ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
JotaReis007
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
201
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Şubat 2024 11:54
Son Ziyaret:
5 Saat 23 Dakika önce
Toplam Mesaj:
288 [3.39 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
277 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail Reis
Doğum Tarihi:
16 Mart 1993
Yaş:
31
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsmail 25 litre Betta. 80 litre yavru Portakal ciklet. 130 litre İceman,Mpanga ciklet. 500 litre Yunus ciklet. ALLAH'tan başka ilah yoktur.

SON 10 MESAJI

Yüzgeçte Kırmızılık Sebebi Nedir ?
Arkadaşlar konu mühim yok mu bilgisi olan ? Allah için yardım ederseniz sevinirim. Hayvanların hayatı söz konusu olmasa tekrar tekrar mesaj yazmam kusura bakmayın.
Bakteri Çakışması
Akvaryumda nitrat ne seviyede ? Bir kit edinin ve ölçüm yapın. Bunu neden söylüyorum şu sebepten ötürü: Benimde tankımda fazla balık ve eksik filtrasyondan dolayı nitrat artmıştı ve balıklarım birer birer 3-4 günde bir vefat ettiler. Her şeyi düzenli yapmama rağmen. Çünkü balık sayım fazlaydı. Allah ekosisteme bir denge koymuş biz o dengeye aykırı iş yapıyoruz. Belki sizin de tankınızda nitrat vardır. Ayrıca yosunlanma nitratında bir göstergesidir.
Yüzgeçte Kırmızılık Sebebi Nedir ?
Selamlar arkadaşlar. Yunus balıklarımın eskiden arka yüzgecinde hafif kırmızı,turuncu yapı yoktu. Şimdi bir kaç tane balığımda var. Kendi renkleri mi hastalık mı acaba ?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242486/010520240420581.jpg[/IMG][EDIT]JotaReis007,2024-05-01 04:21:34[/EDIT]
Oranda Japon Kuyruğunda Kanlanma Durum Kötü
Selamlar,

Yanlış anlamadıysam 40 litrede 3 japon artı çöpçüler var. Bu litre hastalıklara davetiye çıkartıyor bilginiz olsun. Hastalığa dair bilgim yok maalesef sadece yukarıda verdiğim bilgiye inanın. Siz 2 japonu sahiplendirin. Ayrıca çöpçüler sürü balığı en az 6'lı bakılıyor. 40 litrede sevdiğiniz japonu tutup diğerlerini kurtarın derim. Saygılarımla.
Akvaryum Berraklığı
Aynı ürünü kullanıyorum. Gayet verim alıyorum. Bakteri kültürünüz yetersiz olabilir. Yahut temizlikte kumu bulandırıyor olabilirsiniz. Veya filtrasyon yetersizdir. Allah bilir buna sebep nedir. Ama dediğim gibi ben bu firmanın ürünlerinden memnunum.
Çöpçü Balığı Davranışı
[QUOTE=furkanok]

Komanda çöpçü. [/QUOTE]

Ara ara her balık yapabilir. Sürekli olarak yaparsa bu bir ikazdır size. Suda işlerin yolunda gitmediğini nitrat ve oksijensizliği gösterir. Su değişimlerini ve gerekli sıcaklığı yakaladıysanız normal diyebiliriz. Ama tabii ki kesin diyemem görmediğim bir akvaryum üzerinden tahmini konuşuyoruz. Tank kurulalı ne kadar oldu bakteri kültürü yeterli hale geldi mi ? Eğer bakteri oturmadıysa suda amonyak ,nitrat birikir ve balık havasız kalır.[EDIT]JotaReis007,2024-04-30 02:38:18[/EDIT]
Çöpçü Balığı Davranışı
Çöpçüden kasıt vatozsa normal bir davranış su yüzeyinden hava alıp geri görev yerine dönüyor.
Betta Siyam Balığım Saklanıyor
Korkmayın inşaAllah alışacak akvaryuma. Her balık ilk bir hafta stres yaşar öyle veya böyle. Yakında alışacaktır.
Zeolit kanser ilişkisi
[QUOTE=Nyassa10]Yıllar sonra bir soru ile konuyu canlandırayım. Yemlere bakarken Tropical Krill Gran ın icinde zeolit olduğunu gordum. Bu sanırım bir mineral olarak var. Acaba bunun da insan sağlığı uzerinde olumsuz bir etkisi olma ihtimali var mı ?[/QUOTE]

Bilgiye dayanarak konuşmuyorum. Sadece felsefik bakıyorum. Ortada öyle veya böyle bir risk var. Bir hobi için sağlığımızı riske atmaya değer mi ? Bence her tür işte böyle düşünün. Bu size bir eleştiri değil yanlış anlamayın. Siz sormuşken yazayım belki biri görür kullanma fikrinden vazgeçer. Akvaryum için riskli maddeler değmez. Allah'a emanet olun. Rabb'im hepimizi korusun.
Öneri Ve Tavsıye Alıırm
[QUOTE=Kena]
onları biliyorum zaten tek demek istediğim dekor olur, bitki olut low tech kaya olur.
[/QUOTE]

Bitkisel çok bilgim yok ama beyaz yuvarlak kayalar var onlardan eklerseniz siyah kumda hoş durur diye düşünüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.