Yeni Üye Forumu - Zebra Danio Kaannn455, 16:19
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 25x25 Karides Akvaryumu demian, 16:08
Akvaryum Tanıtımı - Balıklarım Neden Durgun Yasin034, 15:07
Yeni Üye Forumu - Japon Balığımın Nesi Var Kaannn455, 15:01
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 18:58
- Red Check Endler Doğasa 18:48
- Elektrik Blue Ramirazi Doğasa 18:48
- 3 Erkek 7 Disi Yumurta Alan Sari Prensesler FarukBey 17:51
- Panda Lepistes Koloni Antepli 17:42
- Çeşitli Malzemeler, Takasa Açık Tropman 17:32
- Dennerle Akvaryum Furcifer 16:35
- Ista Regülatör Furcifer 16:35
- 2.67 Tüp Furcifer 16:35
- Difüzör ,damla Sayacı Furcifer 16:35
- Katil Salyangoz GokKurt 16:12
- Micra Bitkisi - Sarı Ateş Karides GokKurt 16:12
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 16:00
- Rainbow Cichlid Çift Ciyus 15:57
- Willow Moss BRAND 15:53
- 70-100 Lt Ücretsiz İthal Akvaryum Arıyorum HLLDNLYC 15:27
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 15:10
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 14:51
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 14:51
- Erkek Plati karavezir 14:11
- Moss İle Takaslikelma Salyangozu karavezir 14:11
- Akvaryum Dolabı Bora Bey 14:10
- Altın Kafa Melekler Tekin35 14:05
- High Tech Bitkili Akvaryum hakanmidilic 13:36
- Co2 Tüp 2,67 Lt - Difüzör - Ph Checker - Regülatör TugayÇınar 13:23
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 13:11
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 13:11
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 13:11
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:02
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 13:02
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 13:02
- Java Moss Miller 12:56
- 100-40-50(55) Akvaryum Arıyorum Miller 12:56
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 12:35
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 12:35
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 12:35
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 12:30
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 12:29
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 12:20
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 12:20
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 12:20
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 12:20
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 12:19
- Bitki Çeşitleri emreemin 11:42
- Eheim Classic 2260 Musluklu Sıfır Hiko 11:41
- Spotted Angelfish Hiko 11:41
- Black Venezuela Corydoras Hiko 11:41
- 2 Adet Akvaryum Ve Bitkiler muratyarici 11:40
- Yavru L333 Ve L201 fahrettin 11:07
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 10:52
KULLANICILAR
- 119 Online Kullanıcı, 65 Üye
Online Kullanıcılar
AmatorAkvryumcu,
BaldGuy,
darkLightning0,
phantenix,
YOTHAN,
Koksal Gurkan,
H.polat,
Kaya0606,
Wish4fish,
MiSoSiKiaN,
HOPPALA,
Kara Karga,
Kaan97,
Ehtiyar,
reprise,
kopruluonur,
TayfunSylkn,
zedd,
Bibliyorlar,
ilterguner,
writer,
mitii,
vagus,
Emerse,
ootkn,
osmandbnl,
R0h1rr1m,
feritcagri,
MichaelPed,
Hakan ARP,
Vlademirol,
UrasArt,
Ancher,
aliefecilciler,
Utku_kerem,
babastory,
Hunt3r,
Caninenss,
Alperen19,
MertSoyumert,
Rabios,
wiantona,
mutlubaba,
aliseker,
DESSİZ 35,
denizim20,
rayed,
captainFlint,
tayyipdmrbs,
CherryShrimps,
rebelde,
GkhaNLioN,
twinsoul,
Mirza Adar,
hashüs,
DenizUlucutsoy,
Aqua Discovery,
Laterthanbefore,
ktoG,
Acemi balıkcı28,
cagdas_0606,
Hüdai,
firat82,
iwagumi,
Cardinalfish,
Kerems06,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.