ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Asteroth
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Haziran 2024 10:55
Son Ziyaret:
18 Saat 5 Dakika önce
Toplam Mesaj:
5 [1.67 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes Malik Çoban
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Enes Malik Çoban

SON 4 MESAJI

Kiraz Karidesi Akvaryumu
[QUOTE=yyiImaz]
Dophin ya da xinyou marka motorlu pipo filtre alabilirsiniz. Tankınıza tek süngerli yeterli olur.
Bitki de christmas moss ve java moss türleri iyi olur. Hatta mossların çoğu uygun olur. Siyah kumun altına bir katman lav kırığı serip yaparsanız bitkiler köklerden daha verimli beslenir. [/QUOTE]
Java moss harici bitki bakmayı düşünmüyorum, yinede lav kırığı çok gerekli mi?

[QUOTE=Bgunduz34]Filtre vb. cevaplarına bir ufak ekleme yapmak isterim, bitki vs. akvaryuma koyacağınız canlı dekorlarla planaria vb zararlılar gelmediği sürece bir çok karides türü gayet kolay bakılmaktadır. Yukarıda bahsi geçen malzemelere ek olarak bir adet TDS ölçer almanızı da tavsiye ederim suyu takip edebilmeniz açısından[/QUOTE]
Cevap için teşekkürler. TDS ölçer almayı çok düşünmüyorum çünkü ailem böyle şeylere çok para verince kızıyor (yaşım genç biraz) bende bu yüzden hem hayvanlara eziyet etmiyeceğim derecede kalitede, çokta cebimi zorlamayacak fiyatta bir akvaryum kurmak istiyorum. Çok gerekli değilse TDS ölçer çok mantıklı değil benim için yani. Ayrıca siz bakım kolaylığı açısından kiraz karides mi önerirsiniz, mavi melek karidesi mi?
Kiraz Karidesi Akvaryumu
Cevap için teşekkürler hocam. Mavi melek karides bakımı zor mudur acaba, ben kolay diye kiraz karides bakmak istiyodum. Ayrıca pipo filtre markası önerir misiniz çok pahalı olmasın mümkünse. Birde, dediğim gibi kayalara ve köklere yosun tutturacağım, hamgi tür yosun alayım.
Kiraz Karidesi Akvaryumu
25 litre akvaryumum var, kiraz karides beslemek istiyorum. Kaç tane bakmalıyım, taban malzemesi olarak siyah hagen kum iyi midir? Dekorasyon olarak bir tane uzun yati kökü ve 3-5 tane lav kayasına yosun tutturup koymayı düşünüyorum. Filtre olarak pipo filtre iyi dediler, 25 litre için hangi modeli önerirsiniz. Ayrıca dikkat edebileceğim birşey varsa yazar mısınız ilk defa bakacağım, hobiye yeni başladım.
Bitkili Akvaryum İçin Tavsiye
Bitkili akvaryum kurmak istiyorum, 25 litre bi akvaryumum var. Bakmak istediğim bitkileri az çok seçtim gibi (Rotala Rotundifolia, Ludwigia repens, Cabomba carolinana, Ceratophyllum demersum). Bu bitkiler için hangi tür kum, ışıklandırma gerekiyor. Ne gerekir bunları büyütmek için. Ayrıca hobi hakkında bilgim çok az neredeyse sıfır ona göre yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bide bu bitkilerin yanında kiraz karides bakılabilir mi?
[EDIT]Asteroth,2024-06-26 11:16:17[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 11 Online Kullanıcı, 6 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.