ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
canalnur
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ocak 2021 10:17
Son Ziyaret:
25 Haziran 2023 13:37
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berat YILMAZ
Doğum Tarihi:
26 Haziran 1994
Yaş:
30
İl:
Rize
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berat YILMAZ

SON 6 MESAJI

Önerebileceğiniz En Sessiz İç Filtre...
Bu ses sorunundan bende muzdariptim. Burada yazılan yorumlardan yola çıkarak dün bu sorunu çözüme kavuşturdum. Akvaryumda dış filtre kullanıyorum. Su yüzeyini dalgalandırmak için iç filtre kullanıyorum (hava taşının sesi beni rahatsız ettiği için kullanmayı bıraktım). İç filtrenin hava hortumunun ucuna vana takıp hava girişini engellemiştim ama mekanik bir ses geliyordu sanırım pervaneden. Sonra hava hortumunu çıkardım ve iç filtreyi, hava girişi suyun altında kalacak şekilde, yerleştirdim. Şu an neredeyse ses yok. Çok memnun kaldım. Suyun dalgalandığı görülmese çalışmıyor sanırsın. Benim sorunum bu şekilde hallolmuş oldu. Herkese mutlu, huzurlu hobiler [:3][EDIT]canalnur,2022-03-01 13:33:20[/EDIT]
Akvaryum Camı Yosun Tutuyor
[QUOTE=Yas400]Bir plastik kartın çözemeyeceği cam üzerinde yosun sorunu yok[/QUOTE]

Öyle tabi. Ben de, makasla kıllarını kısalttığım, bir diş fırçası kullanıyorum. Rahatça çıkıyor. Keşke hiç oluşmasalar. Oluşumunu engellemenin bir yolu var mı acaba?
Akvaryum Camı Yosun Tutuyor
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228981/270220221243201.jpg[/IMG]

Sevgili akvaristler. Uzun zamandır görseldeki 1-2 mm uzunluğundaki yosunlarla uğraşıyorum. Akvaryum camında oluşuyorlar. Ne sebeple oluştuklarını bilmiyorum. Mekanik olarak kazıyorum rahatça çıkıyorlar ama bir süre sonra tekrar oluşmaya başlıyorlar. Akvaryumumda 3 cüce vatozum ve 4 elma salyangozum var. Bir kaç gün öncede 2 tane nerite salyangozu aldım. Akvaryumum 85 litre. 1200 lümenlik aydınlatmam günde aralıksız olarak 5 saat çalışıyor. Önceleri 7 saatti, düşürdüm. Aşırı yemleme yapmıyorum. Su sıcaklığım 26 derece. Dış ve iç filtre kullanıyorum. Günlük olarak "reeflowers sıvı karbon" kullanıyorum, yaklaşık olarak 1,5 ml. Canımı çok sıkan bir durum. Bir türlü çözemedim. Bu hususta yardımcı olabilen biri olursa çok sevinirim. Sağlıklı hobiler [:3][EDIT]canalnur,2022-02-27 12:56:25[/EDIT]
Bitkili Akvaryumda Oksijen İhtiyacı
Muhammet Çay ve Yasin Bey ilginize teşekkür ederim. Haftada bir su değişimi yapmaya gayret gösteriyorum. Yaklaşık olarak %20-25 su değişimi yapıyorum. Söylediklerinizi dikkate alacağım. Su kabarcıklarının sesi rahatsız ettiği için bu hususta bir çözüm arayışı içindeyim.
Bitkili Akvaryumda Oksijen İhtiyacı
Oldukça eski bir başlık ama tam olarak sormak istediğim soru bu. Yaklaşık yedi ay önce bu güzel hobiye başladım ve bir bitkili akvaryum kurdum. Akvaryumun oksijen ihtiyacını için hava motoru kullanıyorum. Hava taşı kullanımıyla su yüzeyi yeterli miktarda dalgalanmıyordu bende hava taşını çıkarıp hava motorunun hortumunu akvaryum içerisine yerleştirdim ve böylece su yüzeyinde yeterli dalgalanma sağladım. Üç gündür bu şekilde çalıştırmaktayım. Öncesine kıyasla balıklarım daha hareketli ancak bu durum çözülen oksijenin artmasından mı yoksa sudaki dalgalanmanın artmasından mı bilemiyorum. Su yüzeyi dalgalanmasını yeterli görmediğim zamanlarda da balıklarım yüzeye çıkıp iniyorlardı; şu anda da aynı hareketi tekrarlıyorlar.

Benim bu durumdaki rahatsızlığım sesten kaynaklı. Hava motorunun kendisi sessiz çalışıyor lakin kabarcıklar beni rahatsız ediyor. JBL'in ince gözenekli hava taşını kullanırken görüntü güzeldi ve ses katlanılabilecek seviyedeydi lakin su yüzeyi dalgalanmıyordu. Yukarıda belirttiğim gibi taşı çıkardım ve şu an doğrudan hortumdan çıkan hava su yüzeyini dalgalandırıyor.

Bir forumda bitkili akvaryumlarda hava motoruna gerek olmadığını okumuştum. Ancak doğruluğu konusunda emin olamadım. Akvaryumumun görsellerini ve donanım özelliklerini aşağıda belirttim. Canlı nüfusumda aşağıdaki gibidir. Şimdi sorum şu:

*Bu bitkili akvaryumda hava motorunu hiç kullanmasam sorun olur mu?
*Hava motoru yerine yüzeyde dalgalanma oluşturmak (oksijen çözülümü su yüzeyinde meydana gelen kırılmalar aracılığıyla gerçekleştiğinden) için dalga motoru kullansam (sessiz olacağını varsayarak) oksijen ihtiyacını karşılamada etkili olur mu?

------------------------------- Akvaryum Ölçüleri: 50cm(genişlik) x 40cm(derinlik) x 45cm(yükseklik)
------------------------------- Aydınlatma: Wolfmar Full Spectrum
------------------------------- Dış Fİltre: SUNSUN HW-603B
------------------------------- Isıtıcı: Eheim Jager 100 W
------------------------------- Zemin: Altta elekten geçirilmiş bitki toprağı. Üstte Reeflowers Siyah Bitki Kumu

CANLILAR:
* Moli: 5 yetişkin + yavrular
*Lepistes: 5 yetişkin + yavrular
*Cüce Vatoz: 5 adet
*Katil salyangozlar ve ramshorn salyangozlar
*Kuhli: 2 adet
*Rili karises: sayısından emin değilim

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228981/160920211131111.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228981/160920211131171.jpg[/IMG]
Plati Ve Moli Yavru Gelişimi
Metin Çetinkaya merhaba. Üç yıl önce sorduğunuz bu soruya bende cevap aramaktayım. Hobiye yeni başladım, 6 ay oluyor. Yaklaşık 90 litrelik bir tankım var. Moly balkklarımdan iki farklı batında yavrularım var. İlk doğanlar sanırım 3 aylıklar ve eklemiş olduğunuz görseldeki gibi görünüyorlar. Akvaryumuma sonradan eklediğim lepistesler yavruladı ve yavrular moly yavrularını geçti kocaman oldu. Ancak molylerde gelişim oldukça yavaş. Siz bu süre zarfında tecrübe edinmişsinizdir. Gözlemlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Not: Yavruları ana tanktan ayırmıyorum. Akvaryumum bol bitkili.

Teşekkür eder iyi hobiler dilerim [:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.